MSI RX 6800 güç kablolarını nasıl takılmalı?

Lordenmarious

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba herkese. Yeni bir kasa aldım ve ekran kartını ayrı gönderdiler. Ekran kartını slotuna taktım ve vidaladım ancak kablolar konusunda kafam karıştı, ilk kez kasa kuruyorum.
Aldığım bilgisayar bu:

Fotoğraflarda ekran kartının güç girişlerini ve kabloları görebilirsiniz. Ben nasıl bağlamam gerektiğini çözemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

IMG_20230706_013007.jpg

IMG_20230706_013038.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloların giriş kısmında çentik gibi bastırma yeri olur o kısım kartın çentik yuvasına(üst bakacak şekilde) gelecek şekilde takacaksın çektiğine takarken bastırmana gerek yok.
Onu biliyorum, ancak 3 giriş ve 2 bağlantı kablosu var. Hangi kabloyu nasıl takmalıyım, siyah olarak görünen ek kabloyu da takmalı mıyım onu anlamadım.

Bende de aynı kart var. Güç kaynağımda 2 adet PCIe çıkışı var. 2 tane 2 çıkışlı PCIe kablosu taktım oraya. Yani toplam 4 çıkışım oldu Bu 4 çıkıştan 3'ünü ekran kartına taktım biri boşta duruyor. Oc/undervolt yaptım , tüm oyunlar 2k/ultrada sorunsuz çalışıyor.

Bende de aynı kart var. Güç kaynağımda 2 adet PCIe çıkışı var. 2 tane 2 çıkışlı PCIe kablosu taktım oraya. Yani toplam 4 çıkışım oldu Bu 4 çıkıştan 3'ünü ekran kartına taktım biri boşta duruyor. Oc/undervolt yaptım , tüm oyunlar 2k/ultrada sorunsuz çalışıyor.
Bir adet daha PCIe kablosu almamı mı önerirsiniz?

Bir adet daha PCIe kablosu almamı mı önerirsiniz?
Güç kaynağın modüler ise ve boş bir PCIE slotu varsa ikinci bir PCIE kablosu daha iyi olur. Ama elindeki PCIe'in üç çıkışı varsa dene , benchmark testi yap. Sorun çıkmaz muhtemelen. Çünkü Rx6800lerin normalde iki PCIe girişi var üç isteyecek kadar güç tüketmiyorlar. MSI neden böyle model çıkardı bilmiyorum.

Güç kaynağın modüler ise ve boş bir PCIE slotu varsa ikinci bir PCIE kablosu daha iyi olur. Ama elindeki PCIe'in üç çıkışı varsa dene , benchmark testi yap. Sorun çıkmaz muhtemelen. Çünkü Rx6800lerin normalde iki PCIe girişi var üç isteyecek kadar güç tüketmiyorlar. MSI neden böyle model çıkardı bilmiyorum.
Benchmark testlerini yaptım güç ve ısıda sorun olmadı. Herhangi bir takılma ya da çökme ile de karşılaşmadım. Teşekkür ederim yardımınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı