Msi Rx470 sistem ağır çalışma sorunu

Ahmett.ozdemir

Hectopat
Herkese merhaba.
Kendime Şöyle bir sistem kurdum. Montajını kendim yaptım.
  • Intel i5 6600 K
  • Msi Z170A Oyun M7
  • Msi Rx470 4 GB 256 Bit Ekran Kartı
  • Corsair 2666 MHz 8 G
  • WD 1 TB 7200 Rpm 64 Mb HDD
  • Thermaltake Nic 4 İşlemci Soğutucu
  • Zalman Z11 Neo Kasa
  • Korsan 650 Watt PSU
Donanım olarak gayet iyi. Bir sistem oldugunu dusunuyorum fakat, Windows 10 işletim sistemini kurdum tüm driverler'i eksiksiz sekılde kurmama ragmen makina hantal çalışıyor. Bu yazıyı yazarken bile donuyor. Daha kötü sistem 20 25 Saniyede açılırken bu makina ancak kendine 1 2 dakikada geliyor. Heleki CS:GO'ya girdigimde düşük ayalarda bile ekran kartı yokmuş gibi oyun donuyor. Bir kaç oyun daha denedim onlarda da aynı şekilde donuyor aklıma gelebilecek her türlü çözümü denedim. Driver'leri sildim kurdum değişen bir şey olmadı. Böyle sistemin bu kadar ağır çalışması beni oldukca şaşırttı.
Acaba sorun nedir nerede bir yanlış yaptım? Eğer ki bir yanlışım yoksa sistem neden bu kadar kötü?
14484977_1110363585719149_4070115907091363564_n.jpg
14522993_1110363615719146_6235701175146028760_n.jpg
12.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'siz sistemden hız beklemeyin. Aslında SSD oyun performansını etkilemez, sisteminizin düşük performans vermesi çok garip. SSD aldıktan sonra performans sorunu devam ediyorsa tekrar konu açın.

Böyle bir sistemin kasmasına imkan yok SSD demiş yukarıdaki arkadaş ama ben 12 yıllık HDD ile kasmadan sistemi kullanabiliyorum. İnternette Hard Disk kontrol programları var onlardan tarama yaptırabilirsin arızalı ise değişim talep edersin.

Ben bu HDD ile pegatron anakart H87 İntel i-5 4570 Saphhire 6970 parcaları ile GTA 5 i ultrada oynarken 48 54 FPS alıyordum ve o makina tuşuna basınca max 20 25 saniyede acılıyordu ve kendine geliyordu ek olarak ekran kartını alalı 2 gün olmustu ekran kartı arızalı dıye düşünüp Vatan Bilgisayar'a gidip ekran kartını değiştirdim sorun yine devam ediyor 2 defa format attım yine nafile tüm driverleri Crimson olsun Gaming APP olsun MSI ve AMD nin sitesinden indirdim yine çözülmedi CD den kurdum siteden en güncelini indirdim yine düzelmedi sımdı PC acılırken Bios bile gelmemeye başladı ne yaptıysam çözemedim hadi ekran kartında problem yasıyoruz tamamda bios nereye gitti durduk yere Ek olarak Burn Test ile donanımı test ettim herhangi bir sorun cıkmadı İşlemciyi Benchmark ile test ettim yine sorun yok ama sorun ortadan kalkmıyor biosda yok ne yapacagımı bılemıyorum

Sorunu çözdüm ve böyle birşeyi nasıl gözden kaçırmışım hayla aklım almıyor bir anlık dikkatsizlik beni 3 gün ugrastırdı MSI Z170A Gaming M7 Anakartta en alt kısımda bir buton varmış, Butonun altında ''slow'' yazıyor ne işe yaradıgını pek bilmedigim için hiç dikkatimi çekmemişti ve o butonu sola çektigimde muhtemelen off yaptıgımda PC kendine geldi SSD olmadan 21 Saniyede sistem açılıyor.Ve sistem kusursuz çalışıyor ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim konu kilitlenebilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı