MSI RX570 Armor 78 dereceye ulaşıyor

Jackeylove 1

Hectopat
Daha fazla  
MSI RX570 Armor 4 GB model bir kart var elimde. Isınıyordu her şeyini yenilememe ve bakım yapmama rağmen yine çok ısınıyor. 78 dereceye ulaşıyor. Fan yüzde yüze çıkıyor, MOSFET'lerinde sorun olabilir mi? Varsa da tamir yaptıramam onun yerine undervolt yapmak istiyorum. 70 FPS yerine 60 versin ama fan yüzde 60'ta falan çalışsın. Yardım edebilir misiniz? 2 gündür bununla uğraşıyorum. (Macunu iyi sürdüm padlerde de sorun yok demir blok tam oturuyor, termal macun MX-4)

Son düzenleyen: Moderatör:
78 dereceye ulaşıyor

O model için normal bir değer. Modelden bağımsız olarak da 78 derece tehlikeli bir sıcaklık değil, yıllarca kullanılabilir. Daha düşük olması tercih edilir.

Düşürmek istiyorsanız kademe kademe voltajı kısıp kartı stres testine sokun. Siyah ekran yediğiniz an bir önceki ayarladığınız değerde durun.

O model için normal bir değer. Modelden bağımsız olarak da 78 derece tehlikeli bir sıcaklık değil, yıllarca kullanılabilir. Daha düşük olması tercih edilir.

Düşürmek istiyorsanız kademe kademe voltajı kısıp kartı stres testine sokun. Siyah ekran yediğiniz an bir önceki ayarladığınız değerde durun.

Derecede bir sorunum yok fakat fan yüzde 100'de çalışıyor hem ses yapıyor hem ömrü azalacak.

Armor RX500 serisi ısınıyor dediğim zaman inanmayanlar vardı. Maksimum güç kısmını -%10 yapıp dener misiniz?

Bunu MSI Afterburner ile mi yapıyorum?

Bende de aynısı vardı. Termal macun değişim öncesi max 80 derece görüyordu. Macun yeniledim güzel bir şekilde max 77 ye düştü. Yani kartla ilgili o ısı değerleri. Arkadaşın da dediği gibi 78 derece çok değil.

Radeon Software Adrenalinden oluyor yanılmıyorsam. Yanlışım varsa düzeltin.

Derecede bir sorunum yok fakat fan yüzde 100'de çalışıyor hem ses yapıyor hem ömrü azalacak.

Radeon Software'den ekran ya da performans kısmına girip oradan ayarlanıyor sekmesine girin orada özele basın oradan güç yönetimini açın en alttan dediğimi yapıp kaydedin.

Radeon Software'den ekran ya da performans kısmına girip oradan ayarlanıyor sekmesine girin orada özele basın oradan güç yönetimini açın en alttan dediğimi yapıp kaydedin.

Armor RX500 serisi ısınıyor dediğim zaman inanmayanlar vardı. Maksimum güç kısmını -%10 yapıp dener misiniz?

Şu anda düzeldi FurMark'ta 7.dakikada yüzde 69 fan ve 77 derece oldu çok iyi lakin ben bunu ekrab kartının BIOS'una kazımak istiyorum yani BIOS'un içeriğini kendimiz değiştirebilir miyiz? (daha önce defalarca BIOS attım)

Şu anda düzeldi FurMark'ta 7.dakikada yüzde 69 fan ve 77 derece oldu çok iyi lakin ben bunu ekrab kartının BIOS'una kazımak istiyorum yani BIOS'un içeriğini kendimiz değiştirebilir miyiz? (daha önce defalarca BIOS attım)

Yapılabiliyor ama nasıl bilmiyorum. Miningciler bu tarz şeylerle uğraşmayı çok sever.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı