MSI RX570 vs Sapphire RX570 Pulse

Normalde arada çok fark olmadığı sürece Sapphire'in düşük modeli yerime Asus veya MSI'ın düşük modelini tercih ettiriyorum.

Ancak özellikle RX5xx serisinde Asus Dual ve MSI Armor kronik ses ve ısı sorunlu kartlar. Bunun yerine Pulse tercih etmek daha mantıklı olur. Ayrıca Sapphire olan 8 GB (Her ne kadar çok önemli olmasa da).

Normalde arada çok fark olmadığı sürece Sapphire'in düşük modeli yerime Asus veya MSI'ın düşük modelini tercih ettiriyorum.

Ancak özellikle RX5xx serisinde Asus Dual ve MSI Armor kronik ses ve ısı sorunlu kartlar. Bunun yerine Pulse tercih etmek daha mantıklı olur.
Nvidia'nın yaptırımlarından dolayı Asus ve MSI'ın AMD ekran kartlarına özen göstermediği şeklinde Youtubede içerikler mevcut, hatta Asus Rog Strix serisini yeni AMD modellerinde çıkaramadı, TUF filan dedi ve onunda ısınma sorunları var şeklinde birçok konu açıldı, genel olarak AMD ekran kartlarında Sapphire markasını öneriyorlar.

2017 yılında Mining revaçtayken, PC toplamak istediğimde ilk tükenen ürünler daha iyi performanslarından dolayı Sapphire ekran kartları oluyordu.

@Fk_Jester Asus'un TUF serisinde çuvallaması AMD'ye özel değil, bunu da unutmayın. Sapphire de sütten çıkmış ak kaşık değil sonuçta. Zamanında Sapphire en çok çuvallayanlardandı. Ön yargıyla bakmak istiyorsanız diye diyorum bunu. Şu anda öyle bir durumda değil tabii.

Yani şartlar uygun olursa Sapphire de alınmaz marka değil. Sonuçta fiyatları gayet uygun. Zira Asus ROG, MSI Gaming X gibi modellerin ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz. Ekstradan bir sürü para ödemek yerine Nitro almak daha mantıklı. Ama unutmamak gerekir bu modeller Nitro serisinden her zaman bir tık daha kalitelidir. Elbette Sapphire'yi Galax, KFA2, HIS gibi markalarla karşılaştırmam bile. Yine de arada fazla fark yoksa Sapphire Nitro yerine Asus, MSI veya Gigabyte'nin üst modellerini (ROG, Gaming, XTR) modellerini alma taraftarıyım. Bunda herkes hemfikir galiba?

Ayrıca belirteyim, herkesin övdüğü RX5700 XT Nitro+ da öyle abarttıkları kadar iyi bir kart değil. PCB kalitesi konusunda iyi bir puan aldığını söyleyemem. Çoğu modelden düşük bir PCB kalitesine sahip.

Son düzenleme:
Karşılaştırmam derken? Her markanın üst ve alt seviye ürünleri var biliyorsunuz diye düşünüyorum.
Dual, TUF, Armor bunlar önerilmemeli. Ya bütçe biriktirilmeli yahut alternatif ve kaliteli markalara yönelilmeli. Çünkü bu büyük markalar çok saçma bir şekilde, iyi olsalar da düşük modellerini bayağı kötü yapıyorlar. Soğumadan fazlaca kısıyor yahut fan sayısını düşürebiliyor. Markaların çuvallama konusunu veya hangisinin iyi olduğunu tartışmak yerine bütçe artırıp çok daha iyi 1650 Super alınmalı diye düşünüyorum. İlla ikisinden biri ise, çekirdek hızı ve soğutma konusunda Sapphire RX 570 modeli. Ayrıca VRAM de üstün kılıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı