MSI RX580 ARMOR OC 8GB Undervolt

Dostum 1366 olan değer var ya. Onu 1400'e çek. Altında yazan 1150 yi de 1050 dene. (En sağdakini.) Eğer sorun olmazsa, 20 daha azalt. Bir sorun olmazsa öyle bırak. 1000'in altına inmeni önermem. Güç ayarlama kısmını etkin yapıp, güç limitini fulle. Yeterlidir.

Neden 1000'in altına inmesini önermiyorsun? Ben 968 ile kullanıyorum her hangi bir sorun yok.

Stabilite bozuluyor genelde. Yeterli voltaj bu frekans değerlerinde 1000'in üstünde oluyor. Frekansı düşürüp 1000'in altına inebilir fakat bu da performanstan ödün vermesi demek. (İyi ayarlanırsa 3-5 fps ile başarılabilir fakat arkadaş hakim değil. ) Arkadaş pek hakim olmadığı için en kısa ve güvenilir yoldan söyledim.

Hocam sanki @Tolga Samet beklesek daha iyi gibi.

Aynı şeyi söyleyecek emin ol . Sana değiştir dediğim değer senin kartı zorladığın zaman devreye giren ayarlar. Genelde 3A diye tabir ettiğimiz oyunları oynarken bu ayar işe yarıyor . Basit bir konu Tolga beyi oylamanın alemi yok. UV işlemi ile karta zarar vermez imkansıza yakın. Çünkü yeterli voltaj sağlanmazsa sistem kendini yeniden başlatıp voltaj ayarını sıfırlıyor. (Fazla voltaj vermek riskli olan ) Sen dediğimi yapabilirsin veya bekleyebilirsin. Sana bırakıyorum .

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz da kartın kalitesine bağlı değil mi zaten. Her hangi bir frekans düşürmeden 968 ile stabil. İnşallah arkadaş şanslıdır ve slikon kalitesi iyidir. Piyango tarafı yüksek.

Ben çok mantığını anlamadım neden hepsi değilde birini değiştiriyoruz? Msi Afterburner'da yavaş yavaş düşürüyorduk mantığını anlamıştım. Mantığını anlatırmısınız acaba?

Doğru. Her zaman piyango tarafı var. Fakat genelleme yaptım . Yani 1000'in altı %80-90 stabil olmuyor.

Hepsini değiştirmemenin nedeni, değiştirdiğin ayarın karta yük bindirdiğinde çalışması. Yani kart 84 derecelere ulaşıyor diyorsun ya, o derecelere ulaşması için %100 yükte çalışması gerekir. Bizim yaptığımız ayar işte bu anda devreye giriyor . (Frekans tam potansiyelinde çalışırken.) Az voltaj ile sıcaklık ve güç tüketiminde avantaj sağlıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…