MSI RX580 Armor Valorant'ta 70 derece normal mi?

markal

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Cooler Master MasterBox TD500 V2 Kasa
-DeepCool LE520 RGB 240 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
-MLD 1TB M600 Okuma 7000MB Yazma 6400MB NVME 2280 Gen4x4 M.2 SSD
-Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB White 6000Mhz CL36 DDR5 Expo Ram
-Asus Prime B650M-K 6400mhz(OC) RGB M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart
-AMD Ryzen 5 7600X 5.30 Ghz 6 Çekirdek 32MB
-Palit GeForce RTX 5070 INFINITY 3 12GB GDDR7 192 Bit DLSS 4 Ekran Kartı
RAM
16gb 2666mhz
Ekran kartı
MSI Rx580 Armor 8GB
Anakart
Asus Tuf Gaming B450M Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600X
Arkadaşlar merhaba forumdaki ilk konum.

Normal zamanda Valorant oynarken en düşük ayarlarda stabil olmadan 300 küsur FPS alıyordum fakat 230'a sabitliyordum en yüksek ayarlarda minimum 180 - 200 FPS alıyordum stabil ve herhangi drop vs sorunu yaşamıyordum. Geçenlerde bir format atayım dedim format attıktan 2 gün sonra Valorant'ta en düşük ayarlarda FPS'im o kadar dengesiz ki bir 120 birden 280 - 300 sürekli drop giriyor AMD sürücüsünden baktığımda ekran kartı ısısı 70 küsurlere geliyor fakat fan hızım ona göre düşük gibi görünüyor ne yapmam lazım?

Sistem özelliklerim:

Ekran kartı: AMD RX 580 Armor.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
Anakart: ASUS TUF B450M Plus.
16 GB (8x2) 2666MHz RAM.

Grafik ayarlarında "Netliği Arttır" ayarı açık ise onu kapattığın zaman ekran kartına binen yük gözle görülür derecede düşüyor eğer açıksa onu kapatabilirsin.
Kasan iyi hava almıyor da olabilir, kartının soğutması çok iyi de değil. Ama korkulacak sıcaklıklar da değil.
Sürücünü Optional yaptıysan o da etki etmiş olabilir.

Grafik ayarlarında "netliği arttır" ayarı açık ise onu kapattığın zaman ekran kartına binen yük gözle görülür derecede düşüyor eğer açıksa onu kapatabilirsin.
Kasan iyi hava almıyor da olabilir, kartının soğutması çok iyi de değil. Ama korkulacak sıcaklıklar da değil.
Sürücünü optional yaptıysan o da etki etmiş olabilir.

Hocam 70 derece çok fazla değil ama Valorant gibi bir oyunda kart tam yüke girmiyor. Yüksek ihtimalle AAA oyunlarda kart 75 80 derecelere çıkabilir gibi.

Hangi sürücüyü kullanıyorsunuz? Format önceki kullandığınız sürücüyü tekrar deneyin.

Eski yeni tüm sürücüleri denedim sonuç aynı.

Grafik ayarlarında "netliği arttır" ayarı açık ise onu kapattığın zaman ekran kartına binen yük gözle görülür derecede düşüyor eğer açıksa onu kapatabilirsin.
Sürücünü optional yaptıysan o da etki etmiş olabilir.

Her varyasyonu denedim fakat sonuç hiç değişmiyor FPS sabitlemeyi kapatınca bir 280 350 oluyor bir 180 170 oluyor 165'e sabitliyorum 110 120 oluyor 120 sabitliyorum 70 80 oluyor kafayı yiyeceğim bir de bu yeni başıma geldi 1 hafta öncesine kadar hiçbir sorunum yoktu sabit 250 230 FPS alıyordum.

Ekran kartından yana bir problem yok tamamiyle CPU tarafından limitlisin Valorant'ta. 5600X işlemcin olsa ortalama 400-450 FPS alacaksın.

RX580'in 70 derecede çalışması bir problem yaratmaz. İsterse 80 derecede çalışsın gene de hızını düşürmez.

Hocam 70 derece çok fazla değil ama Valorant gibi bir oyunda kart tam yüke girmiyor. Yüksek ihtimalle AAA oyunlarda kart 75 80 derecelere çıkabilir gibi.
Evet orası öyle. "Netliği Arttır" ayarı eğer açıksa o yük bindirmeye başlıyor. Kapatıp ve açıp gözlemleyebilirsin.
Recommended sürücü yerine Optional sürücü indirilmişse ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

Evet ama şu ana kadar sıkıntı yaratmıyordu.

Arkadaşlar merhaba forumdaki ilk konum.

Normal zamanda Valorant oynarken en düşük ayarlarda stabil olmadan 300 küsur FPS alıyordum fakat 230'a sabitliyordum en yüksek ayarlarda minimum 180 - 200 FPS alıyordum stabil ve herhangi drop vs sorunu yaşamıyordum. Geçenlerde bir format atayım dedim format attıktan 2 gün sonra Valorant'ta en düşük ayarlarda FPS'im o kadar dengesiz ki bir 120 birden 280 - 300 sürekli drop giriyor AMD sürücüsünden baktığımda ekran kartı ısısı 70 küsurlere geliyor fakat fan hızım ona göre düşük gibi görünüyor ne yapmam lazım?

Sistem özelliklerim:

Ekran kartı: AMD RX 580 Armor.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
Anakart: ASUS TUF B450M Plus.
16 GB (8x2) 2666MHz RAM.

Farklı oyunlarda denedim hiçbir sorun yok, sorun sadece Valorant'ta.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı