Birkaç olaya bakarak servisleri kötülemek çok mantıklı değil bence. 2015 yılında aldığım bilgisayarda anakart arızası vardı aldığımdan beri. 2017 Aralık ayında servise verdiğim zaman anakart komple değiştirildi sıfırıyla. Mesela ben çok memnun kaldım bu olaydan dolayı kendilerinden. Ama geçen hafta Vatan Bilgisayar çalışanlarından birkaç tanesinden duyduğuma göre, yakın zamanda MSI teknik servisi el değiştirmiş. Onlarda çok memnun değillermiş durumdan. Asus çok güzel demişsiniz ama bende o firmanın teknik servisinden hiç haz etmiyorum mesela. Dört ya da beş farklı parça servise gönderdim ama ilgi, alaka yerlerdeydi. Bozuk olan Strix 2.0 kulaklığımı tamir etmemek için o kadar çok bahane uydurdular ki, uyduracak bahane kalmayınca yenisiyle değiştirmek zorunda kaldılar. Demem o ki; şu firmanın teknik servisi iyi, bunun ki kötü diye yargılamak oldukça yanlış.Ben de ekran kartımı servise göndermiştim ve bana da ikinci el fanları tozlu bir ekran kartı göndermişlerdi. MSI teknik servisi bu konuda çok kötü. ASUS firması ise direkt değişim veya para iadesi yapıyor. Hiç sıkıntı çıkarmıyorlar.
Birkaç olaya bakarak servisleri kötülemek çok mantıklı değil bence. 2015 yılında aldığım bilgisayarda anakart arızası vardı aldığımdan beri. 2017 Aralık ayında servise verdiğim zaman anakart komple değiştirildi sıfırıyla. Mesela ben çok memnun kaldım bu olaydan dolayı kendilerinden. Ama geçen hafta Vatan Bilgisayar çalışanlarından birkaç tanesinden duyduğuma göre, yakın zamanda MSI teknik servisi el değiştirmiş. Onlarda çok memnun değillermiş durumdan. Asus çok güzel demişsiniz ama bende o firmanın teknik servisinden hiç haz etmiyorum mesela. Dört ya da beş farklı parça servise gönderdim ama ilgi, alaka yerlerdeydi. Bozuk olan Strix 2.0 kulaklığımı tamir etmemek için o kadar çok bahane uydurdular ki, uyduracak bahane kalmayınca yenisiyle değiştirmek zorunda kaldılar. Demem o ki; şu firmanın teknik servisi iyi, bunun ki kötü diye yargılamak oldukça yanlış.
Ben bu tarz bir durumda olsaydım hiç uğraşmadan Tüketici Hakları'na başvuru yapardım. Süreç biraz uzun sürüyor yaklaşık 3-4 ay kadar ama sonunda kazanacağınızı düşünüyorum. Yakın zamanda arkadaşım elinde sizinkine göre neredeyse hiçbir şey olmamasına rağmen kazandı. Bu arada eğer yazılı değil de sözlüyse geçen muhabbetler, firma kayıt altına tutuyor olması lazım o kayıtları. Tüketici Hakları'na başvuru yaparken bunu belirtirseniz sizin için iyi olur.
Teknik servisleri yargılamak konusunda haklısınız, anakart konusunda genelde bütün firmalar iade veya değişim yapıyor ama ekran kartı veya kulaklık konusu işler farklı demekki.
Benim yaşadığım olayda bana eski, yıpranmış ekran kartı gönderdikleri için çok şaşırdım. Müşteri hizmetlerini aradığımda bana bu durumun normal olduğunu, ekran kartımın yurt dışından gelen çalışır bir ekran kartıyla değiştiğini söylediler. Ben ekran kartımı daha yeni almıştım. Teknik servise neredeyse sıfır ürün gönderdim ancak bana gönderdikleri eski olunca MSI markası gözümden düştü. Dediğiniz gibi mahkemeye başvuracaktım ancak bir hafta sonra evime bir kargo geldi. İçinden benim servise gönderdiğim ekran kartı çıktı. Bu sefer de çok sevindim tabi. Elimde iki adet GTX 1080 TI oldu.
Siz yine şanslısınız. En azından sizi sevindirecek bir hataları bile olmuş. Lakin benim durumum tamamen farklı. Ve herhangi bir çözüm sunacaklarını da açıkçası sanmıyorum. Bir umut, son kez gönderip göreceğiz önümüzdeki hafta içi. İnşallah beni şaşırtırlar.