MSI sistemde format atarken görüntü bozulması

smhbrsy

Decapat
Katılım
20 Nisan 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün bilgisayarıma flash bellek üzerinden format atmak için flash belleğime kurulum dosyalarını vs flash belleğimi hazırladım ve BIOS ayarlarından USB'den boot ederek bilgisayarımı başlattım. BIOS ekranı geldi geçti, USB tanıma kısmına geldiğimizde ekte attığım görüntü meydana geldi. Normal bilgisayarımı günlük kullanımımda oyun oynama sırasında herhangi bir problemle karşılaşmamama rağmen bu sorun karşıma gelince biraz üzüldüm ve ekran kartında bir problem olabilme ihtimali aklıma geldi. Daha sonrasında format işlemini iptal ederek ekran kartımı çıkardım, soket kısımlarının temizliğini yapıp tekrar taktım ve aynı işlemi tekrarladım ancak aynı ekran yine geldi. Format işlemini bu sefer iptal etmeden başlattım ve formatladım pcmi. Bu sorun ekran kartımın bir arıza göstergesi midir? Bilgisayarım kullanım sırasında hala ekran ile ilgili bir problem vermiyor, sadece format atacağım esnada karşıma çıkıyor. (Bazen PC açılışında ekran gelmiyor DisplayPort girişini çıkar tak yaptığımda ekran geliyor çok nadir oluyor ama kablo temassızlığından olduğunu düşünüyorum bu problemin) Sizce sorun ekran kartında mı veya bu bir sorun değil normal bir şey mi veya sorun kabloda mıdır?

IMG_20220508_021146.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu format atarken birçok kişide meydana geliyor. Ben de her format attığımda "SS"deki görüntüyü alıyorum ve format her seferinde sorunsuz gerçekleşiyor. Yani aslında herhangi bir sorun yok gibi görünüyor. Ben MSI anakart kullanıyorum ve son BIOS sürümünü yüklediğimden beri bunla karşılaşıyorum ve sistemimde herhangi bir arıza da yok.

Muhtemelen MSI anakartlı sistem kullanan çoğu kişinin başına geliyordur. Korkucak bir şey yok gibi aslında.
 
Bugün bilgisayarıma flash bellek üzerinden format atmak için flash belleğime kurulum dosyalarını vs flash belleğimi hazırladım ve BIOS ayarlarından USB'den boot ederek bilgisayarımı başlattım. BIOS ekranı geldi geçti, USB tanıma kısmına geldiğimizde ekte attığım görüntü meydana geldi. Normal bilgisayarımı günlük kullanımımda oyun oynama sırasında herhangi bir problemle karşılaşmamama rağmen bu sorun karşıma gelince biraz üzüldüm ve ekran kartında bir problem olabilme ihtimali aklıma geldi. Daha sonrasında format işlemini iptal ederek ekran kartımı çıkardım, soket kısımlarının temizliğini yapıp tekrar taktım ve aynı işlemi tekrarladım ancak aynı ekran yine geldi. Format işlemini bu sefer iptal etmeden başlattım ve formatladım pcmi. Bu sorun ekran kartımın bir arıza göstergesi midir? Bilgisayarım kullanım sırasında hala ekran ile ilgili bir problem vermiyor, sadece format atacağım esnada karşıma çıkıyor. (bazen PC açılışında ekran gelmiyor DisplayPort girişini çıkar tak yaptığımda ekran geliyor çok nadir oluyor ama kablo temassızlığından olduğunu düşünüyorum bu problemin) sizce sorun ekran kartında mı veya bu bir sorun değil normal bir şey mi veya sorun kabloda mıdır?

Eki Görüntüle 1381707

Sisteminiz oyun sırsında sorun çıkarmıyor ise sıkıntı olma ihtimali düşüktür.
Burada Windows kurulumu UEFI yapıldığından anakartın logosu gösterilir.
@Hielah dediği gibi BIOS ile ilgili soruna benziyor.
 
Hocam format sırasında firma logosu bu şekilde karışabiliyor, 2013'te ASUS anakartlı bir sistem topladım ve aldığım günden beri format atarken aynı sizde olduğu gibi ekran karışıyor ve kaç sene oldu sistem hala çalışıyor. Korkacak bir şey yok. İyi sosyaller.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı