MSI Stealth 15m laptop alınır mı?

Ya şöyle diyeyim bilgisayar mühendisliği okuyorum. 2. sınıfım şu an üniversiteye götürmek için mobil almam lazım tabii ki ve yazılım işleri iyice arttı ama aynı zamanda oyunda oynamayı seven birisiyim sizin yorumunuz çok önemli bu bilgisayarı kullanan birisi olduğunuz için. Oyun oynamıyor musunuz hiç veya oynadıysanız ısınma durumu nasıl birazcık daha bilgilendirirseniz çok sevinirim

Oyun oynuyorum ama oyun bilgisayarım ayrı onun için 3080 var. Bak şöyle anlatayım neden bu modeli aldığımı sen kafanda yorum yap.

1. Etken-bir müşteriye ya da bir çalışanıma sunum yapacağın zaman öyle RGB'li rengarenk dev gibi bir kasalı laptopla sunum yapamazsın işin ciddiyeti kaçıyor :) , Bu laptop sade tasarımlı bir laptop ve şık bir laptop.
2. Etken- Gidip bir Apple ya da Huawei 14 gibi ince ve şık laptoplar alabilirdim fakat kullandığım programlar (Auto Cad, 3dmax) güçlü ekran kartı istiyor. İşte bu yüzden 1660 Ti qmax yeterli olduğundan bu modeli seçtim.
3. Etken- 16 GB RAM nedense bu ince laptopları 8 GB yapıyorlar arkadaş 8 GB hiçbir şeye yetmez.
4.Etken- Thunderbolt4 desteği nedense bu özelliğine sebepsiz yükseldim ben :) buradan şarj olacak olması ya da ne bileyim gidip buna 3080 takabilme ihtimalim :) Haa kullanıyor muyum bunu hayır :D ama olsun takabilme ihtimalini seviyorum :) . Önceden sadece Apple destekliyordu Thunderbolt'u.

Yani anlayacağın bu bilgisayarla oyun oynamak için almadım. Ama bir oyuncu olarak tabii ki oyun oynadım :) Ekran kartı gücünü soruyorsan git bak 1660 Ti Max Q kaç FPS veriyorsa o kadar FPS veriyor bu da. Ekran kartı 70-75 dereceyi geçmiyor laptop ince yapmışlar ama altı, üstü, yanları ve arkası açık hava girişi çok yüksek çift fan ses yapıyor ama soğutabiliyor. İşlemciye gelirsek tek çekirdek performansı iyi fakat 4/8 bir işlemci yanı çoklu çekirdek performansı kötü i7 diye güvenme :) Ama kullandığım programlara fazlasıyla yetiyor benim.
Tek olumsuz yanı benim açımdan kullam süresi pil performans modunda 5 saatin üstüne çıkmıyor yani tek şarjlamin kullanımda bile (ekran parlaklığı azaltıp, klavye aydınlatmasını kapatıp, pil performans moduna alıp ) sadece günlük kullanımda Max 4buçuk saat dayanıyor.

Şimdi son olarak birazdaha yaşını almış kullanıcılar ya da sadelik arayanlara kesinlikle öneririm 1 parmak kalınlığından daha ince bir laptop ve içinde 1660 Ti var. Bu tarz laptop arayanlara öneririm ama sana değil arkadaş sen oyun oynamak istiyorsun incelik, hafiflik, sadelik aramıyorsun. Bu laptopa gidip bu kadar para verme. Aynı fiyata 3060 modellerine bak. Kesinlikle başka modellere bakma kim ne önermiş bilmiyorum ama 3060 modeli çıktı ve senin bütçende bir laptop alınabilir.


Örnek olsun diye attım illa bu olsun diye değil ama bu fiyatlara var böyle laptoplar. Uzun uzun anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur. Her ne alıyorsan hayırlı uğurlu olsun :)
 
Son düzenleme:
Şu anda sana o laptoptan yazıyorum . Oyun oynamak içinse hayır alınmaz iş için yada şöyle diyim mobil yaşayan biri isen ve grafik kartı güçlü bir pc ihtiyacın varsa pek tabiki alınır.
Bu laptop RTX 3060 ve 1 TB ile upgrade edildi ve satışa sunuldu. Sizler 512 gb ssd ve gt1660ti kullanıyorsunuz, yine de oyun için fena olmamalı.
 
Şu anda sana o laptoptan yazıyorum. Oyun oynamak içinse hayır alınmaz iş için ya da şöyle deyim mobil yaşayan biri isen ve grafik kartı güçlü bir PC ihtiyacın varsa pek tabii ki alınır.

Hocam sende de fan çok mu çalışıyor oyun oynarken falan? Ben alalı 2-3 gün oldu bazı oyunlarda fan çok çalışıyor. Çok oyun delisi biri değilim ama bu fiyatları ödeyince üzdü biraz.
 

Geri
Yukarı