MSI Thin GF63 vs Acer Aspire 7 A715

Bütçe
20000

WFaith

Kilopat
Selam arkadaşlar. Bir süredir laptop arayışım devam ediyor. Sitedeki yorumları çok takip ediyorum. Lenovo arayışım ile başlayan sürecim en son MSI'a ve Acer'e kadar geldi. Home Office çalışıyorum. Akşam masaüstünü kapatınca ufak tefek işlerime, internet, YouTube vs. gibi zaman geçireceğim bir laptop arıyorum. Oyun için değil esasında. Belki arada ufak indie oyunları oynayabilirim ama büyük oyunlar kurup oynayacağım bir laptop aramıyorum. Önceliğim sesli çalışmaması ve ısınma sorunu olmaması. 144 Hz istiyorum özellikle çünkü gözlerimi ağırlaştırıyor düşük Hzli ekranlar. Şu iki laptop arasında kaldım. Fiyat olarak birbirlerine de çok yakınlar. Bu arada hangi laptop yorumunu okusam muhakkak beğenilmeyen yanlarını yazanlar olmuş. En çok da o kafa karıştırıyor. O yüzden kağıt üzerinden yorum yapanlar değil de, özellikle kullanıcılarının yorumlarını alabilirsem çok sevinirim.

MSI Thin GF63 12VE-082XTR Intel Core i5 12450H 8 GB 512 GB SSD RTX2050 FreeDOS 15.6" FHD 144Hz

Acer Aspire 7 A715-43G-R0YH NH. QHDEY. 003 R5-5625U 16 GB 512 GB SSD RTX3050 15.6" 144 Hz

Bu iki laptop arasında kaldım. Acer'in ekran kartı daha iyi. Kullanan arkadaşların laptoplar hakkında görüşlerini alabilir miyim?

Son düzenleme:
Acerin ekranları dandik hocam. Içindeki islemci performans iclemcisi değil zaten o laptopta performans laptopu değil.
Ekranlarının nesi dandik? Bugün vatanbilgisayar' da görsel olarak baktım, elime sıradan bir laptop ekranı malzemesi gibi geldi. MSI' ı da denedim. O biraz daha sağlam gibi hissettirdi malzeme olarak ama çok büyük bir fark hissetmedim. Bir eksikliğini ve fazlalığını hissetmedim diyeyim. İşlemcisi de Ryzen 5 - 5625U. Ben yüksek oyunlar oynamayacağım. Önceliğim144 hz, internet kullanımında ısınma sorunu olmaması ve fan sesli çalışmaması. Benim için yeterli olmaz mı?

Ekranlarının nesi dandik? Bugün vatanbilgisayar' da görsel olarak baktım, elime sıradan bir laptop ekranı malzemesi gibi geldi. MSI' ı da denedim. O biraz daha sağlam gibi hissettirdi malzeme olarak ama çok büyük bir fark hissetmedim. Bir eksikliğini ve fazlalığını hissetmedim diyeyim. İşlemcisi de Ryzen 5 - 5625U. Ben yüksek oyunlar oynamayacağım. Önceliğim144 hz, internet kullanımında ısınma sorunu olmaması ve fan sesli çalışmaması. Benim için yeterli olmaz mı?
Fanları da çok sesli ekranlarıda ghostingli. Yüzde yüz. Acer laptoplardan paran yoksa alırsın ekran memnun etmez. Emin ol.

Acerin sadece 3ms olan kaliteli panelleri alınır.

Dikkat edersen bazı acer modelleri var ozellikler benzer ama fiyat 10k fark var.
HEh işte o genelde ekran oluyor.

Giriş seviyesi acerlar genelde ghosting canavarı bir daha gidersen eğer ufo ghosting test yazıp bakarsın gözlerini acıtan bir perforkans koyacak ortaya. Aynı zakanda yazıları kaydırınca okunmaz bir hal alıyor.

Mesela.

Okudum bu konuyu. Başka kullanıcı yorumlarını da okudum. Çok farklılıklar gördüm açıklamalarda. Çünkü bazen çok çok pozitif bazen de çok negatif yorumlar alıyorlar. O yüzden emin olamıyorum. Bu arkadaş çok detaylı açıklamış ama tebrik etmek lazım kendisini.
-------------------------------------------------------------------------------------
Fanları da çok sesli ekranlarıda ghostingli. Yüzde yüz. Acer laptoplardan paran yoksa alırsın ekran memnun etmez. Emin ol.

Acerin sadece 3ms olan kaliteli panelleri alınır.

Dikkat edersen bazı acer modelleri var ozellikler benzer ama fiyat 10k fark var.
HEh işte o genelde ekran oluyor.

Giriş seviyesi acerlar genelde ghosting canavarı bir daha gidersen eğer ufo ghosting test yazıp bakarsın gözlerini acıtan bir perforkans koyacak ortaya. Aynı zakanda yazıları kaydırınca okunmaz bir hal alıyor.

Mesela.
Ghosting olayını ilk defa uyuyorum. Şu anda masa üstümde denedim
Frame
Rate
60 fpsRefresh
Rate
60 HzPixels
Per Frame
16Pixels
Per Sec
960

sonuçlar böyle geldi. 3 kere gittim mağazaya tekrar gidersem deneyeceğim orada da. Fanlarının sesli olması ise hiç istemediğim bir şey :(

Okudum bu konuyu. Başka kullanıcı yorumlarını da okudum. Çok farklılıklar gördüm açıklamalarda. Çünkü bazen çok çok pozitif bazen de çok negatif yorumlar alıyorlar. O yüzden emin olamıyorum. Bu arkadaş çok detaylı açıklamış ama tebrik etmek lazım kendisini.
-------------------------------------------------------------------------------------

Ghosting olayını ilk defa uyuyorum. Şu anda masa üstümde denedim
Frame
Rate
60 fpsRefresh
Rate
60 HzPixels
Per Frame
16Pixels
Per Sec
960

sonuçlar böyle geldi. 3 kere gittim mağazaya tekrar gidersem deneyeceğim orada da. Fanlarının sesli olması ise hiç istemediğim bir şey :(
Sen şuan monitörden mi yapıyorsun ? Bu sonuçlar 60hz monitörüne göre.
Ayrıca ufolar kayıyor ya ufoların arkasında siyah gölge iz gibi şeyler kalıyor mu ?

Heh şimdi yarın bir imkan bul ve git o Acera yap arkasındaki ize dikkatlice bak! Farkı direk anlayacaksın.

Makele okurken dahi yazıları aşağı kaydırınca iz kaldığını fark edeceksin.
Mümkünse dene ve hocam haklıysam haklısın de. Dönüşünü bekliyorum.

Orada testi yaparken lütfen ufoları izle azıcık.

Wifi paylaş bağlan internete hiç bir şey demezler. korkma.

Heh şimdi yarın bir imkan bul ve git o Acera yap arkasındaki ize dikkatlice bak! Farkı direk anlayacaksın.

Makele okurken dahi yazıları aşağı kaydırınca iz kaldığını fark edeceksin.
Mümkünse dene ve hocam haklıysam haklısın de. Dönüşünü bekliyorum.

Orada testi yaparken lütfen ufoları izle azıcık.

Wifi paylaş bağlan internete hiç bir şey demezler. korkma.
Yarın gidebilirsem eğer sonuçları yazacağım. MSI hakkında bir bilginiz var mı? Şu anda indirime girmiş. Msi thin gf63 2050 ekran kartlı, 8 gb yükseltilebilir ram ve i5 11400h işlemci. Acer' in ekran kartı daha iyi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı