MSI Titan 8RG Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Jove

Kilopat
Yer
Ankara
Laptop'da GTX 1080 (mobile) ekran kartı, i7-8750H işlemci ve single slot 16 GB RAM var. Sorun ise şu Battlefield 1 ve 5 oyunlarında ayar fark etmeksizin düşük GPU kullanılıyor. Maksimum 75% civarında. Ama Witcher 3 gibi single player oyunlarda ya da PUBG gibi bir oyunda bile daha normal oranlarda kullanılıyor. EAhelp ile iletişime geçtim onların önerdiği şeyler de işe yaramadı. Bu arada düşük GPU kullanımında kastım 70-80 FPS civarında stabil bir performans da değil. Sık sık FPS düşüşleri de yaşatıyor. GPU'da bir sorun olup olmadığını anlamak için 3Dmark'dan benchmark testleri de yaptım. Testlerde de 3-4%'lük bir fark gözüktü. Acaba Battlefield serisinin son oyunlardan kaynaklanan bir problem mi bu ya da işlemcim Battlefield serisi için mi düşük kalıyor?

Win 10 Pro kullanıyorum. BİOS ve Firmware MSI'ın sitesinde gösterilen güncel sürümler. Ekran kartı sürücüsü de güncel.
Yardımcı olabilecek var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükleyin derim, belki bir faydası olur. Battlefield 1 ve 5 tam anlamıyla RAM canavarı oyunlar bana kalırsa. Düzgün bir performans için yüksek MHz değerinde ve çift kanal RAM lazım.

Ona da baktım maksimum 70-80% oluyor ultra ayarlarda. Low ayarlarda oluyor tabii ki bottleneck ama onun dışında her ayarda düşük GPU kullanımı var. Nvidia denetim masasında ve Windows 10 ayarlarında maksimum performans da seçili. Akıcı şekilde oynanmıyor ama hala.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı