MSI Tomahawk Max B450 ses sorunu

DAYI 95

Hectopat
Daha fazla  
Son bir aydır bilgisayarımda şöyle bir kronik sorun ile karşılaşmaktayım; video izlerken veya oyun oynarken her zaman değil fakat ara sıra ses anlık donuyor ve "dıııııt" diye bir ses geliyor. Beni esas korkutan bir olay ise bir kez taktığım kulaklıktan hafif bir elektriklenme ve ses bozulması oldu kulaklarım da acı hissettim ve hemen çıkardım, tam olarak anlam veremedim sanırım kulaklıktan elektrik çarptı, çok büyük bir acı değildi ama takıp çıkardım ve ses düzeldi ve benzer bir şey yaşamadım. Ama ilk başta dediğim gibi kronik bir ses donması ile alakalı sıkıntı yaşıyorum. Bilgisayarımın güç kaynağından şüphe ediyorum ve cihazı tam düzgün besleyemediğini düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim cahilliğime verin.

Sistemimin özellikleri;
MSI RTX 2070 Armor 8 GB.
MSI Tomahawk Max B450.
AMD Ryzen 5 3600.
16 GB Crucial Ballistix 3000 MHz DDR4.
Xigmatek X-Power 650 Watt Plus 80.

Kesin olarak güç kaynağından diyemem ama yetersiz kalıyormuş gibi duruyor.
Daha iyi bir PSU alabilirsiniz.

700W üzeri 80+ Gold sertifikalı bir PSU öneririm.

Ekran Kartı sürücünüz nedir?

Kesin olarak güç kaynağından diyemem ama yetersiz kalıyormuş gibi duruyor.
Daha iyi bir PSU alabilirsiniz.

700W üzeri 80+ Gold sertifikalı bir PSU öneririm.
650W 80 Plus o sistemi havada karada besler. 700W veya üzeri 80 Plus sertifikalı bir PSU ile 2080Ti lı sistem bile kurarsın ki zaten 2080Ti lı bir sisteme 700W 80 plus bile yeter.
Gold, silver, bronze gibi sertifikalar ise performansa etki etmez daha çok elektrik faturasına yansır.
OCCT ile PSU testi yapın bakalım aynı sorun olucak mı? Eğer PSU da arıza yoksa çok rahat besler.
Daha önceden denemiştim fakat yeniden denemekten zarar gelmez. Güç kaynağım sizce yetersiz mi ?
Ekstra olarak ekran kartı sürücüsünden olduğunu da sanmam. Temiz kurulum yapmayı deneyebilirsin direkt yazılımsal sorunları es geçmek için. Devam ederse sorunun donanımsal olduğu anlaşılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…