MSI Tomahawk Max ses sadece sağdan geliyor

Bloody111

Decapat
Merhabalar arkadaşlar anakartım bu, yaklaşık 3 kulaklık üzerinde denedim hepsi telefonda normal çalışıyorken bilgisayara takarken sol taraftan ses gelmiyor, sadece sağ taraftan ses geliyor. Sıkıntının ne olduğunu bilen var mı? Benim aklıma acaba anakarta ses kablosunu bağlarken yanlış mı bağladım yoksa başka bir problem mi var?

Kasanın ön jakında mı bu hata oluyor? Anakart üzerinde mi oluyor?

Kablo yanlış bağlama gibi bir durum burada olmaz. 6 adet çıkışı var diye hatırlıyorum. Diğerlerini de denediniz mi?

Kablo yanlış bağlama gibi bir durum burada olmaz. 6 adet çıkışı var diye hatırlıyorum. Diğerlerini de denediniz mi?
Şöyle ki ortadaki üst kırmızı olan hoparlör jakı zaten. PSU ve kasa değiştirmeden önce kullanıyordum. Şimdi PSU ve kasayı değiştirdikten sonra böyle bir sıkıntı yaşamaya başladım.

İşletim sistemi ile alakalı bir sorun da olabilir. Flasdan boot edebileceğin bir OS varsa öyle test etmeni öneririm
İşlemin nasıl yapıldığını tam olarak anlayamadım.

Şöyle ki ortadaki üst kırmızı olan hoparlör jakı zaten. PSU ve kasa değiştirmeden önce kullanıyordum. Şimdi PSU ve kasayı değiştirdikten sonra böyle bir sıkıntı yaşamaya başladım.

İşlemin nasıl yapıldığını tam olarak anlayamadım.

Bir tane flash belleğe Windows'u yazdıracaksınız daha sonra bilgisayar açılırken boot seçeneklerinden o belleği seçeceksiniz ve sistem flash üzerinde yazılı olaran OS'den başlamış olacak. Orada aynı senaryoyu test edebilir sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamış olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tane flash belleğe Windows'u yazdıracaksınız daha sonra bilgisayar açılırken boot seçeneklerinden o belleği seçeceksiniz ve sistem flash üzerinde yazılı olaran OS'den başlamış olacak. Orada aynı senaryoyu test edebilir sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamış olursunuz.
Şöyle dostum olayın donanımsal olma imkanı yok çünkü dediğim gibi farklı cihazda denedim. Orada sıkıntısız çalışıyor ancak PC jakına taktığımda ses sadece sağdan geliyor.

Şöyle dostum olayın donanımsal olma imkanı yok çünkü dediğim gibi farklı cihazda denedim. Orada sıkıntısız çalışıyor ancak PC jakına taktığımda ses sadece sağdan geliyor.
Donanımsal olma ihtimali var, donanımı sadece kulaklık olarak düşünmeyin jakı taktığınız sokette de problem olmuş olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı