MSI Tomahawk Max Sisteme Kasa Önerisi

Benim kullandığım Noctua ürünü bir de U12S modeli. DH15 çok daha iyi soğutuyor ama TR'de bulunamıyor galiba. Linkini attığınız ürün ile Noctua bir değil. Keza 3600'ün ısınması işlemcinin kendisinden ziyade kullandığı fandan kaynaklanıyor. Ki o değerler stok soğutucular için normal değerler, ısınıyor demek ne derece doğru bilemiyorum. Noctua fazlasıyla soğutacaktır.

Sitelerde sadece U12S var baska sogutucu öneriniz varmı acaba

U12S de iyi soğutucudur 3600'ü soğutmaz diye düşünüyorsunuz fakat 3600'ün ısı değerleri stok soğutucuya göre normal U12S fazlasıyla ısıtır. Size şöyle örnek vereyim benim işlemcim stok soğutucuyla ESO oynuyordum 80-82 dereceyi görüyordu Mayıs sonuydu Noctua fan aldım ve macunu yeniledim 50 dereceye düştü. Alalı 2.5 sene olmasına rağmen taş çatlasa 55 dereceyi görüyor yükte. Division 2'de FPS'yi 55-60'a sabitleyince %80-90 kullanımda 46-47 dereceydi mesela. Sabitlemeyi kaldırsam bile en fazla 50'yi görürdü ki onu bile görmezdi.

Ama içinize sinmediyse Be Quiet Dark Rock Pro 4 ile Arctic Freezer 34 de iyi soğutuculardır. Bunlar da içinize sinmezse sıvı soğutma alın. 🙂

Biraz kasaya estetikte katsın istiyorumda ondan seçiciyim yoksa önerilerinize baktım hepsi güzel sogutucular temperli cam olan bi kasa alicam içinde kazulet gibi dursun istemiyorum 🤣 ondan dolayı biraz seçiciyim be auilet dar rock pro 4 güzel bi sogutmaymıs ancak anakartı ve ramları komple kapatıyor

Valla ben görsellikten ziyade performansçıyım. Zaten kasa sağımda altta durduğundan görmüyorum bile kasayı. Ramleri vs. kapatmadan iyi soğutma yapacak model var mı bilgim yok. Pek önem verdiğim bir konu değil. Özellikle sırf şık görünüyor diye hava geçirmez kasalar tercih edilmesine anlam veremiyorum.

Valla ben görsellikten ziyade performansçıyım. Zaten kasa sağımda altta durduğundan görmüyorum bile kasayı. Ramleri vs. kapatmadan iyi soğutma yapacak model var mı bilgim yok. Pek önem verdiğim bir konu değil. Özellikle sırf şık görünüyor diye hava geçirmez kasalar tercih edilmesine anlam veremiyorum.
Hocam bide kasa öneri verin performansa dayalı bi sistem olsun buz gibi bi kasa olsun 😊

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı