Overclock yapma nedeniniz ne? Bu işlemciye hız aşırtma uygulamak pek bir getiri sağlamaz lakin eğer hız aşırtma uygulamak istiyor iseniz normal şartlarda maksimum 5.450MHZ saat hızını elde edebilirsiniz, bunun üstünde saat hızlarına ulaşmak için kısmen şanslı olmanız ve iyi bir soğutma sistemine ihtiyacınız var.
İki şekilde saat hızını artırabilirsiniz, bunlardan birisi en ideali olan PBO ile saat hızını artırmak, bu sayede daha ideal sıcaklık değerleri ve daha düşük güç tüketimiyle az da olsa 0.2 GHZ saat hızında artış yakalayabilirsiniz ama bunun işlemcinin stok haline nazaran size bir katkısı olmayacak.
İkinci yöntem ise statik hız aşırtma, bu işlemde sadece saat hızını 5.450 MHZ'e ayarlayıp ardından voltajı 1.250 değerine ayarlayıp denemeler yapmak, bu benim garanti sonuç aldığım değerler, duruma göre voltajı daha da düşürebilirsiniz.
Benim anakartım Gigabyte lakin yinede aynı isimlendirmeler ile sizin anakartınızın BIOS'un da bulabilirsiniz.
Bu işleme başlamadan önce sorun size yardımcı olmaya çalışırız ama size tavsiyem bence hız aşırtma yapmamanız.
Benim önerim yukarıda yazıldığı gibi eğri iyileştirici ile daha düşük güç tüketimiyle performans kaybı olmadan daha düşük sıcaklıklarda kullanmak, bu işlemcinin undervolt performansı çok iyi.