R9 7950 sisteme OC nasıl yapılır?

Tüm fanların görsellerini iletiyorum;

Kasa üstü Fanlar: Xigmatek Starz Arctic
CPU Fan: Cooler Master Hyper 622 Halo Black
Fanların yönünde de sorun yok, macunu düzgün sürdüğüne emin misin?
@AceTeq hocam sen daha iyi bilirsin soğutma işini, sen bi el at bence :D

O işleemciyi 95 derecede tutabildiğine dua et. Ayrıca statik OC o işlemcinin verimini ve performansını düşürür. Kapsamlı bir OC yapmadıkça düzgün sonuç alamazsınız.
O.C işleminden vazgeçeyim o halde. 95 derecede 13 saat boyunca %100 stress testinde çalıştırdım cihazı kapanma vesaire yaşamadım. 95 derece bu cihaz ve donanım grubu için yeterli midir?

Termal macunu az sürmüş vesaire olabilir miyim yani daha düşebilirmi?

O.C işleminden vazgeçeyim o halde. 95 derecede 13 saat boyunca %100 stress testinde çalıştırdım cihazı kapanma vesaire yaşamadım. 95 derece bu cihaz ve donanım grubu için yeterli midir?

Termal macunu az sürmüş vesaire olabilir miyim yani daha düşebilirmi?

Stok performans ile OC'l halini karşılaştırdınız mı? Yapmadıysanız Cinebench R23 ile yapabilirsiniz.

Stok performans ile OC'l halini karşılaştırdınız mı? Yapmadıysanız Cinebench R23 ile yapabilirsiniz.
Stok halinde 95 derece geliyor hocam O.C halinde denemedim açıkçası.

Sıcaklık değil performans farkını, o işlemci her halükarda 90-95 dereceyi görecek zaten. Ayrıca 4.5 GHz o işlemci için aşırı az.
BIOS 'da CPU Ratio ile 4.75ghz civarına geldim performans yükselmiş gibi gözüküyor testlerde ama cihaz kasılıyor windowsta gözle görülür şekilde. Daha yukarılara çıkmak isterim deneme için ama voltaj vs. ince ayarlar yapmak lazımmış sanırım o kadar bilgiye sahip değilim açıkçası.

BIOS 'da CPU Ratio ile 4.75ghz civarına geldim performans yükselmiş gibi gözüküyor testlerde ama cihaz kasılıyor windowsta gözle görülür şekilde. Daha yukarılara çıkmak isterim deneme için ama voltaj vs. ince ayarlar yapmak lazımmış sanırım o kadar bilgiye sahip değilim açıkçası.

Stabil değildir büyük ihtimal. Ne kadar çok çekirdek o kadar zor overclock. Statik OC'de, işlemcin en kötü çekirdeğin kadar hızlanabilir ve çekirdeğin çok olması zayıf çekirdek ihtimalini arttırır. PBO+CO ile çekirdekeri tek tek ayarlarsan verim alırsın ancak baya boş vaktinin olması lazım.

Stabil değildir büyük ihtimal. Ne kadar çok çekirdek o kadar zor overclock. Statik OC'de, işlemcin en kötü çekirdeğin kadar hızlanabilir ve çekirdeğin çok olması zayıf çekirdek ihtimalini arttırır.
BIOS 'ta hazır O.C tarzı bir ayar oluyor mu peki hocam bilginiz var mı? Ram 'de olan EXPO ayarı gibi.

Anakart: MSI B650 TOMAHAWK WIFI

Technopat Haberler

Geri
Yukarı