MSI Tomahawk Z790 ile i7 14700KF O.C yapılır mı?

CanBomonti

Megapat
Daha fazla  
RAM
Gskill, CL28, 5600 MHz
Ekran kartı
Zotac 3060 192 Bit 12GB
Anakart
MSI Mag Tomahawk Z-790
İşlemci
12400F
Herkese iyi sosyaller, yanlış bölüme açtıysam konuyu şimdiden kusura bakmayın.

Ben vatan bilgisayarda promotörlük yapıyorum ve orada çalışan bir personel kendine 14700KF ile B-760 MSI anakart aldı, sistemi DDR4. bu arkadaş anakartta bulunan otomatik O.C.'yi B760 anakartta da kullanabileceğini düşünmüş ve MSI müşteri hizmetleri de öyle diyor ancak bu arkadaş hem otomatik O.C. Açamıyor illa el ile yapması gerekiyor hem de bir ton yazılımsal problem yaşıyor. Sistemin 5 dakikada kapanması belli başlı oyunlarda kasma vs. ayrıca sistemin diğer tüm parçaları da gayet yeterli. Ancak anakart garantiye gittiğinde sorunsuz diye geri geliyor. Konu benim olduğu halde arkadaşın sistemi hakkında detaylı bilgi verme sebebime gelirsek de ben yakın zamanda MSI Tomahawk Z790 DDR5 anakarta geçtim ve bu anakarta yakın zamanda 14700kf, 4070 Ti super ve 850W PSU ekleyeceğim. Ancak arkadaş bu işlemciye geçtiğinden beri bu sorunları yaşayınca acaba ben de otomatik O.C yapamayacağım gibi bir şüpheye düştüm eğer öyleyse direkt son nesil Ryzen işlemci olan 4070 Ti Super'li hazır sistemlere yöneleceğim. Ancak internette bunu net cevap veren bir kaynak bulamadım. Aranızdan mesajı okumaya üşenmeyen ve cevabı bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim ve iyi sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı