MSI üretimi Monster'a MSI GE60'ın BIOS güncellemesi kurulmalı mı?

Hocam göndermişler ama bendekiyle gönderilenin sürüm kontrolünü kurmadan nasıl yaparım?
Mesela masaüstü anakartın BIOS'unu güncellerken M-Flash (BIOS güncelleme) moduna girince yüklemeden önce hangi sürümden hangi sürüme geçileceği gösteriliyor.

Örnek:

msedge_Z6bekOHD8U.png

Ama laptoplarda farklı oluyor ve genellikle Windows'tayken .exe üzerinden yükleniyor.

Monster laptop'u olan bir arkadaşın videosuna denk geldim, aslında BIOS programında önceki/sonraki versiyonlar çıkıyor.

msedge_nRoyJqOj1T.png

Video: Monster Laptop BIOS Güncelleme

Sizdeki program farklı olabilir belki ama genelde BIOS'u kurmadan önce eskisi / yenisi karşılaştırmasını mutlaka yapar. Yani programı açıp kurmadan kontrol edebilirsiniz gibi görünüyor.

.exe uzantılı bir program mı gönderdiler yoksa değişik uzantılı bir dosya mı gönderdiler?

Mesela masaüstü anakartın BIOS'unu güncellerken M-Flash (BIOS güncelleme) moduna girince yüklemeden önce hangi sürümden hangi sürüme geçileceği gösteriliyor.

Örnek:

Eki Görüntüle 2497303

Ama laptoplarda farklı oluyor ve genellikle Windows'tayken .exe üzerinden yükleniyor.

Monster laptop'u olan bir arkadaşın videosuna denk geldim, aslında BIOS programında önceki/sonraki versiyonlar çıkıyor.

Eki Görüntüle 2497304

Video: Monster Laptop BIOS Güncelleme

Sizdeki program farklı olabilir belki ama genelde BIOS'u kurmadan önce eskisi / yenisi karşılaştırmasını mutlaka yapar. Yani programı açıp kurmadan kontrol edebilirsiniz gibi görünüyor.

.exe uzantılı bir program mı gönderdiler yoksa değişik uzantılı bir dosya mı gönderdiler?
Task Coach isimli bir program ve bilinmeyen uzantılı bir dosya göndermişler.

BIOS'ta UEFI BIOS güncelleme var hocam. Bu Task Coach onu programlamaya mı yarıyor? Ben diğer bilinmeyen uzantılı dosyayı direkt USB'ye atıp BIOS'tan güncellemeye çalıştım ama geçersiz dosya uyarısı verip kabul etmedi... @EgeN7

Son düzenleme:
Uygulamaya biraz baktım ama BIOS ile alakalı hiçbir şey bulamadım. Bu BIOS'u gönderenler keşke nasıl yükleneceğini de anlatsaymış. Yükleme adımlarını isteyebilirsiniz bence aynı mailleşme üzerinden.
Sordum hocam.

Hocam inatla doğru dosya bu, BIOS güncellemesinde rehberlik edemiyoruz, isterseniz ücretsiz olarak servise gönderebilirsiniz diyorlar... @EgeN7

Son düzenleme:
Hocam inatla doğru dosya bu, BIOS güncellemesinde rehberlik edemiyoruz, isterseniz ücretsiz olarak servise gönderebilirsiniz diyorlar...
Size yolladıkları dosyaları fotoğraf olarak atabilir misiniz, neler var? Task Coach dediğiniz programı da çekip atar mısınız?

Hiçbir şey anlaşılmıyor gerçekten. Daha önce bu şekilde güncelleme yapmış birini bulmak lazım.

Ne güzel iş, müşterine 2 dosya at güncel dosyalar bu de, talimat yok bir şey yok.
Şeytan diyor MSI'daki dosyayı kur gitsin. Yahu bilgisayarı gönderemem diyorum anlamıyorlar. Neymiş riskli olduğu için BIOS'ta destek sağlamıyorlarmış. Teknik servis ile görüştürmüyorlar bile, mail üzerinden görüşebiliyorsun. Daha da *ah alırım Monster...

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı