MSI Vector 16 HX A13VHG-495TR hafif yanık plastik kokusu

Omar9

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Bir süredir şu an çok lazım olmasa da fiyat performans bir güncel laptop almak istiyordum ve araştırmalarım sonucunda Sahibinden'de çok uygun fiyata bir esnafta görünce ikinci el başlıktaki laptopu almış bulundum. Modeli aynı bu şekilde sadece internetteki örneklerinin aksine 32 GB RAM bulunuyor aldığım bilgisayarda.
Açıkçası garantisi de süren bir ürün( fakat faturası bulunmuyor sadece ürün garantili gözüküyor penta teknolojide ama onda da süresi yazmıyor, aldığım kişinin söylediği minimum 18 ay daha garantisi olduğu yönünde).

Ürünü aldıktan sonra kendi bilgisayarcıma detaylı test yaptırdım ve kendisi bilgisayarın gayet iyi durumda olduğunu, testleri hata almadan geçtiğini söyledi. Yine ürünün sadece 36 saat kullanıldığını gördüğünü söyledi testlerde.

Buraya kadar problem yok; ama laptopu çalıştırırken bu mazgal mı diyoruz bakır renkli havalandırma deliklerinin olduğu yerden hafif yanık bir plastik kokusu geliyor. İnternetten genel baktığım yorumlarda yeni bilgisayarlarda normal olduğundan vs. bahseden de var, X bir sebepten sıkıntılı olduğunu söyleyen de.

O nedenle sizlere danışmak istediğim 3 konu vardı.
1) Bu yanık mı artık plastik kokusu mu ne diyeyim normal midir? Yeni laptop alanlar da daha önce rastlamış mıdır bu kokuya?

2) Daha önce MSI ürün kullanan arkadaşlar için soruyorum; garanti süreciniz nasıl işliyor? Garanti olan yere ürünü ikinci el aldığımızı söylememiz sıkıntı yaratır mı? Seri numarasından penta teknoloji firmasına yönlendirliyor ve orada ürünün standart garanti paketinde olduğu yazıyor. Diğer kaç ay kaldığı vs. detayları yok?

3) Ürünün kendi deneyimimle de (şu an çok kullanamıyorum ve dediğim gibi ürünü deneyecek elimde çok yazılım yok sadece LoL oyunu var) performans anlamında test etmem gerekirse ne gibi adımlar izleyeyim?

Ekstra olarak @@PrOoFfStRiKeR ve @scribleman eski başlıklarda ürünü kullandığınızı gördüm, sizin yorumlarınız nelerdir? Ayrıca öğrenebilir miyim?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bildirim veya mail gelmediği için mesajını kendim konulara bakarak denk geldim gecikme için kusura bakmayın.
Cihazın performansı son 1-2 ay öncesine kadar beni tatmin ediyordu gerek sıcaklık değerleri gerek FPS olarak oynadığım CS2-BF1-RDR2-GTAV-FIFA gibi oyunlarda hiçbir sorunla karşılaşmamıştım. O tuhaf koku ilk aldığım 1 hafta bende de vardıda sonra gitti sizinki bayağı varsa ve her seferinde geliyorsa işin rengi değişmiş olabilir o konuda tam bilgim yok. Garanti sürecini bende merak ediyorum şu an bir sıkıntısı var o konu için garantiyle kontak kurup durumu görüşeceğim biraz uzun sürecek ancak unutmazsam bilgilendiririm ki kendi açtığım konularda süreci paylaşıyorum. Sizin cihazın 32 GB RAM olması garantiyi bitirmiş olabilir olmayabilir de daha önce servisle bir konu için görüşmüştüm bana arka kapaktaki garanti etiketinin garantiyi etkilediğini söyledi ancak forumda geçtiğimiz yaz bazı arkadaşlara upgrade sıkıntı olmadığını söylemişlerdi o konuyu sizin sormanız daha doğru olur. Test için klasik stres testleri vs. deneyebilirsin ardından oyunlarda yüksek grafiklerde sıcaklık FPS watt değerlerini takip edip karar verebilirsin başka yapacak extrem bir durum yok. Gelelim asıl sıkıntıya cihaz güçlü ancak MSI sağ olsun kalitesiz macun kullanıp cihazı zora sokuyor. Başta dediğim gibi ilk aylar sorun yoktu ancak şu an 1-2 aydır ultrada çoğu oyunda 144FPS alırken bazen 5 dakikalık periyotlarda en düşük grafikte bile 15FPS verdiği durumlar oluyor bu durumu pumpout olmasına bağlıyorum yani macun bitmiş. Cihazı almadan önce de bu şikayetleri görüyordum ancak ağır yükte kullanmayacağım için sıkıntı etmez düşüncesindeydim olmadı. Servise gönderip bakım yaptırsam aynı macun sürülecek ve yine 2 ay sonra aynı olay yaşanacak kendim değişsem PTM veya Helios ile garanti dışı kalacak muhtemelen iyice canım sıkılıyor bu duruma yakında bunun içinde konu açıp cihazı alan tüm arkadaşları bu konuda toplamayı düşünüyorum.

Merhaba bildirim veya mail gelmediği için mesajını kendim konulara bakarak denk geldim gecikme için kusura bakmayın.
Cihazın performansı son 1-2 ay öncesine kadar beni tatmin ediyordu gerek sıcaklık değerleri gerek FPS olarak oynadığım CS2-BF1-RDR2-GTAV-FIFA gibi oyunlarda hiçbir sorunla karşılaşmamıştım. O tuhaf koku ilk aldığım 1 hafta bende de vardıda sonra gitti sizinki bayağı varsa ve her seferinde geliyorsa işin rengi değişmiş olabilir o konuda tam bilgim yok. Garanti sürecini bende merak ediyorum şu an bir sıkıntısı var o konu için garantiyle kontak kurup durumu görüşeceğim biraz uzun sürecek ancak unutmazsam bilgilendiririm ki kendi açtığım konularda süreci paylaşıyorum. Sizin cihazın 32 GB RAM olması garantiyi bitirmiş olabilir olmayabilir de daha önce servisle bir konu için görüşmüştüm bana arka kapaktaki garanti etiketinin garantiyi etkilediğini söyledi ancak forumda geçtiğimiz yaz bazı arkadaşlara upgrade sıkıntı olmadığını söylemişlerdi o konuyu sizin sormanız daha doğru olur. Test için klasik stres testleri vs. deneyebilirsin ardından oyunlarda yüksek grafiklerde sıcaklık FPS watt değerlerini takip edip karar verebilirsin başka yapacak extrem bir durum yok. Gelelim asıl sıkıntıya cihaz güçlü ancak MSI sağ olsun kalitesiz macun kullanıp cihazı zora sokuyor. Başta dediğim gibi ilk aylar sorun yoktu ancak şu an 1-2 aydır ultrada çoğu oyunda 144FPS alırken bazen 5 dakikalık periyotlarda en düşük grafikte bile 15FPS verdiği durumlar oluyor bu durumu pumpout olmasına bağlıyorum yani macun bitmiş. Cihazı almadan önce de bu şikayetleri görüyordum ancak ağır yükte kullanmayacağım için sıkıntı etmez düşüncesindeydim olmadı. Servise gönderip bakım yaptırsam aynı macun sürülecek ve yine 2 ay sonra aynı olay yaşanacak kendim değişsem PTM veya Helios ile garanti dışı kalacak muhtemelen iyice canım sıkılıyor bu duruma yakında bunun içinde konu açıp cihazı alan tüm arkadaşları bu konuda toplamayı düşünüyorum.
Hocam selam yanıt için teşekkür ederim ne demek.

Açıkçası bahsini ettiğim koku bende azaldı tam gitmese de bu arada başlığı açarken isim koyamamıştım ama tam anlamıyla koku fön makinasından gelen kokuydu. Dediğim gibi azaldı, bu arada internetteki yorumlarda ben de macunun kolay kuruduğunu okudum hep. Gerçekten bu seride böyle bir problem var demek ki, hatta ben de depo cihazı gibi bir cihaz aldığım için kokunun biraz kurumuş macundan çıktığını bile düşündüm ama dediğim gibi şuan ciddi oranda azalınca ve pc sıcaklıkları şuan gayet iyi olduğu için dert etmiyorum. En azından sizin dediğiniz gibi sıfır alsam da aynı problemler olabilirdi. 55k gibi cuzi bir miktara aldığım için bazı durumları göz ardı etmem gerekiyor diye düşünüyorum. Garanti süreci içinse olmuyorsa olmasın diye düşünüyorum, bilgisayar yarı yolda bırakmadığı sürece kendi bilgisayarcımla garanti dışı çalışmaya razıyım. Sonucunda 4080'Li bir laptop ve en azından 4-5 sene götürmesini istiyorum beni. Yüksek fps oyunları oynamıyorum, öyle bir beklentim de yok kendi adıma. İleride olur mu bilemem ama dediğim gibi en kötü orta ayarlarda oynamaya razı bir kullanıcıyım bana asıl lazım olacak kısmı yapay zeka modelleme ilerisi için.

Ben de şu ana kadar memnunum 3 hafta falan oldu sanırım. Tek kalitesiz yanı bence gürültülü çalışması fanın gerçi bu hepsinde var, bir de ekranı gerçekten çok kalitesiz. Yine de ödediğim miktar tahammül etmemi sağlıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı