MSI Vector 16 HX AI a2XWIG-089TR fan sesi çok fazla

Sanal Amerika

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, MSI Vector 16 HX AI a2XWIG-089TR aldım ve bugün sabah elime ulaştı fakat oyun indirirken falan fanlar aşırı çalışıyor ve ekran kartı %60-20 civarlarında dönüyor. Ne yapmam lazım? Bu cihazlar Monster gibi çok ısınmıyor diye biliyorum. Oyun oynamayı test etmedim daha. Sadece indirirken bile böyle. Garantiye yollamalı mıyım yoksa normal mi?

Laptop kullanmak böyle bir şey işte :)

MSİ laptop' ların maalesef fan sesleri yazılımdan kaynaklı yüksektir. Raider, titan bile bu şekilde maalesef. Soğutması kötü değil ama MSİ anladığım kadarıyla cihazlarının sıcak çalışmasını istemediği için fan eğrisini diğer laptoplara göre yukarda tutuyor. Asus ve razer fanları bir tık daha sessiz tutarken laptop'ın biraz daha ısınmasına müsade ediyor. Üreticinin tercihiyle alakalı yani donanımsal bir şey değil. Çözüm ise manuel olarak fan eğrisini ayarlamak. Msi afterburner ya da msi' ın kendi yazılımı(adını unuttum) ile yapabiliyorsunuz.

Balanced moda al. 5070TI'dan fazla FPS alıyor 45 desibel ses ile. Performans modu 60 desibel. Gerçekten çok fazla. Yaklaşık yüzde 20 fark var 2 mod arası. 5080 iyi bir kart olduğu için nadiren o farka gerek duyarsın. Duyduğun zamanlarda da kulaklık tak en azından.

Balanced sesi diğer laptoplarla aynı. O ses size fazla geliyorsa yapacak bir şey yok. Laptopun doğası öyle. Sadece çok tiz ve sürtme sesi gibi bir ses varsa duruma göre değişim istenebilir. Fanlarda problem var demek bu. Ama normal sese yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı