MSI Vector 16 ısınıyor

scribleman

Centipat
Daha fazla  

Merhaba laptopum,
MSI Vector 16 HX A13VHG-495TR i7-13700HX 16 GB 1TB SSD 12 GB RTX4080 16 FHD+ 144Hz Windows 11

RDR 2, Witcher 3 gibi oyunları Ultra ayarlarda oynarken ortalama 90-120 arası FPS alabiliyorum ancak CPU sıcaklığı 98 C'yi GPU sıcaklığı 90 C'yi görüyor ve bazen bilgisayar kendisini korumak için olsa gerek otomatik olarak kapanıyor. Fanlarım 7100 RPM bandında çalışıyor. Laptopu 2 ay önce almış olmama ve marka kalitesine rağmen böyle bir sıcaklık sorunu yaşamak beni üzdü açıkçası. Bu kadar ısınması normal mi, garantilik bir durum var mı sizce?

Merhaba laptopum,
MSI Vector 16 HX A13VHG-495TR i7-13700HX 16 GB 1TB SSD 12 GB RTX4080 16 FHD+ 144Hz Windows 11.

RDR 2, Witcher 3 gibi oyunları Ultra ayarlarda oynarken ortalama 90-120 arası FPS alabiliyorum ancak CPU sıcaklığı 98 C'yi GPU sıcaklığı 90 C'yi görüyor ve bazen bilgisayar kendisini korumak için olsa gerek otomatik olarak kapanıyor. Fanlarım 7100 RPM bandında çalışıyor. Laptopu 2 ay önce almış olmama ve marka kalitesine rağmen böyle bir sıcaklık sorunu yaşamak beni üzdü açıkçası. Bu kadar ısınması normal mi, garantilik bir durum var mı sizce?

Bence normal bir şey değil belki işlemcide termal macun yoktur ama olmasa bile bu kadar fark olmaz garantiye vermen en iyi çözüm olur.

Merhaba laptopum,
MSI Vector 16 HX A13VHG-495TR i7-13700HX 16 GB 1TB SSD 12 GB RTX4080 16 FHD+ 144Hz Windows 11

Hocam ilk önce yaşadığınız yerin sıcaklığı ne kadar onu söyleyebilir misiniz?

İşlemci normal de GPU gereksiz sıcak, cihazda sorun var. Garantiye yollayın veya iade edip tekrar alın, garantide değişim yapmazlar.

Hocam aynı işlemciyi HP Omen'da kullandım iade ettiğim bilgisayarımda bende de termal macun değişiminden sonra aşırı ısınmaya başlamıştı(yetkili servis değiştirmişti) işlemcide bir sıkıntı var galiba, bulunduğunuz bölgede araştırarak iyi bir bilgisayar tamircisi bulup termal macun değişimi yaptırabilirsiniz belki fabrika çıkışlı macun sıkıntılıdır keza bazı markaların plastiği üzerinde bırakarak termal macun uygulamışlığı var onun dışında yetkili servise ısınma şikayetiyle gönderirseniz ilgilenirler tabii ne kadar sürer bilemiyorum.

Eğer yetkili servise göndermek gibi bir fikriniz var ise direkt onlara gönderin belki tamircinin açması sıkıntı yaratabilir.

Ayrıca değişim veya iade almayı düşünürseniz AMD işlemcili model almanızı tavsiye ederim Intel işlemcilere bu son instability sorunlarından sonra güven pek kalmadı.

70 gün oldu alalı değiştirebileceğimi sanmıyorum ama garantiye yollarım.

İlk 6 ay iade ve değişim hakkınız olması gerek(sıkıntı olması şartıyla sanırım), MSI için nasıl işliyor bilmiyorum ama.

Alanyadayım ama klima çalıştırıyorum oda sıcaklığı 26 derece.

Hocam genel laptoplarda bu sıcaklık değeri %30 fazla. Bilgisayarın soğutma sistemi temizse (fan) bu sıcaklık normal değildir. Bilgisayar boşta 50-65 derece arasında geziyorsa bu oyun için kabul edilebilir sıcaklıktadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı