MSI Vector 16 Silent Mode'da bile gürültülü çalışıyor

Güncelleme olursa bilgi vermeyi unutmayın, MSI ne diyecek merak ediyorum.
tabii, olayın akıbetini ileteceğim burdan.

Güncelleme olursa bilgi vermeyi unutmayın, MSI ne diyecek merak ediyorum.
geç güncelleme için özür diliyorum. MSI ile en son konuşmam şu şekilde:

Hızlı geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz.
Bilgilerinizi daha da anladık ancak dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığını doğrulamak için,
Sıcaklık bilgilerini kaydetmek için HWiNFO'yu iki senaryoda kullanmanızı öneririz: birincisi, boşta olduğunuz ve hafif görevleri gerçekleştirdiğiniz zamandır (web'de gezinmek, ofis programlarını kullanmak (Word, PowerPoint vb.)), diğeri ise boşta olduğunuz zamandır. oyun oynamak. Ve bunu bize sağlayın. Bu, dizüstü bilgisayarın sıcaklık durumunu daha iyi belirlememize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda sıcaklık raporunuzu daha iyi okuyabilmemiz için HWiNFO kurulumu yaparken dil paketini İngilizce olarak seçmenizi öneririz.
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Ardından işlemi yürütün ve kayda başlamak için sensöre >yeşil artı işaretine tıklayın.
>Oyunu veya yazılımı 20 dakika çalıştırın
Günlüğe kaydetmeyi durdurmak için HWiNFO'daki aynı simgeye tıklayın.
CSV dosyasını sıkıştırıp bize gönderin (bir bulut servisine yükleyip ekran görüntüsü ekleyip bize sağlayabilirsiniz).
Ayrıca lütfen HWiNFO'yu kullanırken çalıştırdığınız oyunun veya yazılımın adını da bize bildirin.

Henüz bu testleri yapıp desteğe dönüş sağlama vaktim olmadı fakat vakit bulduğumda yine burdan güncelleme yaparım.

Son düzenleme:
Tabii, olayın akıbetini ileteceğim buradan.

Geç güncelleme için özür diliyorum. MSI ile en son konuşmam şu şekilde:

Hızlı geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz.
Bilgilerinizi daha da anladık ancak dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığını doğrulamak için,
Sıcaklık bilgilerini kaydetmek için HWiNFO'yu iki senaryoda kullanmanızı öneririz: Birincisi, boşta olduğunuz ve hafif görevleri gerçekleştirdiğiniz zamandır (web'de gezinmek, ofis programlarını kullanmak (Word, PowerPoint vb.)), diğeri ise boşta olduğunuz zamandır. Oyun oynamak. Ve bunu bize sağlayın. Bu, dizüstü bilgisayarın sıcaklık durumunu daha iyi belirlememize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda sıcaklık raporunuzu daha iyi okuyabilmemiz için HWiNFO kurulumu yaparken dil paketini İngilizce olarak seçmenizi öneririz.
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS

>oyunu veya yazılımı 20 dakika çalıştırın

Henüz bu testleri yapıp desteğe dönüş sağlama vaktim olmadı fakat vakit bulduğumda yine buradan güncelleme yaparım.

Hocam son durum ne oldu bilgilendirirseniz sevinirim.

Hocam son durum ne oldu bilgilendirirseniz sevinirim.
merhaba, desteğe talimatları doğrultusunda sonuçları ilettim. gelen cevap şu şekilde:

"Bilgileriniz hakkında daha fazla şey öğrendik ve materyali paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Google Chrome'da 20 dakikalık bir video izlerken ilk sıcaklık raporunuzda, dizüstü bilgisayarınızın CPU sıcaklığının ortalama 55°C civarında olduğunu ve profilinizdeki ilk resme göre fan hızının Fan1'in 2891 RPM olduğunu gördük.
Oyunu 20 dakika oynadığınızda kaydedilen ikinci sıcaklık raporunda, notebook CPU sıcaklığının ortalama 76°C civarında olduğu, dosyanızdaki ikinci resme göre fan hızının ise Fan1'in 4528RPM, Fan2'nin ise 4210RPM olduğu görülüyor.

Dizüstü bilgisayarın teknik özelliklerine göre, CPU veya GPU sıcaklığı belirli bir değere ulaştığında fan soğumaya başlayacak ve daha sonra belirli bir değere ulaştıktan sonra fan hızını kademeli olarak azaltarak duracaktır.
CPU sıcaklığı yaklaşık 55°C'ye ulaştığında fan 1 hızı 2880 civarında olacak, ancak GPU sıcaklığı henüz belirli bir değere ulaşmadığı için fan 2 çalışmıyor.
CPU sıcaklığı yaklaşık 76°C'ye ulaştığında, fan 1 hızı 4500 civarındadır. Aynı zamanda GPU sıcaklığı 65°C olduğundan, fan 2 de çalışmaya başlar.
Yukarıda belirtildiği gibi, dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığı ve fan hızı normal aralıktadır. Dizüstü bilgisayarınızda normal kullanımda herhangi bir sorun yoksa, onu normal şekilde kullanmaya devam etmenizi öneririz. Aynı zamanda, fan hızını özelleştirmenizi önermiyoruz. Dizüstü bilgisayarınızın sisteminin performansını iyileştirmek ve fan hızının soğutma verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için, fan hızını varsayılan ayara geri yüklemenizi öneririz."

özetle bu bilgisayar, doğası gereği gürültülü çalışıyor. performansından çok memnunum ancak bazı eksiklikleri göz önünde bulundurduğumda, şahsen hala seçme şansım olsa farklı bir laptop alırdım (örneğin 4070'li bir Asus ROG Strix), fakat yanlış anlaşılmasın; laptop'un soğutması ve performansı gerçekten fiyatına göre çok üstün, yalnızca benim beklentilerim bu yönde değil.
-boştayken bile gürültülü (ders açısından)
-panel çok zayıf, harici bir monitör ile kullanmak gerekiyor (mevcut panel, bilgisayarın donanımına göre çok zayıf kalıyor) (ek masraf demek...)
-HDMI girişi 2.0 destekliyor, örneğin 2K 165 Hz gibi daha yüksek hızları isteyen monitörleri kullanabilmek için yalnızca DP portunu kullanabilirsiniz, bu da farklı kablolar edinmeniz gerektiği anlamına geliyor. (yine ek masraflar...)

başka sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Merhaba, desteğe talimatları doğrultusunda sonuçları ilettim. Gelen cevap şu şekilde:

"Bilgileriniz hakkında daha fazla şey öğrendik ve materyali paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Google Chrome'da 20 dakikalık bir video izlerken ilk sıcaklık raporunuzda, dizüstü bilgisayarınızın CPU sıcaklığının ortalama 55°c civarında olduğunu ve profilinizdeki ilk resme göre fan hızının fan1'in 2891 RPM olduğunu gördük.
Oyunu 20 dakika oynadığınızda kaydedilen ikinci sıcaklık raporunda, notebook CPU sıcaklığının ortalama 76°c civarında olduğu, dosyanızdaki ikinci resme göre fan hızının ise fan1'in 4528RPM, fan2'nin ise 4210RPM olduğu görülüyor.

Dizüstü bilgisayarın teknik özelliklerine göre, CPU veya GPU sıcaklığı belirli bir değere ulaştığında fan soğumaya başlayacak ve daha sonra belirli bir değere ulaştıktan sonra fan hızını kademeli olarak azaltarak duracaktır.
CPU sıcaklığı yaklaşık 55°c'ye ulaştığında fan 1 hızı 2880 civarında olacak, ancak GPU sıcaklığı henüz belirli bir değere ulaşmadığı için fan 2 çalışmıyor.
CPU sıcaklığı yaklaşık 76°c'ye ulaştığında, fan 1 hızı 4500 civarındadır. Aynı zamanda GPU sıcaklığı 65°c olduğundan, fan 2 de çalışmaya başlar.
Yukarıda belirtildiği gibi, dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığı ve fan hızı normal aralıktadır. Dizüstü bilgisayarınızda normal kullanımda herhangi bir sorun yoksa, onu normal şekilde kullanmaya devam etmenizi öneririz. Aynı zamanda, fan hızını özelleştirmenizi önermiyoruz. Dizüstü bilgisayarınızın sisteminin performansını iyileştirmek ve fan hızının soğutma verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için, fan hızını varsayılan ayara geri yüklemenizi öneririz."

Özetle bu bilgisayar, doğası gereği gürültülü çalışıyor. Performansından çok memnunum ancak bazı eksiklikleri göz önünde bulundurduğumda, şahsen hala seçme şansım olsa farklı bir laptop alırdım (örneğin 4070'li bir ASUS ROG STRIX), fakat yanlış anlaşılmasın; laptopun soğutması ve performansı gerçekten fiyatına göre çok üstün, yalnızca benim beklentilerim bu yönde değil.
-Boştayken bile gürültülü (ders açısından)
-Panel çok zayıf, harici bir monitör ile kullanmak gerekiyor (mevcut panel, bilgisayarın donanımına göre çok zayıf kalıyor) (ek masraf demek...)
-HDMI girişi 2.0 destekliyor, örneğin 2K 165 Hz gibi daha yüksek hızları isteyen monitörleri kullanabilmek için yalnızca DP portunu kullanabilirsiniz, bu da farklı kablolar edinmeniz gerektiği anlamına geliyor. (yine ek masraflar...)

Başka sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam oyun oynarken klavye hiç kendi kendine hareket ettimi

Ya da hiç Dying Light oynadınız mı ben bayağı FPS düşüşleri aldım emin olamıyorum bir sorun mu var PC de acaba.

Hocam oyun oynarken klavye hiç kendi kendine hareket ettimi

Ya da hiç Dying Light oynadınız mı ben bayağı FPS düşüşleri aldım emin olamıyorum bir sorun mu var PC de acaba.
hocam selam, yeni görüyorum mesajınızı;
Dying Light oynamadım… Klavyenin kendi kendine hareket etmesinden kasıt rastgele tuş basımı ise hayır bende yaşanmadı. FPS dropları bazen bende de oluyor fakat sessiz modda kullanıyorsanız dengeli moda getirmek bunu büyük oranda çözecektir…

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı