MSI Vector 16HX A13VHG nasıl undervolt yapılır?

Honeywell PTM7950 sipariş ettim. Bakalım elime ulaşınca unutmazsam durumdan haberdar ederim başka bu sorundan muzdarip arkadaşlar varsa onlara da fikir olur diye düşünüyorum.

Merhaba... Nereden sipariş ettiniz? Bilgi alabilir miyim ben de?

AliExpress üzerinden passionate girl Store adlı satıcıdan aldım. Ancak kapanma sorunu thermal macunu uygulamama rağmen devam ediyor maalesef. Önceki macun kupkuru kalmıştı. Turbo Boost olmadan 20 dereceye yakın düşüş gördüm ancak Turbo Boost açınca maalesef tekrardan ısınma ve aniden kapanma sorunu yaşadım. Birkaç seçeneği daha denemem gerekecek gibi görünüyor.

AliExpress üzerinden passionate girl Store adlı satıcıdan aldım. Ancak kapanma sorunu thermal macunu uygulamama rağmen devam ediyor maalesef. Önceki macun kupkuru kalmıştı. Turbo Boost olmadan 20 dereceye yakın düşüş gördüm ancak Turbo Boost açınca maalesef tekrardan ısınma ve aniden kapanma sorunu yaşadım. Birkaç seçeneği daha denemem gerekecek gibi görünüyor.

Hocam durum nedir? Bende 5080'li olanı var ve çok ses yapıyor ve çok ısınıyor.

Hocam durum nedir? Bende 5080'li olanı var ve çok ses yapıyor ve çok ısınıyor.

Merhaba güncelleme eklemeyi unutmuşum. Kasayı açıp güzelce önceden sürdüğüm PTM7950'i sildim temizledim. Bir şey fark ettim fanlar, ızgaralar, ve fanların altı aşırı tozluydu. Fanları sökmek çok zahmetli olduğundan ızgaralardan üfleyeyim dedim. Bildiğiniz görünmeyen tıkanıklık. Parmak kadar toz bir fırladı fandan, çok şaşırdım. Güzelce PTM ile gönderilen fırçayı kullanarak temizledim. PTM7950'leri yeniledim (öncekinde ısındıkça yayılır dendiğinden hafif kenarlarda boşluk bırakmıştım. Şimdi komple çipleri macunladım. İç dış temizlik sonrası bilgisayarı açtım ve CS2 girdim. Önceden lobide 100 dereceye çıkan işlemci, lobide 70 dereceye düştü. Kendi kendime, belki oyuna girince aynı olur dedim ama 85-90 dereceleri geçmedi. BF6 redsec üzerinde de aynı şekilde lobide 85 dereceleri gören ve 120FPS yukarısına çıkmayan işlemci, temizlik sonrası 65-70 derecelerde 210-230 arası gidip geldi. Oyun içerisinde de zaten eski halinde 80FPS alıyordum ama bu sefer 200FPS'leri gördüm. Evet ben de inanamadım. Bu kadar fark eder mi dedim demek ki fark ediyormuş. Önemli olan düzgün temizlik arkadaşlar. Ve macunu tam sürmek. Şu ana kadar kapanma yaşamadım ve Turbo mode açık! Referans olması açısından görsel paylaşayım. Boştayken işlemci bu şekilde, 50 dereceyi çok nadir geçiyor.

Ayrıca ses problemi oyuncu laptoplarında artık sıradanlaştı. Küçük kasaya çok güçlü parçalar ekleniyor ve mecbur soğutmak için fanlar devrini artırıyor. Bu işlemcide ısınma sorunu araştırdığım kadarıyla kronik maalesef. Turbo mod açıkken bilgisayar kendiliğinden kapanmıyorsa problem yoktur hocam güle güle kullanın.

Dosya Ekleri

• Temizlik sonrasi Laptop.png
    Temizlik sonrasi Laptop.png
    299,3 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı