Çözüldü MSI Vector 17 hx A14v laptop için undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hardwell06

Femtopat
Katılım
28 Mayıs 2023
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI Vector 17 hx A14v laptop için undervolt. i914900Hx 4080'li modelini aldım fakat işlemciden tam performans hiç alamıyorum. Sıcaklıklar işlemci 79-75 derece arasında. Ekran kartı ise 64 66 derece arasında seyrediyor. Intel® Extreme tuning Utility (ıntel® XTU) üzerinden voltaj ayarlama ya da başka bir şey yapamıyorum. Keza ThrottleStop üzerindende undervolt kısma yapamıyorum. Bunları açmanın bir yolu var mı?
 
Sıcaklıklar normal hocam.

Normal ama mesela CoD MW3 oynuyorum işlemci hızını falan takip ediyorum 4350 MHz gibi değerlerde seyrediyor arayüzüne geliyorum 5250 5400 MHz civarlarına çıkıyor vallaha kafam çok karıştı bir laptopta sıkıntı çektim bunda herşini kontrol ediyorum deli ediyorum kendimi :D

BIOS üzerinden yapman gerekir MSI cihazlarda. Daha etkili olur bu şekilde.

80 80 40 şeklinde ayarlıyorum voltajları azaltacak şekilde CPU-Z bench de 15400 çoklu teklidede 860 gibi değerler alıyorum normal standart kullandığımda 13446 ve 821 gibi değerler alıyorum yani laptop ısınmamasına rağmen düşük skor veriyor ama voltaj kıstığımda dediğim gibi 15000 civarı gibi bir skorlara çıkıyor ama gözlemlerime göre bir tık ısı artıyor gibi algılıyorum bilmiyorum artık çok mu irdeliyorum :D
 
BIOS Üzerinden yapman gerekir MSI cihazlarda. Daha etkili olur bu şekilde.
Yok yok.

Power & Performance
CPU
CPU Lock
- Hepsini Disable yapın.

Overclocking
-Undervoltage Protection Disable yapın.

ThrottleStop ile de Windows üzerinde Undervoltage yapın.
 
Çözüm
ThrottleStop veya XTU BIOS'a göre problem yaratır mı veya sizce bu sıcaklık değerlerine undervolt yapmaya değer mi?

Undervolt, aynı işi sadece daha az W çekerek yapması demektir cihazdaki bileşenin, FPS kayıplarınız çok minimal olur ve eğer thermal yiyiyorsanız daha fazla performans bile alabilirsiniz, Eren hocamın BIOS'tan dediği ayarları disable yapın, ThrottleStop'ta kilit açılmış olacak sonra voltaj ayarlaması yapıp undervolt edebileceksiniz.
 
Yok yok.

Power & performance.
CPU.
CPU lock.
- Hepsini disable yapın.

Overclocking.
-Undervoltage protection disable yapın.

ThrottleStop ile de Windows üzerinde undervoltage yapın.

Dostum biraz geç oldu ama çok sağ olasın halletim her şeyi ama pek uw ayarı yapmadım her şey açıldı vallaha Allah razı olsun bunu arıyordum kaç gündür.
 

Geri
Yukarı