İnternetten biraz araştırdığımda 5070 Ti ile 4080'nin aynı olduğunu görmüştüm. Hatta 5070 Ti'ın yeni olduğu için driver Update'leri ile geçme ihtimali bile var. Ayrıca birisi 18' birisi 16'. Gerçekten önemli bir fark olsa görmezden gelebilirim. Ayrıca aldığım PC MSI, benim gözümde en kaliteli laptop markası. Neden küçümsediniz anlamadım, belki de ben abartıyorumdur.
Hocam konudan bağımsız, ben Razer'ın ilk kez dizüstü bilgisayarını görüyorum. Razer, laptop konusunda nasıldır?
Biraz baktım fakat dediğiniz fiyatta Legionları bulamadım ki indirim beklemekte çok risk işi. Link olarak atabileceğiniz pc varsa beklerim. İndirim işinide pcnin 15 gun iade süresi var benim bildiğim. O süre içinde güzel birşeyle karşılaşırsam alırım yoksada devam, zaten aldığım pc kötü değil.Doğru kaynağa baktınız mı? Burada neredeyse 5080 ile ciddi fark yok(VRAM hariç)
Bu kaynakta özellikle Legion 4080 performansı hiçbir 5070 Ti alamaz! Timespy, grafik puanlarına bakabilirsiniz. Kas gücü yazılım ile kapanmaz. 3-5 oyunda hayali FPS alırsınız o kadar.
https://www.notebookcheck-tr.com/Le...bilgisayarlar-arasinda-en-iyisi.819249.0.html
Bu da en güçlü 5070 Ti ürünü.
Satın aldığınız ürün bence pahalı. CPU fiyatının ederi değil. Kasa ve soğutma kalitesi özellikle Lenovo ile yarışamaz. "bu fiyata" yeni 5000 varken göz göre göre Lenovo önermem. Öneri sebebim olası fiyat indirim gelirse (90-100k) çok daha kaliteli kasa(metal) ve termal arayüz(Vapor chamber) rakipsiz kalitede performanslı ürün olur. Piyasa ne olur bilmiyorum. İndirim de gelir fiyat ta artar. Malum 4000 üretimi sonlandı artık.
5070 Ti alırsanız tek avantajınız düşük W +- benzer FPS almak. Bu da termal anlamda iyi gibi görünüyor. Lakin üretici GPU'dan alıp CPU ne kadar verdi bakmak lazım. (Vector 140W 5070 Ti olduğu halde çok da ince görünmüyor)
Razer yıllardır sektörde. Özellikle geçen yıl ve bu yıl iyi modelleri var. Yine geçen yıl Türkiye'ye resmi olarak giriş yaptı. Yapı kalitesi sürekli övülür. Bazı modelleri gerçekten kusursuz sayılır, bazı modelleri insanı bıktırır. Değişmeyen tek şey lüks fiyatı. Kış ayında 90k 4080 100k 4090 sattı adamlar. Beleş fiyat hem de. Burada konusunu açmıştım. Elektronik: Razer Blade 18 4080 89000 TL
Legion a baktım, gerçekten güzel laptop fakat çok pahalı. Aynı fiyat olsa alırdımDoğru kaynağa baktınız mı? Burada neredeyse 5080 ile ciddi fark yok(VRAM hariç)
Bu kaynakta özellikle Legion 4080 performansı hiçbir 5070 Ti alamaz! Timespy, grafik puanlarına bakabilirsiniz. Kas gücü yazılım ile kapanmaz. 3-5 oyunda hayali FPS alırsınız o kadar.
https://www.notebookcheck-tr.com/Le...bilgisayarlar-arasinda-en-iyisi.819249.0.html
Bu da en güçlü 5070 Ti ürünü.
Satın aldığınız ürün bence pahalı. CPU fiyatının ederi değil. Kasa ve soğutma kalitesi özellikle Lenovo ile yarışamaz. "bu fiyata" yeni 5000 varken göz göre göre Lenovo önermem. Öneri sebebim olası fiyat indirim gelirse (90-100k) çok daha kaliteli kasa(metal) ve termal arayüz(Vapor chamber) rakipsiz kalitede performanslı ürün olur. Piyasa ne olur bilmiyorum. İndirim de gelir fiyat ta artar. Malum 4000 üretimi sonlandı artık.
5070 Ti alırsanız tek avantajınız düşük W +- benzer FPS almak. Bu da termal anlamda iyi gibi görünüyor. Lakin üretici GPU'dan alıp CPU ne kadar verdi bakmak lazım. (Vector 140W 5070 Ti olduğu halde çok da ince görünmüyor)
Razer yıllardır sektörde. Özellikle geçen yıl ve bu yıl iyi modelleri var. Yine geçen yıl Türkiye'ye resmi olarak giriş yaptı. Yapı kalitesi sürekli övülür. Bazı modelleri gerçekten kusursuz sayılır, bazı modelleri insanı bıktırır. Değişmeyen tek şey lüks fiyatı. Kış ayında 90k 4080 100k 4090 sattı adamlar. Beleş fiyat hem de. Burada konusunu açmıştım. Elektronik: Razer Blade 18 4080 89000 TL
Biraz baktım fakat dediğiniz fiyatta Legion'ları bulamadım ki indirim beklemekte çok risk işi. Link olarak atabileceğiniz PC varsa beklerim. İndirim işini de PC'nin 15 gun iade süresi var benim bildiğim. O süre içinde güzel bir şeyle karşılaşırsam alırım yoksada devam, zaten aldığım PC kötü değil.
Şu videoya bakarsanız kafa kafaya olduğunu görebilirsiniz. Bende isterim daha iyi daha kaliteli bir laptop alayım fakat MSI zaten fazlasıyla kaliteli ve şu anda ulaşılabilir başka düzgün seçenek yok bence varsa link bekliyorum, belki görememişimdir.
Legion'a baktım, gerçekten güzel laptop fakat çok pahalı. Aynı fiyat olsa alırdım.
Ben buna inanıyorum, öyle olacak demiyorum. Neden böyle sert çıktınız anlamadın. Sizden nazikçe yardım istiyorum sadece. Fan boy olsam zaten buraya yazma ihtiyacı duymazdim. Lenovo 4080 almak isterdim fakat en ucuz 125k ya buldum. 115k nın linkini atar mısınız. Ben bunu bulabildim. Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H 83DE0086TR Intel Core i9-14900HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX4080 12GB 16 inç 240Hz WQXGA FreeDos Gaming Laptop - idefix4080 hakkında daha faza konuşmaya gerek yok. İnandığınız şekilde devam edebilirsiniz. Yukarıda arkadaş satın aldığınız üründen daha iyi ASUS ve 18 Vector önerisi sunmuş neden beğenmediniz? Satın aldığınız zaten 17 diğeri 18'.
https://www.notebookcheck-tr.com/So...ue-oyun-bilgisayari-incelemesi.1062172.0.html benzer 17' Vector hatrı sayılır kötü performansı. 5080 Ultra 9 olduğu halde. (Lenovo hem performans hem kağıt üstünde 4080 olduğu halde daha iyi)
Bu inceleme aynı CPU performansı ve 5070 Ti performansı.
Aldığınız ürünün fiyatını 112K(şu anda) sayarsak fiyatını hak etmiyor. Dönem dönem 1600/1700$ 1700/1800€ bir ürün.
Size Lenovo alın diye ısrar edemem. Sadece yukarıdaki tüm modellerden daha performanslı ve kaliteli bir ürün. Ben şahsen 112K MSI alacağıma 115k Legion 4080 alırdım (emin olamadığım en kötü şey fiyat düşerse çok kötü olur)
MSI tonla para verip bir G-Sync bile koymuyor. Kullan ya da kullanma. Rakiplerinde varsa o modelde de olmalı. Kapak metal karışık, gerisi plastik(ASUS'ta aynı)
Sürdürülebilirlik performans her zaman zayıf MSI tarafında. MSI Center yazılımı çok iyi değil. MSI en iyi tarafı belki de laptop tarafında en kaliteli ve OC, UV dayanıklı anakart üretmesi.
5070 Ti modeli ne yazık ki pahalı. OLED olması başlı başına etken. Ülkede Legion neredeyse her zaman pahalı. Nadir de olsa şahane fiyat görüyor. Daha 10 gün önce Legion 9 3'2K çözünürlüklü MiniLED 4090 130k sattı MediaMarkt.
4080 115-118 arası. Şu anda satın almak riskli. İndirim olabilir de olmaz da. Türkiye hakkında tahminde bulunmak imkansız.
Ben buna inanıyorum, öyle olacak demiyorum. Neden böyle sert çıktınız anlamadın. Sizden nazikçe yardım istiyorum sadece. Fan boy olsam zaten buraya yazma ihtiyacı duymazdim. Lenovo 4080 almak isterdim fakat en ucuz 125k ya buldum. 115knın linkini atar mısınız? Ben bunu bulabildim. Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H 83DE0086TR Intel Core i9-14900HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX4080 12GB 16 inç 240Hz WQXGA FreeDos Gaming Laptop - idefix
Bu kadar para veriyorum, halen düzgün PC alamıyorum. Nasıl iş bu.
Anlaşabildiysek ne güzel.Sert çıkamadım. Yanlış anladınız. Kusura bakmayın. Özür dilerim. Sadece biraz detaylı bakın attığım kaynaklara. Özellikle notebookcheck çok çeşitli bilgisayar testi var. İncelemen ürünün yanında performans testi, kg vs başka model ekle diye seçenek var (oraya 14900HX 4080 Legion 7 seçebilirsiniz.) Açıkça görülür ki 4080 rakibi 5080 70 Ti değil.
Yine de bu fiyata almanızı "pek önermem". 4080 rakibi gerçekten 5080. CPU performansı üstteki MSI ve ASUS daha iyi. Ama öyle arşa çıkaracak fark yok (bu üründeki CPU+GPU performansı farklı!)
Gerek kasa kalitesi gerek soğutma Legion hepsinden daha iyi. Karar sizde. Güncel bir yazılımlı 5070 Ti güzel bir kart ve +CPU performansı mı eski de olsa(2024 laptop) çok güçlü 4080(2023) ve diğer heryönden daha iyi soğutma, kasa kalitesi, ürün yazılımı vb mi?
Aldığınız ürün zaten güzel. Normal bir kullanıcıysanız fazlasıyla yeterli o ürün. Tek derdim benzer fiyata daha iyi ürünler varken o Vector 3.4. tercih olur (en azından benim için)
@VitoScal bütçe çıkarsa uzun zamandır ilk defa bu fiyata 150k gördüm. Satıcısı Trendyol, taksit iyi, hem 5080 hem OLED! LENOVO Legion Pro7 Intel Ultra 9-275HX 32GB 1TB SSD 16" WQXGA OLED 500nits 240Hz RTX5080 16GB GDDR7 FreeDOS - Fiyatı, Yorumları
Sepette 2500k indirim de var. Toplam tutar 147544 gerçekten şahane fiyat şu anda.
Bu PC bana Legion'u hatırlattı. Özellikle kasası alüminyum diye soruyorum, iyi midir sizce? Meraktan soruyorum.
Haklısın. Kasası gamegaraj ile de aynı. Şimdi değil ama ileride sorun çıkarma ihtimalleri yüksek. Birkaç ay öncede her yerde hp victus u övüyorlardı, şimdi Hall sorunu çıkmış. Umarım bunlarda da bu tarz bir sorun çıkıp insanları mağdur etmez.Bu kadar yüksek bütçede ben alternatif, merdiven altı Çin marka tercih etmezdim. Benzer ürünler Rusya'da çok uygun fiyata var (GameGaraj, medion, vs) tercih edilmiyor pek.
Neredeyse hepsi bir firmaya ait. (emin değilim) etiket bas geç. Aynı ürünler Türkiye de GameGaraj, bazı Casper ve Monster, Rusya'da ve Çin'de mechrevo, Haier, batıda XMG, Eluktronics, medion Erazer gibi.Mechrevo - 16' Canglong Ultra & Yaoshi Ultra 2025 Intel / AMD - 4PDA
Mechrevo - 16' Canglong Ultra & Yaoshi Ultra 2025 Intel / AMD, [notebook]4pda.to
Ne gibi bir detay bekliyorsunuz anlayamadım. Zaten çoğu özellikleri benzer bu cihazların; işlemci, kasa kalitesi ve soğutma dışında çokta büyük bir fark yok. Attığınız Vector cihaza 110 bin TL verilmez, Slayer 5 5070 Ti daha mantıklı olur. Daha iyi işlemci ile geliyor hatta, iki cihazda MSI Vector kasa zaten.Birde amazondan alıyorum. 6 ay vade farksız taksit sunuyor. Msi olanı 18' diye eliyorum. Asus uda 16' diye
Yani daha ucuza daha iyi değil anladığım kadarıyla.
İlgilendiğin için teşekkür ederim fakat ikna olamadım, daha önemli bir detay var mı?