MSI Vector GP78 yüksek fan sesi nasıl ayarlanır?

baris kavaz

Picopat
Daha fazla  
Yeni bir MSI Vector GP78 model laptop aldım. Performans anlamında mükemmel olsa da fan sesi oyunlarda cooler Boost çalışınca yok yüksek seviyelere çıkıyor. Kulaklıkla bile rahatsız edecek seviyelerden bahsediyorum bu arada yanlış anlaşılma olmasın, yoksa tabii öyle bir aletin sessiz olması beklenemez. Sıcaklık 60-70 derecenin üzerine çıkmamışken bu kadar fazla soğutmaya çalışmasının yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Oyun oynamazken hiç ses yok bunu da belirteyim. MSI Center'dan silent moda almayı denedim ama yine sık sık çalışıyor cooler Boost. MSI Afterburner gibi başkaca fan kontrol aplikasyonları da denedim ama onlar da fanları göremiyor. Acaba bu fanların sürekli maksimum güçte çalışma olayını nasıl çözebiliriz?

İlk forum cevabım :)
Öncellikle MSI fan kontrol özelliği galiba bulunmuyor. Aynı şekilde kendime GameGaraj laptopu aldım yeni modelinden (kasa ücreticisi MSI) içindeki ayrı özelleştirme yazılımında bile fan kontrolü yok, ayrıca sizin gibi farklı uygulama denememe rağmen uygulamalar fanları görmüyordu bu sebepten ve farklı sebeplerden dolayı iade ettim. Sadece Mod'dan Mod'a geçiş var sanırım.

Sistem soğuk olsa bile fan çalışıyorsa soğutma bloğu sıcak olduğu içindir.

Öyle bir cihaz alıp fan sesi dert etmeniz inanılmaz egzantirik bir vaka. Fan sesini dert etmeyin. Ya aslında gerçekten çok ilginç. Fan çalışmasa ısınıyor dersiniz. Fan çalışmayıp ısınmasa da performansından yakınırsınız.

MSI Raider GE78HX 13VH-037TR var bende. Odada evet çok ses yapıyor ama başka türlü soğumaz.

Sistem soğuk olsa bile fan çalışıyorsa soğutma bloğu sıcak olduğu içindir.

Öyle bir cihaz alıp fan sesi dert etmeniz inanılmaz egzantirik bir vaka. Fan sesini dert etmeyin. Ya aslında gerçekten çok ilginç. Fan çalışmasa ısınıyor dersiniz. Fan çalışmayıp ısınmasa da performansından yakınırsınız.

MSI Raider GE78hx 13VH-037TR var bende. Odada evet çok ses yapıyor ama başka türlü soğumaz.

Cihazı kulaklık takmadan kullanabiliyor musunuz? Normalde bende MSI kullanıcısıyım, GE75 Raider 95F kullanıyorum. İkisinin arasındaki ses farkı inanılmaz, yıllardır hiç kulaklık takma ihtiyacım olamdı. Hatta fan sesinden rahatsız bile olmadım. MSI Vector GP78'da oyun oynarken (Cyberpunk) fan sesinden konuşmaları falan duyamadım, o derece gürültülüydü. Uzun kullanımda direkt baş ağrısı yapıyor. EarPods takayım dedim o da kesmedi en son Pro'yu takıp noise cancelling açtım ama o da insanı dünyadan koparıyor.

Hocam bende aynı modelden aldım ancak belirli sıkıntılar yaşamaktayım. İade veya satmayı bile düşündüm ancak sizden de fikir istiyorum.
Merhabalar, ben iade etme yoluna gittim. Performans olarak ve kalite olarak çok iyi bir aletti ama fan sesi ve fanları özelleştirmeme izin vermemesi benim açımdam sıkıntı oldu. Eğer ses sizi çok rahatsız etmiyor ise bence satmaya/iadeye gerek yok ancak bendeki ses odada durulmayacak dereceydi. Sizde de aynı sorun var ve kulaklık takmıyorsanız sağlığınız açısından elden çıkarmanızı öneririm.

Cihazı kulaklık takmadan kullanabiliyor musunuz? Normalde bende MSI kullanıcısıyım, GE75 Raider 95F kullanıyorum. İkisinin arasındaki ses farkı inanılmaz, yıllardır hiç kulaklık takma ihtiyacım olamdı. Hatta fan sesinden rahatsız bile olmadım. MSI Vector GP78'da oyun oynarken (Cyberpunk) fan sesinden konuşmaları falan duyamadım, o derece gürültülüydü. Uzun kullanımda direkt baş ağrısı yapıyor. EarPods takayım dedim o da kesmedi en son Pro'yu takıp noise cancelling açtım ama o da insanı dünyadan koparıyor.

Bu arada yanlış anlaşılma olmaması açısından ekleyeyim Raider serisiyle karşılaştırılacak gibi değil ses durumu. Benim yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla Vector serisinde çok yoğun yaşanan bir sorun bu. Nedeni de serinin genel olarak özelleştirmelere izin vermemesi diye düşünüyoruö. Fanlar özelleştiripo, işlemcinin Turbo Boost'u adamakıllı kapansa aslında biraz performans kaybı ile çözülecek bir sorun.

Son düzenleme:

Merhabalar, ben iade etme yoluna gittim. Performans olarak ve kalite olarak çok iyi bir aletti ama fan sesi ve fanları özelleştirmeme izin vermemesi benim açımdam sıkıntı oldu. Eğer ses sizi çok rahatsız etmiyor ise bence satmaya/iadeye gerek yok ancak bendeki ses odada durulmayacak dereceydi. Sizde de aynı sorun var ve kulaklık takmıyorsanız sağlığınız açısından elden çıkarmanızı öneririm.

Bu arada yanlış anlaşılma olmaması açısından ekleyeyim Raider serisiyle karşılaştırılacak gibi değil ses durumu. Benim yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla Vector serisinde çok yoğun yaşanan bir sorun bu. Nedeni de serinin genel olarak özelleştirmelere izin vermemesi diye düşünüyoruö. Fanlar özelleştiripo, işlemcinin Turbo Boost'u adamakıllı kapansa aslında biraz performans kaybı ile çözülecek bir sorun.
Hocam bende duruyor 7. Günü olucak yarın iade edeyim diyorum. Kurgu, video editleri için almıştım ancak mac mi alsam diye düşünmüyor değilim. Bataryası da çok büyük, bende raider ge73 var, sizce ne yapmalıyım?

Hocam bende duruyor 7. günü olacak yarın iade edeyim diyorum. Kurgu, video editleri için almıştım ancak Mac mi alsam diye düşünmüyor değilim. Bataryası da çok büyük, bende Raider GE73 var, sizce ne yapmalıyım?

Yazdığım gibi benim kişisel tercihim iadeden yana oldu. 100 bin liraya yakın bir ücret ödeyip sizi tamamen mutlu etmeyen bir cihaza sahip olmak bana pek mantıklı gelmiyor. O ücrete katlanıyorsan bence açıdan mutlu olacağın bir cihaz olmalı satın aldığın. Özellikle kendi durumunda cihaz önümde açıkken eski laptopumda oynayayım aradaki görüntü farkı baş ağrısına değmez diye düşünmeye başlayınca karar benim için kolay oldu. Sanırım adaptörün boyutundan bahsediyorsunuz. Evet pek mobil olarak taşınabilecek bir ya da her gün işe götürülüp getirilecek bir alet değil. Mac konusunda yardımcı olamayacağım, oyun ağırlıklı kullandığım için hiç Mac kullanmadım ama laptop dışında kullandığım tüm elektronik ürünlerde Apple'ı tercih ediyorum. Apple ürünleri bence zamana hem yazılım hem de fiziksel olarak dayanmada başarılılar. Yazılım ve ekosistem olarak da bence en iyi ürünler onlardan çıkıyor.

Ürünün fan sesi bende çok fazla değil
Yazdığım gibi benim kişisel tercihim iadeden yana oldu. 100 bin liraya yakın bir ücret ödeyip sizi tamamen mutlu etmeyen bir cihaza sahip olmak bana pek mantıklı gelmiyor. O ücrete katlanıyorsan bence açıdan mutlu olacağın bir cihaz olmalı satın aldığın. Özellikle kendi durumunda cihaz önümde açıkken eski laptopumda oynayayım aradaki görüntü farkı baş ağrısına değmez diye düşünmeye başlayınca karar benim için kolay oldu. Sanırım adaptörün boyutundan bahsediyorsunuz. Evet pek mobil olarak taşınabilecek bir ya da her gün işe götürülüp getirilecek bir alet değil. Mac konusunda yardımcı olamayacağım, oyun ağırlıklı kullandığım için hiç Mac kullanmadım ama laptop dışında kullandığım tüm elektronik ürünlerde Apple'ı tercih ediyorum. Apple ürünleri bence zamana hem yazılım hem de fiziksel olarak dayanmada başarılılar. Yazılım ve ekosistem olarak da bence en iyi ürünler onlardan çıkıyor.
Hocam peki ürünü nerden almıştınız iade ediyorsunuz ya ondan merak etmiştim. Ben de pek mutlu olamadım bu üründen güzel yanları var, ancak fan sesi olsun, YouTube’de 1080P formatında görüntü kalitesi kaybı, bende ürünü trendyoldan almıştım. Sizin kaç gün oldu alalı, iade olarak 15 günü kullanıyorsunuz değil mi?

Ben geçen Cuma günü alıp Pazartesi iade ettim. Pazarama'dan almıştım. 14 günlük cayma süresini kullandım. Çarşamba günü iade kabul oldu. Dünde ücreti iade aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı