MSI Vector i9 14900HX RTX 4090 laptopun ani ısınması normal midir?

20567053

Kilopat
İyi akşamlar ve iyi bayramlar öncelikle. MSI Vector serisi bir laptop aldım bugün geldi elime. İçerisinde i9 14900HX ve RTX 4090 var. PC boştayken bazen işlemci bir anda 80 derecelere çıkıyor ve Turbo fan açıyor sonra tekrar 54 derecelere düşüyor. Öylesine bakmak için ETS 2 indirdim işlemci 70'lerde ekran kartı 58'lerde oluyor ama fan yine Turbo'da ve gerçekten görmezden gelinecek bir fan sesi değil. Bir sorun mu var sizce cihazda yoksa hepsi mi böyle bunların? Özellikle işlemcinin durduk yere ısınmasını anlamıyorum gerçekten.

İyi akşamlar ve iyi bayramlar öncelikle. MSI Vector serisi bir laptop aldım bugün geldi elime. İçerisinde i9 14900HX ve RTX 4090 var. PC boştayken bazen işlemci bir anda 80 derecelere çıkıyor ve Turbo fan açıyor sonra tekrar 54 derecelere düşüyor. Öylesine bakmak için ETS 2 indirdim işlemci 70'lerde ekran kartı 58'lerde oluyor ama fan yine Turbo'da ve gerçekten görmezden gelinecek bir fan sesi değil. Bir sorun mu var sizce cihazda yoksa hepsi mi böyle bunların? Özellikle işlemcinin durduk yere ısınmasını anlamıyorum gerçekten.
Pumpout sorunu olabilir hocam.

80 derecenin nesi kötü olabilir hocam, benimkisi 102 derece de çalışıyor gözünüzü seveyim ya.

Normal bir durum bu tarz yüksek güçlü sistemler fazla ısınır laptoplarda ekstra soğutucuyla kullanabilirsin fan konusunda da yapabileceğin bir şey yok. Kasa değil de laptop aldığın için fazlasıyla fan sesi dinleyeceksin. :D

Normal bir durum bu tarz yüksek güçlü sistemler fazla ısınır laptoplarda ekstra soğutucuyla kullanabilirsin fan konusunda da yapabileceğin bir şey yok. Kasa değil de laptop aldığın için fazlasıyla fan sesi dinleyeceksin. :D

Ben performans modunu açtığımda jet motoru oluyor benim bilgisayar eco mod a alınca sesi inanılmaz azalıyor PC kasası kadar oluyor sesi. Aynı FPS aynı sıcaklık bu laptoplar gerçek varlıklar değil.

Aynen öyle normal youtubedan video izlerken bu sıcaklıkları aldım ve fan yine turbo moduna geçti bu normal değildir diye düşünüyorum sıradan bir video render fln almıyorum sonuçta

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-31 at 20.48.54-2.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-31 at 20.48.54-2.jpeg
    86,1 KB · Görüntüleme: 28
  • WhatsApp Image 2025-03-31 at 20.48.54.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-31 at 20.48.54.jpeg
    148,1 KB · Görüntüleme: 28

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı