MSI Ventus 3X vs Gaming X

Bütçe
670-720 euro

Ege Güler

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: İ7-1700KF -- GPU: MSİ RTX3060 Gaming X -- Motherboard: MSI MPG Z490 Gaming Plus -- RAM: 2X Kingston Fury 8G 36000mhz -- PSU:NZXT c750 CPU Fan: Arctic Liquid Freezer 240mm -- SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB -- Monitor: Asus VG24QE -- Case: MSI MPG Gungnir 110R -- Keyboard: Logitech G512 -- Headset: Logitech G Pro X 7.1 -- Mouse: Steelseries Rival 3
Meslek
Öğrenci
Merhaba, MSI marka bir RTX 3060 ekran kartı alacağım Ventus 3X modeli ve 2 fanlı Gaming X modeli arasında kaldım. Ventus 3X Gaming X'ten 600TL kadar daha ucuz (Almanya'dan alacağım o nedenle fiyat farkına şaşırmayın) Gaming X modellerin daha iyi soğutmaya ve ışıklandırmaya sahip olduğunu biliyorum fakat Gaming X 2 fanlıyken Ventus'un 3 fanlı olması ve fiyat olarak daha uygun olması beni kararsız bıraktı. Işıklandırma önemli değil ve kasama iki model de uzunluk olarak sığıyor. O nedenle benim için önemli olan sadece arasındaki fiyat farkı ve soğutması. Sizce hangisini almalıyım, soğutma olarak hangisi daha performanslıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi milattan kalma Ventus gomücüleri çıkmadan yazayım. Ventus alın. Zira gayet başarılı. Bu ülkede 600 TL iyi para.
Ben de birkaç farklı konuda ventus gömüldüğü için kararsız kaldım. Nerden geliyor bu kötü ünü acaba?

Arada pek bir fark olmasa da 600 TL artık bu ülkede hiçbir şey. Bu sebeple Gaming X modeline yönelirdim.

Ben de birkaç farklı konuda ventus gömüldüğü için kararsız kaldım. Nerden geliyor bu kötü ünü acaba?

Geçmişte VRAM ısınması yaşayan bazı sorunlu Ventus kartları oldu. Termal pedler yarım konmuştu. Onunla alakalı olabilir.

Kullanmayıp bir kaç insanın normalden 5 derece sıcak çalıştığı için kötü nitelendirildiği için. Yahu arkadaş kart 90 derece çalışsa da drop olmadığı sürece sorun yok neyin kasması bu? Muhabbet eski bir de. Yanlış hatırlamıyorsam şuan iyi durumdalar.

Arada pek bir fark olmasa da 600 TL artık bu ülkede hiçbir şey. Bu sebeple Gaming X modeline yönelirdim.
Ventusun 3 fanlı Gaming X'in 2 fanlı olmasına rağmen Gaming X daha iyi bir soğutma mı sağlar diyorsunuz yani?

Ventusun 3 fanlı Gaming X'in 2 fanlı olmasına rağmen Gaming X daha iyi bir soğutma mı sağlar diyorsunuz yani?

3 fanlı olması illa iyi olacak anlamına gelmez. He 3060 gibi güncel bir kartta Ventus modelinin sorunlu soğutmaya sahip olacağını hiç sanmıyorum ancak genel yapısı ve termal tasarımı itibariyle Gaming X daha sağlam bir kart.

Merhaba, MSI marka bir RTX 3060 ekran kartı alacağım Ventus 3X modeli ve 2 fanlı Gaming X modeli arasında kaldım. Ventus 3X Gaming X'ten 600TL kadar daha ucuz (Almanya'dan alacağım o nedenle fiyat farkına şaşırmayın) Gaming X modellerin daha iyi soğutmaya ve ışıklandırmaya sahip olduğunu biliyorum fakat Gaming X 2 fanlıyken Ventus'un 3 fanlı olması ve fiyat olarak daha uygun olması beni kararsız bıraktı. Işıklandırma önemli değil ve kasama iki model de uzunluk olarak sığıyor. O nedenle benim için önemli olan sadece arasındaki fiyat farkı ve soğutması. Sizce hangisini almalıyım, soğutma olarak hangisi daha performanslıdır?
Gaming x biraz daha ışıklı mışıklı tasarımı daha şık oluyor genelde.

Kullanmayıp birkaç insanın normalden 5 derece sıcak çalıştığı için kötü nitelendirildiği için. Yahu arkadaş kart 90 derece çalışsa da drop olmadığı sürece sorun yok neyin kasması bu? Muhabbet eski bir de. Yanlış hatırlamıyorsam şu an iyi durumdalar.

Drop olmadığı sürece sorun yok demek saçmalık masaüstü ekran kartlarında 85 derece üstü uzun vadede karta zarar verebilir.
Eğer bütçeniz varsa Gaming X modelini almak daha mantıklı 600 TL fazla bir miktar değil.

Drop olmadığı sürece sorun yok demek saçmalık masaüstü ekran kartlarında 85 derece üstü uzun vadede karta zarar verebilir.
Eğer bütçeniz varsa Gaming X modelini almak daha mantıklı 600 TL fazla bir miktar değil.
Ya zarar verebilir ifadesi altı boş bir söz kardeşim. 85 derecede seyretmiyor o soğutma.600 TL ile Türkiye'de karın doğuran insanlar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı