MSI vs Monster

Deptech

Hectopat
Merhaba arkadaşlar dün de bir konu açmıştım ancak çok verimli cevaplar alamadım maalesef. Söz konusu iki cihaz var biri MSI marka diğeri Monster linkleri aşağıdadır.
MSI;
İşlemci: Intel® Core™ i5-10300H (8m cache, 2.50 GHz, up to 4.50 GHz)
Ekran: 15.6" FHD (1920*1080), 120Hz Thin bezel (resmi sitede IPS yazıyor)
Ekran kartı: GTX1650, GDDR6 4 GB.
HDD: 256 GB NVMe PCI-e SSD.

.

Monster;
Intel® Core™ i5-10300H (8m cache, 2.50 GHz, up to 4.50 GHz)
Ekran: 17.3" FHD 120Hz IPS.
Ekran kartı: GTX1650 Ti, GDDR6 4 GB.
256 GB Samsung PM991 M.2 SSD.

.

Gördüğünüz gibi özellikler hemen hemen aynı sadece 17.3" ile Monster'ın bir avantajı var ve renderda oldukça önemli bir avantaj lakin söz konusu MSI kalitesi olunca arada kalıyorum. Ekran kartları arasında kayda değer bir fark yok. Çoğu oyunda 2 veya 3 FPS fark var. İkisi de GDDR6 versiyonu. Sadece biri Ti.
Fiyatları aynı duruma geliyor çoğunlukla hatta MSI bazen daha ucuz oluyor indirim ile.
Hangisini almalıyım mühendislik öğrencisiyim hem render hem oyun amaçlı uzun süre rahat ettirecek olanı seçmemde yardımcı olabilir misiniz?

₺500 daha verip i7 10750H işlemcili Monster almak daha mantıklı. Render filan diyorsunuz 10300H tamamen oyun odaklı bir işlemci o tür işlere pek gelmez. 10750H'ın fazladan 2 çekirdeği ve 4 thread'i var. Render işlerinde her türlü daha iyi performans alırsınız.
10750H İşlemcili MSI diz üstü almaya kalksanız 10 bin lira barajını çok rahat geçiyor. F/P Olarak Monster tercih edilebilir. Hem oyun hem render her türlü işinizi görür.

₺500 daha verip i7 10750H işlemcili Monster almak daha mantıklı. Render filan diyorsunuz 10300H tamamen oyun odaklı bir işlemci o tür işlere pek gelmez. 10750H'ın fazladan 2 çekirdeği ve 4 thread'i var. Render işlerinde her türlü daha iyi performans alırsınız.
10750H İşlemcili MSI diz üstü almaya kalksanız 10 bin lira barajını çok rahat geçiyor. F/P Olarak Monster tercih edilebilir. Hem oyun hem render her türlü işinizi görür.
Malesef 500 tl daha artırmam mümkün değil ram ve sdd eklemesi yapmayı düşünüyorum.

Malesef 500 tl daha artırmam mümkün değil ram ve sdd eklemesi yapmayı düşünüyorum.
Hocam linkini atmış olduğunuz dizüstülerde 8GB RAM ve 256GB SSD varken benim paylaşmış olduğumda 16GB RAM, 500 GB SSD var. Yükseltme yapmanızı gerektiren bir parça yok. Ekstra 500 liraya çok daha güçlü bir işlemci, fazladan 8 GB RAM ve fazladan depolama almış oluyorsunuz. 7300 ve 7600 liraya bu dizüstüleri almak gerçekten mantıklı değil.

Ben 5 yıl boyunca Monster Abra A7 v6.2 modelini kullandım ve çok memnun kaldım. Bilgisayarı oyun için almıştım ve satıp bir masaüstü alana kadarda dibine kadar oyun oynadım 5 yıl boyunca 1 kez olsun yarı yolda bırakmadı. Birkaç kez bedava temizliğe de yollamıştım iç temizliğini ve termal macununu yenilemişlerdi. Ben Monster dan memnun kalmıştım yine bir laptop ihtiyacı duysam ilk bakacağım yer olur. Ayrıca donanım olarak Monster daha iyi, fiyat olarak da daha iyi bu kadar fiyat farkı verip hem donanım olarak daha düşük hemde ekran boyutu daha düşük olan bir notebook tercih etmek bence çok yanlış bir tercih olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı