MSI X370 Krait Gaming sistem arızası

Mitoloji

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba adım kadir geçen hafta içi yeni bir sistem toplamak için parça sipariş ettim. Sistemi bugün itibari ile topladım öncelikli olarak sistem parçaları şu şekilde:
  • Anakart: MSI X370 Krait Gaming
  • Işlemci: Ryzen 5 3600
  • RAM: GSKILL SniperX DDR4-3000Mhz CL16
  • Ekran kartı: RTX 2060
  • SSD: Crucial MX500 500GB
  • Power: Aerocool KCAS 750W
Sistemi bir güzelce topladım bastım düğmesine anakart ışıkları çalıştı ekran kartı ve işlemci fanları çalıştı ama buzerdan bip sesi gelmedi anakart açılmadı. Ekran gelmedi. Bağlantılar vs her şeyi kontrol ettim bir eksiklik yok. Ekran kartını çıkardım onboard ekran kartı ile açmayı denedim yine kimse yok. Anakartta bağlı donanımların üzerinde LED ışıkları var, RAM'ların bağlı olduğu slot LED'leri yanıyor ama CPU için yerleştirilmiş LED yanmıyordu. Benim tahminim anakartta arıza var. Fakat sizlerin görüşlerini de almak istedim atladığım bir şey mi oldu acaba? Artı bu ürünü alalı 1 haftayı daha geçmedi bugün montajını yapabildim ama iade koşulları ile ilgili PC parçası olmasından ötürü bir problem yaşayacağız gibi. Hepsiburadan aldım. Servis rapor tutacak ondan sonra iade edilmesi gerekli ya da değişimi dendi bana. Eğer ürün arızalı ise ayıplı bir ürün satılmış oluyor bana. Bu gibi durumlar için ne yapmalıyım? Önerilerimizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu anakartı bu işlemciyi destekliyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum o zaman. Peki flacback ile nasıl yapacam tarif edebilir misin ?

Anakartınız sanırım Flashback desteklemiyor, yani güncellemek için üstünde çalışan bir işlemci lazım. 1. nesil bir işlemci işinizi görecektir. Onla yapabilirsiniz ancak. Servise gönderin, onlar halleder.
Anakart işlemciyi destekliyor, B450'lerde olduğu gibi bir BIOS update yapmanız gerekebilir.

Tamam anladım fakat anlamadığım nokta şu açıklarsan çok sevinirim. Şimdi anakartım işlemci mi desteklemediği için bios ekranını geçtim ekran hiç açılmıyor sebebi bu mu yani Ekrana pcden sinyal gelmiyor hiç

Üzerinde öyle bir ibare yok işlemci desteği yazdığı yerde kutudaki bu. İşlemciyi destekliyor fakat bios güncellemesi olmadan bu işlemciyle çalışmaz diyorsunuz Anladığım kadarı ile

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-05-11 at 00.04.25.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-11 at 00.04.25.jpeg
    215,9 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı