MSI X470 GAMING PRO Carbon ve CMK8GX4M1A2400C16R uyumu

Kyoman

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba,

MSI X470 GAMING PRO anakart ve Ryzen 5 3600X işlemcim var. GTX 1660 Ti ekran kartı kullanıyorum. Aklıma takılan bir soru var. Anakartın sitesine girdiğimde şu anda kullanmış olduğum CMK8GX4M1A2400C16R kodlu RAM'i göremiyorum. Oyunlarda donma ve sonrasında crash yiyorum. Bunun sebebi bu uyumsuzluk mudur?

Sistemi yükseltmiştim, yalnızca RAM'lerim eski sisteme ait. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'in sağlam olduğundan emin olamak için Memtest86 ile test edin. Sorun RAM arızası, uyumsuzluk, yetersiz RAM miktarından olabilir. Kesin bir şey söylemek için Windows event log'larını ve oyunların error log'larını incelemek lazım.

Öncelikle RAM'ın MHz'si oldukça düşük, Ryzen işlemcilerde özellikle 3000 serisinde bellek hızları çok önemli, 2. olarak da tek kanal mı çift kanal mı kullanıyorsunuz belleğinizi?
2 x 8 gb 2400mhz ram kullanıyorum hocam. çift kanal. bu durumda 3000 üzerine mi çıkmam gerekir ? örneğin lol oynarken fps 00 olup ses gelmeye devam ediyor. fakat res atmam gerekiyor. aynı durum cs go içinde geçerli. rainbow oynarken ise donma sonrası crash vererek atıyor. drive linkim var rainbow için paylaşıyım sizinle incelemek isterseniz ?
RAM'in sağlam olduğundan emin olamak için Memtest86 ile test edin. Sorun RAM arızası, uyumsuzluk, yetersiz RAM miktarından olabilir. Kesin bir şey söylemek için Windows event log'larını ve oyunların error log'larını incelemek lazım.
test yaptım hocam memtest86 ile. bir problem yok gözüküyor. nasıl inceleyebiliriz, dilediğiiniz dosyaları yükleyebilirim.
konu hala çözüme kavuşmuş değil. yardımcı olabilecek biri var mıdır :)

Son düzenleme:
2 x 8 gb 2400mhz ram kullanıyorum hocam. çift kanal. bu durumda 3000 üzerine mi çıkmam gerekir ? örneğin lol oynarken fps 00 olup ses gelmeye devam ediyor. fakat res atmam gerekiyor. aynı durum cs go içinde geçerli. rainbow oynarken ise donma sonrası crash vererek atıyor. drive linkim var rainbow için paylaşıyım sizinle incelemek isterseniz ?

test yaptım hocam memtest86 ile. bir problem yok gözüküyor. nasıl inceleyebiliriz, dilediğiiniz dosyaları yükleyebilirim.
konu hala çözüme kavuşmuş değil. yardımcı olabilecek biri var mıdır :)
Görüntü gidiyor mu,bu crashlar ve kilitlenmeler esnasında?
Merhaba,

MSI X470 GAMING PRO anakart ve Ryzen 5 3600X işlemcim var. GTX 1660 Ti ekran kartı kullanıyorum. Aklıma takılan bir soru var. Anakartın sitesine girdiğimde şu anda kullanmış olduğum CMK8GX4M1A2400C16R kodlu RAM'i göremiyorum. Oyunlarda donma ve sonrasında crash yiyorum. Bunun sebebi bu uyumsuzluk mudur?

Sistemi yükseltmiştim, yalnızca RAM'lerim eski sisteme ait. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu arada o ramlari b450 a pro ile kullanıyordum.Hiç bir problem yaşamamıştım.Biraz öncede sorduğum gibi,görüntüde gitme oluyor mu,bu kilitlenmeler sırasında?

Görüntü gidiyor mu, bu crashlar ve kilitlenmeler esnasında?

Bu arada o RAM'lari B450'a Pro ile kullanıyordum. Hiç bir problem yaşamamıştım. Biraz önce de sorduğum gibi, görüntüde gitme oluyor mu, bu kilitlenmeler sırasında?

Görüntü son haliyle ekranda kalıyor. Siyah ekran vs olmuyor. Ses normal şekilde geliyor. Fakat alt Tab yaptığımda diğer ekranlara geçemiyorum. Ama uygulamalar arasında taba basarken aktif bir geçme söz konusu. Oyundaki son ekran (donan hali) ekranda kalmaya devam ediyor. Çok can sıkıcı bir durum. Yeni topladığım bir sistem.

Görüntü son haliyle ekranda kalıyor. Siyah ekran vs olmuyor. Ses normal şekilde geliyor. Fakat alt Tab yaptığımda diğer ekranlara geçemiyorum. Ama uygulamalar arasında taba basarken aktif bir geçme söz konusu. Oyundaki son ekran (donan hali) ekranda kalmaya devam ediyor. Çok can sıkıcı bir durum. Yeni topladığım bir sistem.
"No signal" olmuyor anladığım kadarıyla?O zaman ramlerinizde problem olma ihtimali var.Minidump klasörüne bakın bakalım ne var.

M

"No signal" olmuyor anladığım kadarıyla? O zaman RAM'lerinizde problem olma ihtimali var. Minidump klasörüne bakın bakalım ne var.

C / Windows / minidump rotasında arıyorum fakat klasöre ulaşamıyorum. Gelişmiş sistem ayarlarında bu ayarların gözükmesi de tikli vaziyette. PC'ye res atınca sıfırlanan bir klasör mü?

M

C / Windows / minidump rotasında arıyorum fakat klasöre ulaşamıyorum. Gelişmiş sistem ayarlarında bu ayarların gözükmesi de tikli vaziyette. PC'ye res atınca sıfırlanan bir klasör mü?

Minidump oluşmuyorsa, mavi ekran almıyor olabilirsiniz. Monitör no signal olmuyor sizde. Sorun ekran kartından farklı gibi duruyor. RAM'lere test yapın, Memtest86 ile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı