Çözüldü MSI X570-A Pro kırmızı CPU LED'i yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NitrousOxide

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
RAM
Corsair Vengeance RS RGB (2X8GB)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba, iyi günler dilerim.

Bilgisayarıma yeni işlemci, RAM ve anakart aldım fakat bir türlü sistemi çalıştırmayı başaramadım. Satın aldığım anakart MSI X570-A Pro modeli. Ryzen 5 5500 işlemci ve Corsair Vengeance RGB RS (2x8GB) RAM satın aldım. Bilgisayara tüm parçaları eksiksiz bir şekilde montajladım ve BIOS Flashback yöntemiyle anakartın BIOS'unu son sürüme güncelledim fakat Debug LED'lerinde CPU ışığı kırmızı yanıyor, anakartın üzerindeki fan ve CPU fanı son hızda dönüyor.

Birkaç kez üst üste BIOS flashlamayı denedim ama nafile, kırmızı CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. Bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Çözüm
Hocam BIOS Flashback yaptıktan sonra BIOS pilini çıkarttım ve güç kaynağının anahtarını kapatıp kabloyu söktüm ve 10 dakika kadar bekledim. Sıvı soğutucunun soket vidalarını biraz gevşettim. Sonrasında güç kablosunu taktım, BIOS pilini de takıp bilgisayara güç verdim. Debug LED yanmadan düzgün bir şekilde çalıştı. Sorunum çözüldü, çok teşekkür ederim ilginize.
Hocam tam yerine oturduğundan ve termal macundan emin misiniz? Zamanında benim fanda dönüyordu ama doğru oturtamadığımdan aşırı ısınıp CPU ledini yakıyordu.
Evet, CPU_FAN ve PUMP_FAN girişlerini doğru bir şekilde taktım, CPU fanı çalışıyor fakat kırmızı led yanmaya devam ediyor.
Hocam tam yerine oturduğundan ve termal macundan emin misiniz? Zamanında benim fanda dönüyordu ama doğru oturtamadığımdan aşırı ısınıp CPU ledini yakıyordu.

Hocam BIOS Flashback yaptıktan sonra BIOS pilini çıkarttım ve güç kaynağının anahtarını kapatıp kabloyu söktüm ve 10 dakika kadar bekledim. Sıvı soğutucunun soket vidalarını biraz gevşettim. Sonrasında güç kablosunu taktım, BIOS pilini de takıp bilgisayara güç verdim. Debug LED yanmadan düzgün bir şekilde çalıştı. Sorunum çözüldü, çok teşekkür ederim ilginize.

Çözüm
Merhaba Msi kontrol merkezinde bios güncellemesi yaptıktan sonra ekranım açılmadı. Sonrasında ise H610M Bomber anakartımda kırmızı cpu led ışığı yandı. Ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olur musunuz.

Merhaba Msi kontrol merkezinde bios güncellemesi yaptıktan sonra ekranım açılmadı. Sonrasında ise H610M Bomber anakartımda kırmızı cpu led ışığı yandı. Ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olur musunuz.
Merhaba,

BIOS güncellemesini yapmadan önce sisteminiz çalışıyor muydu? BIOS güncellemesi yaptıktan sonra BIOS pilini sökün ve RAM'lerin yerini değiştirmeyi deneyin. Benim sistem konfigürasyonumda RAM'lerin yerini değiştirdikten sonra başarılı bir şekilde çalışmıştı. CPU Debug LED'inin yanmasını tetikleyen diğer bir unsur da RAM olabiliyor bazen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı