Çözüldü MSI X570 Gaming Plus 3600 MHz'de Bilgisayar Açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Minimumaydia

Hectopat
Herkese selamlar. Yakın zaman önce kendime bir sistem topladım, siparişlerimi verdim ve montajladım. Sorunsuz! Fakat sizinde bildiğiniz üzere, aldığınız RAM'in frekansı ne olursa olsun stabil olarak 2666 MHz'de başlıyor ve ben zaten bunun bilincinde, daha önce de bununla karşılaşıp üstesinden gelmiş biriydim.

RAM'imin doğal frekans hızı 3600 MHz. Doğal hızına ulaştırabilmek için bir takım basit yöntemlere başvurdum. Öncelikle, BIOS'a girip ayarlardan manuel olarak hızı 3600'e yükselttim ve kaydedip çıktım. Hepinizin de tahmin edeceği üzre PC açılmadı. Bu noktada eskiden işe yaramış olan yöntemlerime başladım. Yaklaşık 30 dakika boyunca kasamı resetleyip tekrar açtım fakat açılmadı. Daha sonra tek RAM ile denedim, birkaç defa. Yine olmadı. Son olarak RAM'lerin slotlarını değiştirdim ve yine olmadı. Yaklaşık 1.30 saat bununla uğraştım ve hiçbir yanıt alamadım.

Yöntemlerim işe yaramayınca, mecburen BIOS pilini çıkarıp takarak BIOS ayarlarını resetledim ve bilgisayarıma giriş yaptım.

Benim çözümlerim bunlardı, hiçbiri işe yaramadı. Eğer siz de başka çözüm yolları var ise lütfen benimle paylaşın, gerçekten beni psikolojik olarak çok rahatsız ediyor bu durum. İşin en kötü yanı ise işlemcim Ryzen 5 3600X ve sizin de bileceğiniz üzere AMD işlemcilerde RAM'in hızı direkt olarak birbirleri ile doğru orantılı, yani ne kadar çok MHz o kadar çok AMD işlemci performansı. Bu yüzden işlemcimden de tam verim alamıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Özetle sistemim,

MSI MPG X570 GAMING Plus
AMD Ryzen 5 3600X
Corsair Vengeance 16 GB 2X8GB 3600MHz DDR CL18
MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio

Xmp yi acip deneyin sikinti olmazsa xmp acikken frekans ayarini bir sonraki acilista 3600 mhz e ayarlayin.

OC ayarlarından profile seçerek denedin mi?
Hayır böyle bir şey denemedim. İşe yaramaz ise yan etkisi ne olur? Eğer paylaşırsanız deneyeceğim.
XMP'yi etkinleştir.

Manuel rastgele frekans yükseltilmez voltaj ayarları felan yapman lazım.
XMP etkinleştirmenin yan etkisi ne olur? Ona göre yapacağım
Xmp yi acip deneyin sikinti olmazsa xmp acikken frekans ayarini bir sonraki acilista 3600 mhz e ayarlayin.
XMP açmanın yan etkisi ne olur? Yani işe yaramaz ise ne gibi bir sorun ile karşılaşırım? Bios pilini tekrar çıkarıp takmam gerekirse sıkıntı olabilir. Daha önce iki kez yaptım bunu. Bios pilini sürekli çıkarıp takmak pek de iyi sonuçlar doğurmuyor...

Hayır.

BIOS sıfırlanınca Windows sıfırlanmaz.
Pekala XMP açıp kaydedip çıkacağım ardından giriş yapmayı deneyeceğim eğer bilgisayar açılırsa tekrar bios'a gelerek xmp açık bir şekilde manuel olarak hızı 3600 yapacağım. Doğru mudur=?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı