MSI X570 PRO Carbon Wi-Fi anakartta 4+4 CPU kablosu kullanmak

h.basri.s

Centipat
Ben kendim bir bilgisayar topladım. İçinde MSI X570 PRO Carbon Wi-Fi anakart var ve bu kartın üstünde 2 tane farklı konumlarda güç girişi var. Bunların 1.'si anakart güç girişi ve diğeri CPU güç girişi. Fakat CPU güç girişi 8+4 pinli bir giriş olmasına rağmen benim PSU'da 4+4 bir tane giriş var. Ben bu 4+4 pini 8+4 girişin sadece 8 pin girişine beraber taktım 8+4 kısmının 4 kısmı boş kaldı. Fakat buna rağmen yine de bilgisayarım çalıştı ve şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım bu ilerde bir sorun yaratır derseniz PSU'yu iade edip yeni bir tane söylemeyi düşünüyorum.
(NOT: Anakarttaki 8+4 CPU güç giriş yerinde 8'li pinin altında cpupow1 ve 4'lü pinin altında cpupow2 yazıyor zaten bu yüzden sadece 8 pin ile çalıştırmayı denedim. PSU markası: Aerocool 750G 80+ Gold )

Son düzenleyen: Moderatör:
@h.basri.s

3700X'i tek 4+4(8pin) güç ile sorunsuzca besleyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam tek 12V 8 Pin; 336W güç sağlayabiliyor. Z390'lardaki 8+8 ve X570'lerdeki 8+4 güç çıkışları ekstrem overclock denemeleri için ek güç girişi olarak tanımlanabilir. Hiçbir sorun olmadan overclock bile yaparak (sıvı nitrojenle dünya rekoru deneyecek haliniz yok diye düşünüyorum) 3700X'inize tek 4+4 ile güç verebilirsiniz.

NOT: Hatta size şunu söylemek istiyorum. Dandik ve eski sistemimde P55-UD3L anakartımda tek 4 pin CPU güç girişi var ve ben sıvı metal ile delidlediğim işlemcimi 1.4V vererek 4GHz yaptım ve strese soktuğumda 150W civarı güç çekiyor sorunsuzca :) Tek 4 pin ile bile ben 150W rahat ve sorunsuz çekebiliyorsam siz düşünün :)

Son düzenleme:
@h.basri.s

3700X'i tek 4+4(8pin) güç ile sorunsuzca besleyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam tek 12V 8 Pin; 336W güç sağlayabiliyor. Z390'lardaki 8+8 ve X570'lerdeki 8+4 güç çıkışları ekstrem overclock denemeleri için ek güç girişi olarak tanımlanabilir. Hiçbir sorun olmadan overclock bile yaparak (sıvı nitrojenle dünya rekoru deneyecek haliniz yok diye düşünüyorum) 3700X'inize tek 4+4 ile güç verebilirsiniz.

NOT: Hatta size şunu söylemek istiyorum. Dandik ve eski sistemimde P55-UD3L anakartımda tek 4 pin CPU güç girişi var ve ben sıvı metal ile delidlediğim işlemcimi 1.4V vererek 4GHz yaptım ve strese soktuğumda 150W civarı güç çekiyor sorunsuzca :) Tek 4 pin ile bile ben 150W rahat ve sorunsuz çekebiliyorsam siz düşünün :)

Bende ryzen 5 3600 var bu yüzden overclock bile yaparak 4.2 ghz çıkarmış olsam bile sorun yaşamam değilmi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı