Çözüldü MSI X570-PRO ve R9 3900X ile onboarddan görüntü alamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar destekli AutoCAD, 3Ds Max
X570-A PRO anakart aldım. Çizim programlarinda render işlemi yaparken hatalar vermeye başladı, sonra bu hatalar arttı. Tüm yeni ve eski nesil Single ve Online oyunlar, çizim programları, videolar ve internet sayfalarındayken monitör sinyal yok hataları ama kasa çalışır durumda. Sonra bunun yerini PC kendini 10 dk ile 2 saat arasında resetlemeye başladı, güncellenmesi gerekenleri güncelledim, defalarca temiz format attık işe yaramadı. Arada görüntü gitme probleminden ekran kartını çıkartıp RAM'leri teker teker yer değiştirerek anakart onboardında deneyelim dedik, görüntüyü ne benim, ne de baskasinin monitöründe vermedi. Aylar geçtikçe sorunlar arttığından iade ettim mağazaya, kendileri 3200G işlemcide denedik, onboardda görüntü aldık, sonu g ile biten işlemcilerde çalışır dedi, benim işlemcim 3900X. Anakartla uyumlu olduğu halde olmaz diyor, pek inanmadım, yetkili servise göndermek gerektiğini söylüyor. Sizce tüm bu sorunlara yanıt nedir, çözümünü bilen var mı?

Bilgi için teşekkür ederim. Peki bu durumda ne yapmamı önerirsin, islemcimi değiştirmek istemiyorum. Ayrıca Reset atma ve programlar stabil calismadiğı için ne yapmak lazım.

Maalesef çözümünü bilmiyorum. Teknik servise gönderin onlar ilgilenir.
Peki işlemcim G serisi değil bu sebepten servislik durumu nasıl olacak. Reset atma problemleri vb anakarttanmi neden. Benzer sorun yaşayan varmı.
Sistemim:
+AMD Ryzen 9 3900X 3,8 GHz (4,6 GHz Max.) Socket AM4
+ASUS TUF 3-RX5700XT-O8G-GAMING 8 GB Radeon RX 5700 XT GDDR6 256 Bit
+MSI X570-A PRO AM4 DDR4 4400 mhz (Oc) 2 x M.2 USB 3.2 HDMI ATX
+GSKILL RipjawsV Siyah DDR4-3200Mhz CL16 32GB (2X16GB) DUAL
+Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB 3500MB/s-3300MB/s M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
+SEAGATE BARRACUDA 2 TB 72000RPM SATA3 256MB 220MB/S 55TB/Y
+CORSAIR CP-9020130-EU TX850M 850 WATT 80 PLUS GOLD PSU POWER SUPP
+Aerocool Tomahawk-A1 1 x 12cm FRGB Fanlı Midi Tower Siyah ATX Kasa
+27 ACER NITRO VG270BMIIX FHD IPS AMD F.SYNC 250Nits 1MS 75HZ
+EVEREST SM-770 USB Gaming Mouse

Peki işlemcim G serisi değil bu sebepten servislik durumu nasıl olacak. Reset atma problemleri vb anakarttanmi neden. Benzer sorun yaşayan varmı.
Sistemim:
+AMD Ryzen 9 3900X 3,8 GHz (4,6 GHz Max.) Socket AM4
+ASUS TUF 3-RX5700XT-O8G-GAMING 8 GB Radeon RX 5700 XT GDDR6 256 Bit
+MSI X570-A PRO AM4 DDR4 4400 mhz (Oc) 2 x M.2 USB 3.2 HDMI ATX
+GSKILL RipjawsV Siyah DDR4-3200Mhz CL16 32GB (2X16GB) DUAL
+Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB 3500MB/s-3300MB/s M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
+SEAGATE BARRACUDA 2 TB 72000RPM SATA3 256MB 220MB/S 55TB/Y
+CORSAIR CP-9020130-EU TX850M 850 WATT 80 PLUS GOLD PSU POWER SUPP
+Aerocool Tomahawk-A1 1 x 12cm FRGB Fanlı Midi Tower Siyah ATX Kasa
+27 ACER NITRO VG270BMIIX FHD IPS AMD F.SYNC 250Nits 1MS 75HZ
+EVEREST SM-770 USB Gaming Mouse
Dostum senin gözüken problemin ya işlemcin ya da ekran kartın bozuk gibi 3200g takıp görüntü aldıklarına göre anakartının sağlam olduğunu düşünüyorum.hatanın ilk çıkma noktası da render alırken aldım dediğin için beni işlemcinde problem olduğunu düşündürttü. ama daha sonrasında render değil normal çalışma ve oyunlarda da çökmeler aldığını söylemen ve görüntünün gitmesi bir ihtimal GPU nunda problemli olabileceğini düşündürttü. eğer deneme ihtimalin varsa sistemine farklı bir GPU takıp render alırken aynı hatayı yaşayıp yaşamadığını dene, kendi GPU nu başka pc de takıp dene bunları yaptıktan sonra tekrar aynı şeyler yaşanırsa cpu için aynı şeyleri denemeni öneririm ki bence problem cpu nda render alırken fazla zorlanmış ve ısı kaynaklı bozulmuş olabilir. Anakartın o işlemciyi destekliyor yani sana dedikleri sonu "G" ile biten bir işlemci almalısın tezi palavra sonu g ile biten işlemci alman sadece ekran kartı zorunluluğunu ortadan kaldırır çünkü bu işlemcilerde dahili gpu bulunmakta. Tüm ihtimalleri gözden geçirmek için önce düşük ihtimal olan Gpu nu test etmeni daha sonra yüksek ihtimalle sorunun kaynağı cpu nu test etmeni öneririm ya da hiç uğraşmayıp cpu nu servise gönderebilirsin fakat bu durumda içinde bulunduğumuz günleri de göz önüne alırsak işlem uzun sürebilir bunu göze almalısın.

Dostum senin gözüken problemin ya işlemcin ya da ekran kartın bozuk gibi 3200g takıp görüntü aldıklarına göre anakartının sağlam olduğunu düşünüyorum.hatanın ilk çıkma noktası da render alırken aldım dediğin için beni işlemcinde problem olduğunu düşündürttü. ama daha sonrasında render değil normal çalışma ve oyunlarda da çökmeler aldığını söylemen ve görüntünün gitmesi bir ihtimal GPU nunda problemli olabileceğini düşündürttü. eğer deneme ihtimalin varsa sistemine farklı bir GPU takıp render alırken aynı hatayı yaşayıp yaşamadığını dene, kendi GPU nu başka pc de takıp dene bunları yaptıktan sonra tekrar aynı şeyler yaşanırsa cpu için aynı şeyleri denemeni öneririm ki bence problem cpu nda render alırken fazla zorlanmış ve ısı kaynaklı bozulmuş olabilir. Anakartın o işlemciyi destekliyor yani sana dedikleri sonu "G" ile biten bir işlemci almalısın tezi palavra sonu g ile biten işlemci alman sadece ekran kartı zorunluluğunu ortadan kaldırır çünkü bu işlemcilerde dahili gpu bulunmakta. Tüm ihtimalleri gözden geçirmek için önce düşük ihtimal olan Gpu nu test etmeni daha sonra yüksek ihtimalle sorunun kaynağı cpu nu test etmeni öneririm ya da hiç uğraşmayıp cpu nu servise gönderebilirsin fakat bu durumda içinde bulunduğumuz günleri de göz önüne alırsak işlem uzun sürebilir bunu göze almalısın.
Zamanını ayırıp verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. O zaman onboardda görüntü vermeme sorun olmaz benim için, tüm sorunlarin sebebi olarak anakartı görmüştüm. İşlemciyi ve ekran kartını gerekli servise gönderirken sorun olarak ne yazayım kısa ve Net sizce.

Muhtemelen sorununuz ekran kartı kaynaklı olabilir. Çünkü TUF serisi hali hazırda aşırı ısınan soğutması yetersiz bir model. İşlemcilerde hele ki 3900X gibi üst segment bir işlemcide kusur çıkma ihtimali çok düşük. Topladığınız sistemde en son bakacağım şey işlemciniz olur.

Muhtemelen sorununuz ekran kartı kaynaklı olabilir. Çünkü TUF serisi hali hazırda aşırı ısınan soğutması yetersiz bir model. İşlemcilerde hele ki 3900X gibi üst segment bir işlemcide kusur çıkma ihtimali çok düşük. Topladığınız sistemde en son bakacağım şey işlemciniz olur.
[/QUOTE
Yorum için teşekkür ederim.
Peki ekran kartını servisemi gondermeliyim nasıl bir yol izlemeliyim. Yani çok ısındığı için sistemsel hatalar örnek programlari ilk yüklediğim de problem yok, bir hata verip tekrar yüklemek istedigimde bu sefer hata çıkıyor, yüklenmiyor. Yuklenirsede stabil calismiyor, oyunlardaki ve diğer bahsettiğim konulardaki resetleme durumu gibi. Ne yapmalıyım sizce, servisemi göndereyim yada ekran kartinimi degistirmeliyim. Benim gözlemlediğim yükte ısı değerleri normaldi Gpu 41 derecedeydi. Kasa içi hava akışı, soğutmada güzel.

Yükte 41 derece olmaması lazım. Oyunlarda veya bir iş yaparken reset atmasını bir çok nedene bağlayabiliriz. Fakat ilk aklıma gelen hep sıcaklık olur. Başka bir ekran kartı ile deneme yapmanızı tavsiye edebilirim öncelikle. Sorunun gerçekten ekran kartı olup olmadığını anlamamız lazım.

Uzaktan uzağa ancak varsayımsal olarak ilerleyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı