MSI X99S Gaming 7 4x4 RAM çalışmama sorunu

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

Sistemim şu şekilde:
İşlemci: i7 5820k
Anakart: MSİ X99S Gaming 7
RAM: Corsair DDR4 4x4 16GB 3000 MHZ CL15

Yaklaşık 2 hafta kadar önce bilgisayara format attım. Driverleri indirirken yeni bir BİOS sürümü olduğunu gördüm. Daha önce nasıl güncellediysem yine aynı şekilde güncelledim. Daha doğrusu güncelleyemedim. :)
Güncelleme başlıyor dedi bilgisayar restart attı ve öylece kaldı. Görüntü gelmiyor.

Anakartı servise gönderdim bios update edilerek test edilmiş. Geri geldi. Anakart servisteyken yeni bir anakart getirttim ve taktım yine aynı sorun oldu. RAM'lere baktım tek slot bilgisayar çalıştı. 2 slotta da çalıştı. 3 slot RAM takılıykende çalıştı. Ama ne zaman 4. slot RAM taksam bilgisayar açılmadı. RAM'leri farklı farklı kombinasyonlar da taktım 3 slota kadar sorun yok. Ben de işlemcinin RAM kontrolcüsün de sorun olduğunu düşünüp işlemciyi garantiye gönderdim. İşlemcinin yenisi geldi direk.

Bugün sistemi tekrar topladım ve çalıştırmak istediğim de sonuç yine aynı oldu. Quad channel olarak yine çalışmadı. Şu an 3 slot RAM takılı şekilde sorunsuz çalışıyor bilgisayar.

Tek slot RAM tüm slotlara tek tek takıp görüntü almak istedim fakat söyle bir şey oldu. 1-3-5-7. slotlarda tek RAM takılı iken bilgisayar açılıyor. Fakat 2-4-6-8. slotlara takınca çalışmıyor.

Bu durum da arızanın nerde olduğu çözemedim. RAM'lerin quad channel engel olma ihtimali var mı?
Yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

@Recep Baltaş @Ali Güngör Bakabilir misiniz acaba?
@er36po Abi sen de bir el at. :)

Ram'lerin seri numaralarında yazan rakamlara göre, sırası ile takarsan çalışmama ihtimali var. Numaralara bakarak farklı kombinasyonlarda bellekleri slotlara takarsan sorunun çözülür.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı