MSI X99S SLI Plus ve İ7 5820K Tabanlı Sistem Toplama

Mehmet2807

Hectopat
Daha fazla  
Extreme Oyun – Render Sistemi

• Intel Core i7 5820K 418$
  • MSI X99S SLI Plus 266$
  • G.Skill F4-2133C15Q-16GRK Ripjaws4 16GB 322$
  • Asus GTX 980 Strix OC 669$
  • Samsung 27” S27D390H 285$
  • Samsung 250GB 840 Evo SSD 142$
  • Seagate Barracuda 2TB HDD 86$
  • Thermaltake Tt eSports Meka G-Unit Klavye 118$
  • Logitech G502 Proteus Core Fare 74$
  • Cooler Master HAF 912 Advance(PSU Yok) 109
Cooler Master 750W Modüler PSU 120$

Bu sistemin aynısını topluyorum. Hala üzerinde hesaplamalar yapmaktayım. RAM frekansı ne olmalı? RAM'i DUAL'e düşürsem sistemden kaybedeceğim ne olur? Ve işlemci ve anakartım hakkında belirtmek istedikleriniz var mı? Ekran kartı hakkında da düşünce bekliyorum. Amatör sayılmam fakat düşünemeyeceğim şeyler olabilir diye canımı sıkacak ve geri dönüşü maliyetli olacak şeylerden kaçınmak istiyorum.
Ve aynı seviyede alternatif öneriler bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart 20-30 tl daha ekleyerek msi x99s gaming 7 yap çok fiyat farkı yok, en azından oyun özelliklerinden yararlanmış olursun (killer ethernet-audio boost gibi).
Ram olarak dual yapmaktan kastın 2x4 mü yoksa 2x8 mi? Quad ile daha performanslı ama dağlar kadar fark yok aralarında.
ilerde sli yada cross yaparım diyorsan güç kaynağını 850 yapmak daha iyi olur. Yok yapmayacağım diyorsan marka olarak Seasonic öneririm. Gold sertifica alırsan %100 modüler bronze alırsan anakart ve cpu güç kablosu haricindekiler modüler.
Ekran kartı olarak bütçe müsaitse gyx 980 alınabilir, yoksa biraz maliyeti aşağı çekmek için gtx 970 alabilirsin.

Güç kaynağı yeterli olur diye düşünüyorum. Ekran kartından kısmak istemiyorum. Evet msi gaming 7 de karar kıldım zaten. Ram olarak ise kasteddiğim 2x4 dü. maliyete boğulmamı gecici engellesin sonra upgrade ederim diye düşünüyorum. yaklaşık 7300 tl yi bulacak çünkü. Bide sormak istediğim birşey var Cooler master haf 912 advance vatanda micro atx görünüyor diğer siteler de micro atx / atx görünüyor. sistemde montajında veya biraraya gelmesinde probelem yaşıcam birşey varmı ?. çok tecrübem olmamasına rağmen montajı kendim yapıcam yukarıda yazdıklarıma ek olarak.Coller master hyper 212 evo işlemci soğutucusu eklicem.

Ram olarak 2x4 ile 4x4 arasında çok fazla kaybın olmaz. Bende o şekilde yaptım şuanlık bütçeyi çok zorlamamak için.
Ekran kartını da gtx 750 ti aldım. Çünkü yaza r9 300 serisi çıkacak ve fiyatlar bir nebze olsun düşecek. Gtx 750 ti overclock ettimi 8-9 ay idare ederek sonra daha iyi bir kart alacağım. Hemde bütçem rahatlamış olur.
Soğutucuya gelince overclock yapmayacaksan işlemciye yeterli olur. Hyper 212 evo kötü değildir. Ama üstüne en azından bir 50-100 tl ekleyip 120mm radyatörlü sıvı soğutma alırsan OC Genie ile overclock yapabilirsin.
Cooler Master haf 912 micro atx/atx kasadır, sorun yaşamazsın montajda. Montajdan önce Recep ve Ali bey'in sistem toplama rehberlerini dikkatli şekilde izle, fazlasıyla yardımı olacaktır.
Bu arada ssd yapabilirsen 840 pro 256gb yap daha iyi olacaktır.

Elimden geldiğince beni idare edecek bir süre yetersizlik çekmeyeceğim bir sistem ilk hedefim. Bilgiler için teşekkürler fiyat düşme konusunda dolar kuru ciddi dezavantaj ülkemiz için. Işlemciye soğutucu mutlaka istiyorum sıvı Soğutma hiç düşünmedim araştırcam teşekkür ederim.

Parçalar elime geldiğinde. Resimlerle burdayım :)

Hayırlı olsun. Montaj için de Technopat videolarını izleyebilirsin. Son ayrıntısına kadar 1080P anlatıyor Recep Baltaş.

Ilk tecrübem olcak mutlaka yardım alıcam. Ilk tecrübemi ddr4 sistem üzerinde edinmek güzel olsada gerginlik verici azda :) videoların hepsini izledim. Ve izleyeceğim de teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı