MSI Z170-A Pro Anakart Ethernet Kablosunu Algılamıyor

rizzrack

Decapat
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, dün öğlen saatlerinde LAN bağlantım hiçbir sıkıntı olmadan çalışıyordu. Bilgisayarı kapattım ve üzerinden 1 dakika bile geçmeden tekrar açtım. İnternet bağlantısının olmadığını gördüm. İnternet de gördüğüm tüm yöntemleri, driver yükleme hariç, tek tek denedim ve sonuç alamadım. En son anakartın sitesinden daha güncel bir driver indirdim ve kurdum ama asıl büyük sıkıntı burada patlak verdi. Bilgisayar her 3Sn'de bir 3sn boyunca kitlenmeye başladı ama yine de internet bağlantısı kuramadım. Başka yeni sürüm denediğim de sürekli bu hatayı aldım. Bunun üzerine driverları eski sürümle değiştirdim ve en azından donma sorununu çözdüm. Daha sonra format atmanın belki sorunu çözeceğini düşünerek bilgisayara format attım ama yine aynı sorun devam ediyordu. Format sonrası driverları tekrar yüklemeyi denedim ama yine donma sorunu devam etti. Bu arada denediğim yöntemler şunlar; aygıt yöneticisinden cihazı kaldırıp ekledim, Ethernet ayarlarından Full / half duplex denedim, harici driver yükleyicilerle çözmeyi denedim, farklı kablo denedim, modemden TV'ye kablo çekip modem portunun çalıştığını doğruladım, Onboard LAN Controller'i kapatıp tekrar açtım. Ayrıca anakartta kablo takılınca hiçbir ışık yanmıyor.

Şu an düşündüm şey anakartın Ethernet kartının inanılmaz bir şekilde yanmış olma ihtimali (çünkü Ethernet girişini 1 yıldır kullanıyorum, daha önce hep Wireless kullandım) ama belki bu söylediklerim başına gelmiş olup, bir ihtimal çözmüş olabilenler olmuştur umuduyla bu konuyu açıyorum.

Sistemim:
MSI Z170-A Pro
i5-6500
GTX 1060
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 2800MHz CL15 1.25V Dual Kit
Xigmatek 700W

Az önce bilgisayara bağlı tüm kabloları söktüm, kasanın 2 kapağını açıp anakarta uzun uzun baktım. Bir şey bulamayınca kapakları ve kabloları takıp yeniden başlattım ve Ethernet kablosu algılandı, şu an internet bağlantımı kurdum. Sorunun ne olduğu hakkında en ufak bir bilgim yok. İleride yine pat diye gitme ihtimali var mı? Statik elektrik vs. kaynaklı mı diyeceğim ama anakarta dokunmadım.
 
Son düzenleme:
Anlattıklarıniza bakılırsa yapılacak her şeyi denemissiniz. Kabloda ve modemdeki lan cıkısında bir sorun olmadığından kesinlikle eminsenkz. Muhtemelen anakartınızın LAN girisindeki tırnaklarda bir temassızlık var ya da statik elektrik durumu var.
 
Anlattıklarıniza bakılırsa yapılacak her şeyi denemissiniz. Kabloda ve modemdeki LAN cıkısında bir sorun olmadığından kesinlikle eminsenkz. Muhtemelen anakartınızın LAN girisindeki tırnaklarda bir temassızlık var ya da statik elektrik durumu var.

Eklemeyi unutmuşum, kasanın kablolarını söküp taktıktan sonra Ethernet girişine de kuvvetli bir şekilde üflemiştim. Eğer bu sebeple düzeldiyse bu bağlantı bu kadar hassas mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı