MSI Z170 İle "K" Olmayan İşlemciye Overclock Sağlıklı Mı?

Peki gelelim asıl soruya, bunu "K" olmayan işlemciye yapmak sağlıklı mıdır?
OC'un vereceği zararın K ile alakası yok. Bir şey fark etmiyor yani.
Çarpan kilidi olan bir işlemcinin kilidini açmak...
Kilit açmıyorsun zaten. Her işlemci OC edilebilir Base clock hızıyla. Bu OC yöntemi eskiden LGA 775 zamanında çok yaygındı. Çarpan kilidi açık işlemciler gelince K olmayan işlemciler OC edilemez oldu.

Son düzenleme:
Bu olayı ilk başlatan Asrock oldu. Rakipleri biraz geç kaldılar. Daha evvel 4790K 5820K kullandım. 4790K'yı 4.8GHZ, 5820K'yı 4.3GHZ stabil overclockladım oyunlarda sadece 2 FPS oynadı. Bu yüzden işlemciye overclock yapmak benim açımdan keçiboynuzundan bal çıkarmaktan farksız bir konuma geldi. İşlemciye overclock artık benim için bitmiştir. Oyun sistemi istiyorsanız işlemci üzerinde oynamak yerine GPU'ya odaklanın derim.

Bu olayı ilk başlatan Asrock oldu. Rakipleri biraz geç kaldılar. Daha evvel 4790K 5820K kullandım. 4790K'yı 4.8GHZ, 5820K'yı 4.3GHZ stabil overclockladım oyunlarda sadece 2 FPS oynadı. Bu yüzden işlemciye overclock yapmak benim açımdan keçiboynuzundan bal çıkarmaktan farksız bir konuma geldi. İşlemciye overclock artık benim için bitmiştir. Oyun sistemi istiyorsanız işlemci üzerinde oynamak yerine GPU'ya odaklanın derim.
Haklısınız aynen öyle ama ben 2 yıldır Flight Simulator X (FSX) üzerinde online platformda sanal pilotluk yapıyorum, sanal bir havayolunun sanal pilotuyum. Bu simulatör 2007 de çıktı ve FPS'yi işlemciye göre veriyor, ekran kartı değil. Bu konuda yüzümü güldürecek işlemci olsun istedim ucuz yolla. Ekran kartı da önemli elbet ama steam kütüphanemde çok oyun yok, oyunlar r7 260x, r7 370 gibi kartlarda da yüzümü güldürür.

Peki ya ben G4400 işlemciyi overclock etmeden en fazla hangi kartla darboğaz yaşamadan kullanırım? R7 370 almayı düşünüyorum.

Skylake diye Pentium almaktansa Haswell i3 4130 ve H81m-p33 ikilisi rahat kaldırır R7 370'i.
Ama haswell devri de biticek önümüzü düşünürsek, güncel olması her zaman daha iyi bence. İleride çıkacak işlemcileri düşünürsek ki umuyorum Skylake platformu uzun sürer ki uzun vadede upgrade yapabiliriz.

Upgrade süresine bağlı tercihin eğer sylake pentium alıp 2-3 sene sonra upgrade yapacaksan değmez. Bu sene içerisinde işlemciyi yükselteceksen ancak Skylake öneririm.
Bu biraz da bütçeme bağlı, g3258+ h81m-p33 ile r7 370 de tercih edebilirim, ama g4400 ile r7 370 sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı