MSI Z170A anakart ısınma sorunu

Bylakstek

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Daha önce de bir sorunumla ilgili bir konu açmıştım o da bilgisayar ısısından mı değil mi bilmiyorum ama gene ısıyla ilgili aklımı kurcalayan bir durum var.

Anakart ısısı ilk aldığım zamanlarda 27-28 civarlarındaydı. Tabii ki zamanla artacağını biliyorum ama bu aralar büyük dengesizlikler mevcut.

Zamanla 30-31 civarlarına çıktı normal seyirlerinde gidiyordu ama bazen artık 40-45'lere ve oyun oynarken normal ısısından da yukarı çıkmaya başladı. Bir hafta önce 35-39 arası ilk açtığımda çalışıyordu bir kaç gündür ise ilk açtığımda eski hali 30-31 civarlarında oluyor ancak 5 dakika geçtikten sonra 50-55 civarlarına çıkıyor ve inmiyor. Ancak bilgisayarı yeniden başlatınca 34-35'e düşüyor ve o seyirlerde devam ediyor. Oyunlarda ise gene gereksiz ısınma ve daha sonra bir süre düşmeme durumu devam ediyor.

Çok karmaşık bir durum ben de anlamadım pek anlatabildim mi onuda bilmemekle beraber bilgisi olan arkadaşların fikrini istiyorum bu durumla ilgili. Ne olabilir veya kontrol etmemi istediğin bir şey bir tavsiye. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Ayrıca belirtmeyi unuttum. Parçalar, Gigabyte GTX 1070, i7 6700, MSI Z170A anakart ve işlemci için bir sıvı soğutmaya sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı