MSI Z170A Gaming M3 ve Silverstone Tundra TD-03 LITE Uyumu

Zayl

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar.

Yeni bir PC topladım. Anakart olarakta MSI'ın Z170A Gaming M3 modelini kasamda kullanmak üzere satın almıştım. İleriye dönük daha rahat bir kullanım olsun diye sıvı soğutma tercih ettim. Onun markası da Silverstone Tundra TD-03 LITE.

Aldığım yere değil de daha yakınımda olan bir yere götürdüğümde sıvı soğutmanın montajını yapamadı ve anakart için uyumlu olmadığını söyledi. Fakat aldığım yerde de sitesinde de uyumluluk koşullarında LGA115X yazıyor ve satın aldığım yer de bana uyacağını söylüyor. Bende mi bir problem var yoksa cidden götürdüğüm yerin beceriksizliği mi? Aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki bileşen birlikte kullanılabilir, bir sıkıntı yok. Önemli olan "işlemci ile anakartın" ve "işlemci ile işlemci soğutmanın" uyumlu olması. Z170A platformunda LGA1151 soket kullanılıyor. Silverstone Tundra TD-03 LITE ürünü de LGA1151 uyumlu. Yani sorun yok. LGA115X ifadesi "LGA1150 ve 1151, 1155, 1156 ile uyumldur" anlamında. Belki başka soketle de uyumludur. Uzun uzun yazmamak için kısaltma gibi heralde. Yanlışım yoksa böyle. Soğutma bakarken öğrenmiştim ben de.

İki bileşen birlikte kullanılabilir, bir sıkıntı yok. Önemli olan "işlemci ile anakartın" ve "işlemci ile işlemci soğutmanın" uyumlu olması. Z170A platformunda LGA1151 soket kullanılıyor. Silverstone Tundra TD-03 LITE ürünü de LGA1151 uyumlu. Yani sorun yok. LGA115X ifadesi "LGA1150 ve 1151, 1155, 1156 ile uyumldur" anlamında. Belki başka soketle de uyumludur. Uzun uzun yazmamak için kısaltma gibi heralde. Yanlışım yoksa böyle. Soğutma bakarken öğrenmiştim ben de.

İlginiz için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla bende de problem yok. Aldığım yere götürüp montajının orada yapılmasını isteyeceğim. Sanırım en mantıklı çözüm bu.

Rica ederim. Kendin de monte edebilirsin aslında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada 18:40'tan itibaren nasıl yapılacağı gösteriliyor. Soğutmanın modeli farklı ama montaj şekli aynı.

Teşekkür ederim ben de bu videodan sonra almaya karar vermiştim. Baktım ki LITE sürümünde de videoda geçen ürünün aynı teknik özellikleri var (socker vs. gibi) o yüzden satın almaya karar verdim. Zannediyorum yapan kişinin beceriksizliğine uğramış olduk.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı