MSI Z170A GAMING M5 BIOS Ayarları

Picky

Megapat
Yer
Denizli
Herkese merhaba,

Yeni bir sistem topladım ve "MSI Z170A GAMING M5" anakarta sahibim. BIOS ayarlarından anlamıyorum fakat güncellemem ve yapmam gereken ayarlar var gibi geliyor. Ör: RAM'im 2444 MHz fakat BIOS'ta görünen DDR hızı 2133. Bunun dışında BIOS'taki tarih 18/12/2015'e ait. MSI sitesinden baktım 25/07/2016'da en son sürüm var. Windows kurulu şuan güncellersem sorun olur mu ? Son olarak boşta iken CPU sıcaklık 35-40 arası ve GPU sıcaklık 50 civarlarında. BIOS'tan fan ayarları yapılıyor mu bilmiyorum.

Bu sorularımın cevaplarını, yapacağım ayarları nasıl öğrenebilirim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın güncel olduğundan dolayı, çok bir ayar yapmana gerek yok. Çoğu ayar tam senin kullanımına uygun şekilde geliyor zaten. Ufak ince 1-2 ayar ile bilgisayarın 1-2 saniye daha hızlı açılmasını sağlayabilirsin, technopat'ın '' Bios Ayarları ve UEFİ Windows Kurulumu '' adlı bir videosu olacak, onu izlemeni tavsiye ederim. ( burada en önemlisi MSI Fast Boot'u açman )

Bios güncellemek önemli birşey, fakat bu bios güncellemelerinin geneli parça uyumlulugunu arttırmaya yöneliktir, şuanda bilgisayarın düzgün çalışıyorsa, bios güncellemesi yapman veya yapmaman arasında pek fark olmaz. Eğerki yapacağım diyorsan, MSI'ın sitesinden en güncel biosu indir, klasörü zip'den çıkart , beyaz bir dosya olacak tıklasanda açılmayan, onu USB'e at, sonra Bios'a gir, M-Flash veya Q-Flash yazan yere tıkla, bilgisayar tekrar başlayabilir bu durumda sakin ol, ardından usb belleğini ve dosyayı seç ( usb belleğin boş olursa sadece bios dosyası olursa iyi olur ) Bios güncellemesini yapıp tekrar başlayacaktır sistemin. Bu işlemi elektriğin istatiksel olarak kesilme ihtimali en düşük saate yap bu arada :)

CPU fanının ayarını da BİOS üzerinden yapabilirsin fakat zaten sana en optimize şekilde gelir, ne kafanı şişirir ne işlemcini çok ısıtır ''işlemcim 55 dereceyi geçince kafamı duvarlara vuruyorum'' demiyorsan, bu işlemi de yapmana gerek yok :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı