MSI z170a gaming Sistem Toplama

Iuppiter

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Benim 2 sorum olacaktı;

1. si:

Ben PC topluyorum. 2 parçası elimde:

MSİ GTX 970 ve everest 600W +80 bronz güç kaynağı.

(Not: MSI z170a gaming anakartı sevdim onun için kasa ve sistemi toplarsanız sevinirim çünkü büyük ihtimalle onu alıcam. Şimdiden sağ olun.)

Gerisini tavsiye verirseniz çok sevinirim.

2. si:

MSI z170a gaming için nasıl bir kasa almalıyım? Önerirseniz sevinirim. (Not: Özellikleri şöyle olursa sevinirim: mat ve pencereli PC derecesini gösteren bi aleti olsun, çok abarttıysam derece aletini silebiliriz ama mat ve pencereli kesin olsun. Kaliteli ve 200 TL geçmesin.

Bonus sorum. Sisteme karar verdiğimde nasıl bir soğutma sistemi almalıyım?

Dipnot: Benim aklımdaki sistem şudur doğru mudur? Ona da bakın bi.

İ7 6700k
MSI z170a gaming
Hyperx fury black 8x2
Samsung harddisk 1TB

Monitor önerirseniz çok sevinirim :)

(Fanı size sordum cevap istiyorum.)
SSD gerek yok.

Çok şey sordum. Cevaplarsanız çok teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırasıyla gitmek gerekirse:

1) Everest model güç kaynakları oturduğunuz evi/apartmanı havaya uçurmak için bire birdir.

2) Anakartların oyunlarda alacağınız FPS değerine etkisi yok denebilecek kadar (En fazla 1-2 FPS) azdır. Bu sebepten dolayı boş yere sırf görüntüsü güzel diye bir anakarta 600-700TL vermek israftır.

3) Aradığınız kasa şöyle birşey olsa gerek CORSAIR Carbide Serisi SPEC-01

4) İ7 6700k Almak yerine AMD Ryzen 7 1700 almak daha iyidir.

5) Ryzen 7 1700 alırsanız, almanızı tavsiye ettiğim sıvı soğutma > Cooler Master MasterLiquid 120

5) HyperX Fury serisi RAM'ler kaliteli ve ucuz f/p ürünleridir, tavsiye ederim.

6) Harddisk olarak benim tercihim WD (Western Digital)

7) Monitör tavsiyem AOC 21.5" G2260VWQ6 HDMI DP Freesync 75Hz Full HD Gaming Monitör

Son düzenleme:

1) Everest model güç kaynakları oturduğunuz evi/apartmanı havaya uçurmak için bire birdir.

2) Anakartların oyunlarda alacağınız FPS değerine etkisi yok denebilecek kadar (En fazla 1-2 FPS) azdır. Bu sebepten dolayı boş yere sırf görüntüsü güzel diye bir anakarta 600-700TL vermek israftır.

5) Ryzen 7 1700 alırsanız, almanızı tavsiye ettiğim sıvı soğutma > Cooler Master MasterLiquid 120

7) Monitör tavsiyem AOC 21.5" G2260VWQ6 HDMI DP Freesync 75Hz Full HD Gaming Monitör

Hocam ben EVEREST aldım hiç sıkıntısı yok gayet güzel çalışıyo ama birde AMD demişsinde
ne bileyim ben AMD hiç sevmedim anlamadım yani o işi i7 baya kullanışlı geldi bana diğerlerinede bakıcam tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

AMD Ryzen işlemciler yeni nesildir, i7'den daha kullanışlıdır, kullanıştan kastın neyse artık
Araştırdım baktım soğutucusu mevcut diyor nasıl bir soğutucu acaba birde karşılaştırdım bu siteden birşey anlamadım çok çekirdeği daha fazla ryzenin bu dahamı iyi demek ? Birde anakart alma demişsinde şuanki pc 2008 de almıştım ona göre konuşursan birde belki unuttuğun birşey vardır

Anakart alma demedim @Iuppiter Giriş seviyesi 200-300TL bir anakart işini görecektir. Bilgisayarının eski anakartı 2008'den kaldıysa kullanman sağlıklı olmaz zaten. İşlemcide en önemli olan etmenlerden bir tanesi de çekirdek sayısıdır evet.

Anakart alma demedim @Iuppiter Giriş seviyesi 200-300TL bir anakart işini görecektir. Bilgisayarının eski anakartı 2008'den kaldıysa kullanman sağlıklı olmaz zaten. İşlemcide en önemli olan etmenlerden bir tanesi de çekirdek sayısıdır evet.
MSİ B150M işimi görecektir ozaman peki son sorum AMD Ryzen 7 1700 mü tavsiye edersin yoksa i7 7700k arasında çok fark yoksa ucuz olanını 7700k yı tercih ederim heralde birde dediğim gibi soğutucu olayı varsa ve çok fark yoksa arada ozaman Ryzen i tercih ederim

MSİ B150M işimi görecektir ozaman peki son sorum AMD Ryzen 7 1700 mü tavsiye edersin yoksa i7 7700k arasında çok fark yoksa ucuz olanını 7700k yı tercih ederim heralde birde dediğim gibi soğutucu olayı varsa ve çok fark yoksa arada ozaman Ryzen i tercih ederim
Ha birde bu gerçekten son :) şu soğutma işlerinden hiç anlamıyorum kasa fanı kaç tane olmalı sıvı soğutma sistemi illa gereklimi işlemci fanı hangilerinden almalıyım bu fanların tavsiyesi falan hiç birini bilmiyorum güzelim sistemide yakmak istemem tam olarak eksiksiz şu soğutma sistemini versen. Teşekkürler hocam buda son sorumdu. (not : senin dediğin kasadan alacağım. )

Son düzenleme:

Hocam r7 1700 lerin gayet kaliteli ledli bir soğutucusu vardır. Üst düzey OC yapılmayacaksa almanın pek bir anlamı yok. Ayrıca kingston hyperx ler yerine
h8U0SJAD3jfht6D5zN90brD_Iz9SMHaTl7pk21WCgpOEV3PFIBKxk6hoCPMjw_wcB
böyle bir ram öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı