MSI Z170A Pro Sierra Açılışta Siyah Ekran ve Reset Sorunu

Samet ORUÇ

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;
İlk olarak sistemimi yazayım.
  • İşlemci: Intel i5 6500 Skylake
  • Ekran Kartı: Gigabyte GTX 970
  • Anakart: MSI Z170A Pro
  • RAM: 16 GB Corsair
  • SSD: 240 GB Corsair
  • HDD: 2 TB Seagate
Bu sisteme daha önce sizlerin de yardımıyla El Capitan kurmuştum. Yine NVdia Web Drivers'ı kurduktan sonra açılışta siyah ekran ve reboot yiyordum. Çözümü SMBIOS sürümünü 17.1 yapıp plist'ten uygun board ID'sinin girişini none yapmak olmuştu (17.1 sürümünü bulana kadar bütün sürümleri denemiştim).

Şimdi aynı sisteme sıfır, tertemiz bir SSD üzerine temiz kurulum yaparak Sierra kurdum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. nv_disable=1 ile sisteme giriyorum. Ancak sorun ekran kartı sürücülerini kurunca başlıyor yine. SMBIOS 14.2, 5.1, 17.1 önerilenlerin hepsini denedim. config.plist'i yukardaki gibi düzenledim. Sierra'da nvda_drv=1 yerine web driver'ları etkinleştirmek için gelen yeni kodu denedim. Hiçbirinden sorun alamadım.

Yalnız şöyle bir durum var. Bu NVdiaWeb girişini ekleyip true yapıyorum tamam, ve bütün sitelerde eski nvda_drv=1 değerini silin diyorlar. Benim eski kurulumumda da bu kurulumumda da ne olursa olsun bu nvda_drv=1 silinmiyor. Clover'dan sildim, config'ten sildim, kendi otomatik ekliyor. Bundan olabilir mi acaba?

Inject Intel ve Inject Nvidia seçeneklerini denedim.SMBIOS 14.2'de benim sistemime yakın başarılı kurulum yapanlar vardı ama bende gpu'yu tanımadı. El Capitan'da 17.1 ve AGDpfix ile sorunu çözmüştüm, Sierra'da çözmedi. Tonymac'tekiler de aynı şeyi söylediler ancak onlar 14.2 ile çözmüşler. Lilu ve NvidiaGraphicsFix denedim o da sorunu çözmedi.

Yeni Clover ile nvda_drv=1 komutunu kaldırdım, NvidiaWeb seçeneğini işaretledim, sorun çözülmedi.
SMBIOS 14.2'de iken açılışta CPU'mu tanımıyordu ve ufak tefek fail'ler yüzünden bayağı yavaş açılıyordu. 17.1'de CPU'yu tanıyor, biraz daha hızlı açılıyor ancak yine El Capitan kadar değil. GPU sorununun CPU ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Clover/ACPI/Patched'ın içine Core i5 6500 SSDT'si attım, sorun devam ediyor.

Web Driver'ım son sürümde. BIOS ayarlarım önerilen ayarlarda. Benim anakartımla kurulum yapan birisi sadece CFGLock özelliğini kapatmanın yeterli olduğunu söylemiş, ben yine de önerilen tüm ayarları yaptım El Capitan'da yaptıklarımı, sorunu çözmedi.

Monitörüm ekran kartına DVI girişinden bağlı. VGA'e dönüştürüp kullanıyorum, bazı forumlarda bunun sorun olabileceği söyleniyordu eski kurulumumda ama yine de El Capitan'da başarılı kurulum gerçekleştirmiştim.

Şu anki son durum şu. Dahili SSD yerine harici 1TB diskimin 300GB'lık bölümüne MacOS kurdum. Tak çıkar kullanabiliyorum MacOS'i. Çok rahat oluyor. BIOS'tan Windoes 8-10 WHQL özelliğini açtığım zaman en azından 1920X1080 çözünürlük alabiliyorum MacOS'te.

Yaptığım oyunları ve uygulamaları IOS'a atabilmem için Sierra'ya ihtiyacım var çünkü XCode'un son sürümü El Capitan'a kurulmuyor. Eğer ekran kartımı kuramazsam artık geliştirme tarafını Windows'ta, build'i MacOS'te alacağım ama işleri uzatacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı