Msi Z170A ve Corsair 16 GB DDR4 RAM uyumu

@mithatcan İşlemciye istediğiniz overclock'u uygularsınız ve XMP ile RAM'ler aynı zamanda 3000 MHz hızında çalışabilir. Yukarıdaki arkadaş yanlış bilgi vermiş.
Hocam yanlış bilgi verme yok ortada. OC yaptığımda oluşan durumdan bahsettim olmayan birşeyi gelip burda söylicek değilim. Varsa bir çözümünüz bilgilendirirseniz sevinirim. 4.6 GHZ'e stabil OC yaptığımda ram frekansı 2133 Mhz'e düştü.

Merhabalar , sistemi bios üzerindeki SW butonu ile mi overclock yaptınız? Yoksa kendiniz Cpu Ratio 46 yapıp voltaj vererek mi ? Bu şekilde yapıp XMP On kullanırsanız RAM'ler düşmemesi lazım. Eğer Hem XMP On hem de SW On olursa RAM'ler düşer.

Kullandığınız LPX RAM'lar özel olarak X99 anakartlar için Z170 için değil bu nedenle sorun yaşayan çok kişi var. 2400 lükler pek sorun çıkarmıyormuş ama 3000 liklerde çok iade var.

Arkadaşlar konuyu hortlatmış olucam biraz kusra bakmayın lütfen benim sorumda buna yakın yeni konu açmıyım yok yere dedim elimde z170a gaming m7 anakart var işlemcim i7 6700k maalesef bende uyumlu olup olmadığına bakmadan amazondan ram sipariş ettim şuan kargoda bir kaç güne elimde olacak ama çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum linki sizlere iletiyorum ramlere bir bakıp benim anakartımda çalışıp çalışmayacağını bilen birisi varsa lütfen söylesin.Şimdiden çok teşekkür ederim. https://www.amazon.com/gp/product/B01HKF46A2/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…