MSI Z270 Gaming M7 RGB Işıklandırma Sorunu

Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
2.068
Makaleler
3
Çözümler
3
Merhaba arkadaşlar. MSI Z270 Gaming M7 anakart kullanıyorum. Rahatsız olduğum bir konu var.
Ben bilgisayarım gece açık yatacağım zaman ışıklarını kapatan birisiyim. Odada ışık ve ses olduğu zaman uyuyamıyorum. Bu sebepten sistemimde ses çıkardığı için HDD bile bulunmuyor.

MSI Gaming APP uygulamasından bütün ışıkları kontrol edemiyorum. Örneklemek gerekirse uygulamadan kırmızı seçtiğim zaman her yer kırmızı iken gayet uyumlu.
838109e9-c7d7-44fc-b7fd-2a82083e220c.jpg


Uygulamadan yeşil renk seçtiğim zaman bu şekilde oluyor;
83fc9d53-4c24-47e7-84b9-997ea5b902e3.jpg

Anakartın yarısı kırmızı yarısı yeşil. Bu sadece yeşile özel değil diğer bütün renklerde böyle yarısı kırmızı kalıyor. En alttaki butonların ve sağ üstteki rakam yazan yerlerin renklerini değiştirmek mümkün mü?

Ayrıca uygulamadan LED kapat seçeneği işaretlediğimde ise yine en üst sağdaki rakamlar yanmaya devam ediyor ve anakartın en sağ köşesinde bulunan 4. kırmızı ışık yanmaya devam ediyor.

2 Problemim var.
1. Problem: Bütün anakartı aynı renk yapamamak.
2. Problem: Bütün ışıkları kapatmak istememe rağmen 2 tanesinin yanmaya devam etmesi.

Bu problemleri çözebilir miyiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar.

Şikayetinize konu olanlar anakart ile ilgili çeşitli durum bildirimlerini yapmayı haiz sistem ledleridirler. RGB olmadıkları gibi temel vazifeleri icabı böyle bir gereklilikleri de yoktur.

Dolayısı ile ortada herhangi bir sorun, problem vb mevcut olmadığı gibi bu durum herhangi bir çözüm de gerektirmemektedir.
 
Hayır bunlar benim için bir problem. Eğer bu problemleri yazılımsal olarak çözemeyecek isem ledleri veya ampulleri her ne iseler kırmayı düşünüyorum.
Özellikle en alt sağ köşede bulunan 4. ışık aşırı sinir bozucu.

Diğer 2 problemime ek olarak bir yeşil ışık daha var. Bu ışık Gaming APP programı yokken sadece yeşil yanıyor. Programı kurunca devreden çıkıp bir daha hiç bir renkte yanmıyor. Bu ışık nedir? Ne işe yarar?
cb61cb8f-dfa3-4b8d-98d2-0393cd46ac8a.jpg
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı