Çözüldü MSI Z270 M5 sistem "Error Code : 62" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Abdulhamid61

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 aydır yeni topladığım bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu. Birkaç gün önce PC açtığımda kendiliğinden açıldıktan 5 sn sonra restart atıyordu. Restart atma sorunu arkadan güç düğmesini kapatarak 5 sn bekledikten sonra kendiliğinden düzeldi. 2 gün sonra ise Destiny 2 oynarken PC birden kapandı. PC yeniden başladı ve Error Code : 62 (Installion of the PCH Runtime services) hatası aldım anakartın üzerindeki digital ekrandan. Denemelerim sonunda ekran kartını çıkartıp onboard ekran karti ile PC sorunsuz çalışıyordu. Ekran kartını taktığım zaman Error Code : 62 hatası alıyorum. BIOS güncellemesi, CMOS temizliği, RAM kontrolü vb,
genel kontrolleri yaptım fakat olumsuz. PC ekran kartı ile açılmıyordu. Lütfen yardım edin.

Donanım:
  • MSI Z270 M5
  • i7 7700K (OC yok)
  • MSI GTX 1080
  • High Power 750W 80+(PSU 5 Yıllık) Bronze
  • Gskill DDR4 3100 MHz ( XMP yok)
  • WD Blue 1TB
  • Cooler Master 240mm Sıvı soğutucu

Çözüm
Yardımlarınız için çok sağ olun. Anakartı ve grafik kartını servise gönderdim. Bugün aldığım bilgi doğrultusunda sorun grafik kartında olduğu için değişim onayı cıktı. Anakart için test yapılmış ve olumlu sonuçlanmıştır. Problem elektronik bir arızadan kaynaklı. Iyi günler.
Yardımlarınız için çok sağ olun. Anakartı ve grafik kartını servise gönderdim. Bugün aldığım bilgi doğrultusunda sorun grafik kartında olduğu için değişim onayı cıktı. Anakart için test yapılmış ve olumlu sonuçlanmıştır. Problem elektronik bir arızadan kaynaklı. Iyi günler.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı