MSI Z370 Tomahawk - i5 8600K - MSI GTX 1070 MacOS Uyumu

Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhaba,

Parçaları tek tek araştırdığım kadarıyla High Sierra sürümünü yüklemem gerekiyor. Bunun için bootable USB belleğim hazır. Sistemimde 120 GB SSD ve 1 TB HDD bulunuyor. Ben Windows'a dokunmadan HDD'nin 320 GB'lik bir bölümüne macOS yüklemek istiyorum. Sanırım bunun için Paragon Partition Manager programıyla HDD'yi bölmem gerekiyor. Bu şekilde bir kurulum ne kadar sağlıklı olur? Windows(SSD) ve macOS(HDD) aynı disk içerisinde olmadığı için Clover Boot işlemini UEFI olarak mı yoksa yine MBR olarak mı yapmalıyım? İşlemler ile ilgili bir çok rehber okudum fakat deneyimim hiç yok. Muhtemelen ilk etapta başarısız olacağım. Bu işlemleri nasıl yapabileceğim ve başarılı bir kurulum gerçekleşene kadar oluşacak basit problemleri burayı meşgul etmeden çözebileceğim temel bir rehber de önerebilirseniz çok sevinirim. İyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde bir kurulum ne kadar sağlıklı olur?
Daha önce bunun rehberini yapmış ve geri dönüş de almış biri olarak pek sağlıklı olmadığını söyleyebilirim. Tavsiye etmem.

Tek bir diske temiz kurulum yapın ya da Paragon yerine o bölümü boş bırakıp kurulumda Disk İzlencesi ile biçimlendirmeyi deneyin.

Clover Boot işlemini UEFI olarak mı yoksa yine MBR olarak mı yapmalıyım?

UEFI yapacaksınız. MBR devri bitti.

HS değil, Mojave kuracaksınız ayrıca.

Buyurun, buradan başlayabilirsiniz:

macOS Mojave 10.14.4 Intel & AMD İmajı - Technopat Sosyal

Daha önce bunun rehberini yapmış ve geri dönüş de almış biri olarak pek sağlıklı olmadığını söyleyebilirim. Tavsiye etmem.

Tek bir diske temiz kurulum yapın ya da Paragon yerine o bölümü boş bırakıp kurulumda Disk İzlencesi ile biçimlendirmeyi deneyin.

UEFI yapacaksınız. MBR devri bitti.

HS değil, Mojave kuracaksınız ayrıca.

Buyurun, buradan başlayabilirsiniz:

macOS Mojave 10.14.4 Intel & AMD İmajı - Technopat Sosyal
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Mojave sürümünde 10 serisi kartlar için NVIDIA Web Driver bulunmuyor diye biliyordum.
tonymacx86'dan baktım da NVIDIA'nın hâlâ mojave desteği bulunmuyor. Bir yönetici de kullanamayacağımı söyledi.

Son düzenleme:
@Çağatay Çingil
Ekran kartınıza destek gelene kadar aşağıda bulunan sürümü web driver ile kullanabilirsiniz.
Eğer dahili/onboard grafik yeterli olursa veya kartınızı Mojave uyumlu bir kart ile değiştirirseniz elbette macOS Mojave kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı