MSI Z370 Tomahawk XMP açıldığında EZ Debug LED'lerin yanması

GGorkem

Centipat
Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık 2 yıldır overclocklu halde kullanmakta olduğum kasamı temizledikten sonra EZ Debug LED'ler yanarak hata verdi ve sistem açılmadı. Kısaca bahsedecek olursam MSI Z370 Tomahawk anakartımdan overclock işlemini BIOS menü sol üst tarftaki hazır bölümlerden yapmaktaydım(işlemci için Game Boost, RAM'ler için XMP). Anakart üzerinde herhangi bir bölgeye zarar vermediğimi biliyorum statik elektriğe karşı da gerekli önlemleri aldım. Fakat PC içini temizleyip termal macunu ekleyip monte ettikten sonra EZ Debug LED'lerden CPU yandı. Sonrasında BIOS sıfırlama jumperlarından BIOS'u sıfırlayarak sistemi açmayı ve BIOS menüye erişmeyi başardım. Fakat RAM'lerde XMP'yi açtığımda EZ Debug LED'lerden DRAM LED'i yanık kalıyor ve PC açılmıyor. Kapatıp açtığımda da EZ Debug CPU LED'i yanıyor ve yine PC açılmıyor. BIOS jumperından sıfırlayıp her şeyi denedim (BIOS'un güncel sürümünü ve eski sürümünü yükledim, RAM'lere manuel OC denedim, RAM'ler için Memory TRY it modunu denedim, RAM'lerin kendi aralarında yerlerini değitirdim denedim, voltaj değerlerini yükseltip denedim vs. vs.). Sorunun RAM'lerde olduğunu düşünüp RAM'leri memtest86 ile teste soktum onda da bir şey çıkmadı. Sonuç olarak işlemci sorunsuz OC yapılıyor ama RAM'leri eskisi gibi OC yapıp 3600MHz'de çalıştıramıyorum(3600MHz'den daha düşükleri de denedim o şekilde de çalışmıyor. Standart 2133'de çalışıyor).

Sistem özelliklerim:
i5 8600K İşlemci.
MSI Z370 Tomahawk Ana Kart.
G.Skill 3600MHz 2x8 RAM (F4-3600C17D-16GTZR DDR4 17-18-18-38 1, 35V)
RTX 2060 Ekran Kartı.
2X Samsung M.2 NVMe SSD.
2X SATA SSD.
2X HDD.

Not: BIOS Menü için temsili fotoğraf ekledim. Fotoğraf bana ait olmayıp, istendiği takdirde BIOS menüden istenen fotoğraf alınacaktır.

Dosya Ekleri

• msi-z270-bios-hero-screenshot-gaming-2_g.jpg
    msi-z270-bios-hero-screenshot-gaming-2_g.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı