MSI Z390 MAG Tomahawk sistemde Ethernet kesiliyor

AhmetDenizli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Rize
Daha fazla  
Merhabalar. Son 3 haftadır yaşadığım bir problem var. Bilgisayarım Ethernet ile modeme bağlı ve bazen sıklığı belli bir periyotta olmaksızın internetim gidip geliyor ve kimi zaman belli süre hiç gelmiyor. Bu durumu bilgisayarı yeniden başlatmak kısmen çözüyor. Bu sorun benim fikrimce anakartta değil çünkü anakartımda 2 adet Ethernet portu var. Bu portların ikisinde de aynı hatayı alıyorum. Aynı şekilde kabloda da olduğunu sanmıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Anakart: MSI Z390 MAG Tomahawk
CPU: i7 9700K.
GPU: MSI RTX 2080 TRIO
RAM: 16 GB Corsair RGB 3000MHz

Denediğim çözümler:
1- DNS'i elle girdim.
2- İki Ethernet portunu da denedim.
3- Bilgisayarıma bugün itibariyle sıfırdan format attım ve son Intel driverlarını yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ethernet kablonuzda bir temassızlık olmadığınıza emin misiniz? Bu sorunu çözebilmek için deneme yanılma yöntemi gerekiyor. Net olarak bundan kaynaklı diyemem. Öncelikle yeni nesil bir Ethernet kablosu alıp o şekilde denemeniz. Kablolama yapmanıza gerek yok modem uzaktaysa direkt yol üstü kabloyu götürün kasanıza sıklığını bilmiyorum ama birkaç saat veya birkaç gün deneyin. Eğer sorun çözülmezse internet sağlayıcınızı arayıp bir modem güncelleme talep edin. Uzaktan yardımcı olacaklardır size. Eğer ondan sonra da sorun çözülmezse anakart Ethernet devrelerinde bir sorun olduğunu düşünebiliriz.

Ethernet kablomu yaklaşık 1 senedir hiç ellemedim duvar üzerinden gidiyor. Ve bugün bir şey daha fark ettim. Bu durum genel olarak saat 10 civarlarından sonra gerçekleşiyor akşamları. Mesela şu anda gidip gidip geliyor ve tanımlanıyor yazısı geldikten hemen sonra sanki kablo çıkmış gibi algılıyor. Anakart ve kablodan şu şekilde eminim doğrusu. Eğer bu ikilide bir sorun olsaydı hiçbir şekilde bağlanamazdım gibi düşünüyorum. Kablo fikriniz ile ilgili şöyle bir şey de var. Evimdeki 2. bilgisayarımda herhangi bir internet kesintisi olmuyor. Ana bilgisayarımda oluyor. Keza öteki de aynı şekilde kablolu. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Aynı modemden farklı kablo ile giden 2. bilgisayarınızda bir internet kesintisi olmuyorsa modemden kaynaklı bir şey yok demektir o halde 2 seçenek kalıyor. Ya bilgisayarınıza gelen kabloda bir temassızlık var ki en muhtemeli bu duruyor. Ya da diğer son seçenek anakart Ethernet devreleri. Başka bir şey deneyelim. 2. bilgisayarınızda kesinti olmadığını söylediniz. Modemin arkasından kendi bilgisayarınız ile 2. bilgisayarınızın olduğu Ethernet portları yer değiştirir misiniz? Bir de öyle deniyelim. Eğer bu da çözüm olmazsa, imkanınız varsa başka bir kabloyla yol üstünden kasanıza bir kablo çekin ve tekrar 1-2 gün o şekilde deneyin. Fazla kablo göz çıkartmaz sonuçta eğer yine de çözüm olmazsa yedek dursun evinizde . Umarım çözebilirsiniz probleminizi. Ben teşekkür ederim.

Evet dediğinizi denedim. Portların yerini değiştirmeme rağmen sonuç aynı kaldı. Doğrusu aynen dediğiniz gibi kabloyu deneyeceğim ama akşamdan deneyebileceğimiz her şeyi deneyelim istedim . Acaba bu durum yazılımsal olabilir mi? Çünkü anakartta 2 tane port var ve bir sorun olsa hiç çalışmazdı diye düşünüyorum.

Çok garip bir durum yani bir de özellikle sadece akşamları olduğunu söylüyorsunuz. Anakartınızın modeline göre Ethernet driverini güncellemeyi veya silip tekrardan yüklemeyi deneyebilirsiniz (driveri silmek isterseniz önce lütfen güncel driverin Setup'unu bilgisayarınıza indirin) ama problem yazılımsal olsa da sabah yapmayıp akşamları yapması da ayrı bir komik olur. Zaten çok fazla seçenek kalmadı. Ya kablo ya da anakart üzerinde bir takım sorunlar bunlar da ya yazılımsal ya da devreler

Tekrardan merhaba. Daha kablo almaya fırsat bulamadım fakat şunu fark ettim. Bu durum genelde oyun oynadığım zaman oluyor. Acaba sorunu saptamamızda etkisi olur mu?

İfadeler: N4X
Tekrardan merhaba. Daha kablo almaya fırsat bulamadım fakat şunu fark ettim. Bu durum genelde oyun oynadığım zaman oluyor. Acaba sorunu saptamamızda etkisi olur mu?

Selam tekrardan. Genelde oyun oynarken oluyorsa DNS'den de yapabilir diyeceğim ama konuyu açarken DNS için el ile IP girdiğinizi söylemişsiniz.

İnternette bakınırken şöyle bir çözüm öneren olmuş. Sizde deneyebilirsiniz.

En azından bir gelişme var. Hiçbir sebep yokken çözmek daha zor oluyor illa ki. Şimdi spesifik olarak oyun oynarken koptuğunu gözlemledim dediğiniz için en azından çözümü de ona göre ararız

Maalesef bunu uygulamıştım Çalışmamıştı.

XMP ile ilgisi olabilir mi acaba bu durumun? BIOS ayarlarımı sıfırlasam mı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…